Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (3)

Až po uši (2014) 

23/23 Jedno z největších zklamání z kabelovky. #hbo ()

Série 1 (2014) (S01) 

Kam se poděl ten HBO touch? Aha, do pobočky Europe. No, je otřesné, nakolik to šustí papírem a herecky je to naprosto nedohrané. A to jsem se těšila. Vlastně na všechno, na Aňu, pražské lokace. Ale místo scénáře situace bez ladu a skladu? Ne. Aňa Geislerová se ve své roli nudí, Anna Polívková karikuje něco, co není karikovat třeba, naprosto netuším proč by Hynek Čermák měl hrát nadsamce, Jitka Čvančarová by se měla vrátit do Dokonalého světa a stát v koutě a být estetická, Jana Kolesárová určitě zaujme místní lesby, ale celkově to vypadá jak když by Olmer zfilmoval nejbanálnější Borůvku či Brusinku Nesvadbové. Kapitolou samo pro sebe je fungování starší generace, která tu má tvář Hanzlíka, Švandové a Gýrové. Zoufalost a zmar. Plus perlička z PR na závěr, jen tady se zřejmě povedlo jako první promo fotku zveřejnit totální spoiler celýho finále seriálu, ale kdo by to řešil, že ano? Jeden díl jsem přežila i na #finaleplzen ()

Série 2 (2017) (S02) 

2. série je dost nijaká, postavy se sice posunuly v životě, ale bezúčelně, a Praha je zasněžená. Doufala jsem, že to celé bude poněkud méně iritující, ale opět se to nestalo. Jedinými klady zůstávají nevšední krásy Prahy méně známé (Holešovice, Libeň), poněkud povadlo nadšení pro náplavku, ale samozřejmě nevymizelo zcela. Co dodat? Aňa hraje svou Šárku podobně jakoby interpretovala své sloupky z Elle, její partner nejspíše spadl z Marsu, vztahy na pracovišti kosmetického centra jsou tak strašlivě mimo, že k tomu nelze zvolit žádné existující přídavné jméno. Linka odehrávající se na horách jakoby vypadla ze snu někoho, kdo před usnutím znovu viděl Sněženky a nevěděl, co je na nich dobrého. "Nejhorší výkony" by byla skvělá kategorie pro udělování domácích tuzemských hereckých malin, škoda, že se to neděje. Boj by to byl lítý zejména mezi Krobotovou a Majerem. Nebo snad mezi Polívkovou a Čermákem? Ulevilo se mi, že tentokrát epizod bylo méně, ačkoli pokud bude ještě jeden návrat tohoto formátu, tak bych prosila jen pětiminutové webizody o tom, jak si Aňa sedí na vínku s Kolesárovou. Na tom by snad nic k pokažení nebylo. ()

Reklama

Reklama