Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (218)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Po 9 dílech: Na české poměry musím uznat, že seriál není špatný, určitě lepší než všechny ty telenovely v TV. Prvních zhruba 5 dílů mělo trochu spád, ty poslední se ale někdy tak táhnou, že nemít možnost si to posunout, tak asi nudou usnu. Některé scény jsou nereálné, ne-uvěřitelné. Když bylo v popisu seriálu napsáno, že nás nenechá stát na prahu ložnic, tak jsem netušil, že to tvůrci vemou až tak do hloubky. Mno, ještě několik dílů zbývá, tak uvidíme. Update po 2. řadě - táhne to H.Čermák, skvělý František Němec, v posledním dílu je dost patrné, že to tvůrci potřebovali rychle ukončit. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velmi příjemný seriálový objev, na který jsem narazil až po dlouhých letech od jeho vzniku, přesto to ani v roce 2021 neztrácí na vtipu, jak jsem mohl poznat. Hodně mě nadchlo obsazení a herecké výkony, byť bohužel ne bezvýhradně - k těm skvělým složkám castu počítám Geislerovou, Čermáka, Polívkovou, Kolesárovou, Krobotovou, Holuba, a především fantastickou Čvančarovou, která mě zde dostala ze všech nejvíc - mimořádně krásná žena a úchvatný herecký zjev. Naopak u Havelky jsem nedokázal pochopit, jak se může tak neuvěřitelně špatný a nepřesvědčivý herec živit hraním - z každé scény, ve které se ten totální amatér vyskytuje, bych si rval vlasy na hlavě, jak děsivě hrozná je, a hodně se tomu blíží i moje pocity z hereckého výskytu Majera ve druhé sérii, který mi tam taky přišel jako špatný vtip. Naopak velmi zajímavá Šulajová to naštěstí vyvažuje do kladného dojmu. A zajímavou hereckou kreaci zde ještě na stará kolena předvedli Němec se Švandovou, které jsem jinak oba nikdy nemusel. Asi by tomu taky šlo vyčítat značnou odtrženost od reality - všechny ty dokonale stylové interiéry, notoricky známé pražské lokace, a problémy, které postavy řeší, to všechno na mě působilo mimořádně neživotně, přesto mi to nijak extra nevadilo, protože ta celková zábavnost podle mě přebíjí vše - minimálně alespoň v případě výrazně lepší první série. U té druhé bych byl snad i radši, kdyby nikdy nevznikla, protože ten propad v zábavnosti a celkové úrovni mi přišel takřka šokující, ale přesto mi zvědavost nedala, abych nezhlédl i tu. A přesto - když to celé doběhlo do konce, jsem skoro v pokušení dát si to celé ještě jednou. Protože ty první díly jsou podle mě prostě fakt hodně povedené - a osobně miluju i tu písničku, která hraje na začátku a konci každého dílu. ()

Reklama

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

První řada byla skvělá. Příjemný seriál s kvalitním obsazením a postavami, které si oblíbíte. Potěšily i krásné záběry na Prahu. Bohužel druhá řada se už tolik nepovedla. Téměř všechny postavy, které jste měli rádi, vám jsou ukradené a ty nové za moc nestojí. Adéla, Richard, Zdendův táta i Karlova máma, nikdo mě neoslovil. Taky jsem nepochopil, proč se do další řady dostala i Markéta, naprosto zbytečná postava. Navíc tam bylo i zbytečně moc Milana a upozadily se zajímavější postavy. Vztah Lindy a Adély se mi taky nelíbil. Velká škoda. Pokud by měla být třetí řada a vypadala by podobně, tak už radši ne. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Né, né, né. Přátele nic se nemění. Neuvidíte nahou ČVAČAROVOU jak močí před svým domen. Neuvidíme Jaromíra Hanzlíka jak se převlíká za ženskou. Ani Lenku Krobotovou jak gumovým čurákem šoustá Jirku Havelku. Za to uvidíme Váš oblíbený patos, který se schovává za režisérskou sukni, tak neohrabaně, až z toho bolí oči. Oblíbená sračka, s oblíbenými herci a oblíbeným tvůrčím týmem. No a hlavně to má na triku HBO. Takže kvalita poručena. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to úplně stoprocentní a víte co? Já tenhle seriál zkoukla CELÝ za JEDEN sobotní DEN a vůbec jsem se nenudila, ba naopak. Ze začátku jsem nic takového nečekala a od prvního dílu mě to chytlo a nemohla jsem to zastavit. Kromě toho, že všichni hrály úžasně (hlavně Hynek Čermák a Anička Geislerová) a postavy byli krásně propracované, tak je to prostě návykové, navíc se skvěle příjemnou stopáží a naprosto chytlavou úvodní písničkou od Vladivojny. Celá ta vztahová skládačka do sebe navíc úžasně zapadla a neokoukaný herec Jiří Havelka je fakt sympaťák. Mám jen jednu negativní poznámku - skončilo na trochu moc otevřeně. Ale možná je to dobře. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)
  • Natáčení seriálu, jehož tvůrci využijí vizuálně vděčných prostředí i malebných exteriérů české metropole, probíhalo 68 dnů. Poslední klapka má padla v listopadu 2013. (Zdroj: HBO)
  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)

Reklama

Reklama