Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (218)

LittleMonste 

všechny recenze uživatele

Propletená hra vztahů, kdy každý zná, nebo postupem času pozná, každého. Sympatické herecké obsazení mezi kterým si nedokáži vybrat oblíbence, protože každý má něco do sebe - ať už je to zakomplexovaná Polívková, její zakulacený ctitel v sandálích s ponožkama, jako "správný Čech" nebo super-duo Havelka/Geislerová. Všechny zápletky se navíc odehrávají v krásném prostředí Prahy a na chvíli jsme se mohli podívat i na prosluněnou Moravu s nekončícími vinohrady...na českou tvorbu je to neskutečná paráda ! Doporučuji (90%) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já odmítám uvěřit, že tohle schválilo tak jako Hořící keř ustředí HBO v USA, na to si až příliš váží svého sloganu HBO - Víc než televize. Seriál Až po uši ovšem tento slogan posílá bohužel spát a probouzí klasické seriálové peklo těch nejhorších tuzemských televizí. Prvních deset dílů, to byla zkrátka telenovela ve který působily reálně snad jen barvy. Umělé dialogy a ještě umělejší situace, vytvořený tak, aby se hlavní hrdinové vzájemně propletli. Navíc většina těch lidí na mě působili neuvěřitelně snobsky a vysloveně se mě hnusily. Poslední tři díly celkový dojem trošku vylepšily, děj začal působit dynamicky, scény vyznívaly emotivněji a dialogy alespoň trošku začaly připomínat člověčinu. Honza Hřebejk udělal skvělej casting. Ve svý roli se mě líbila hlavně Aňa, ale tu mám dlouhodobě rád, poprvé jsem viděl v akci Jitušku Čvančarovou a hned se mně zalíbila potvůrka jedna. Ostatní taky zahráli celkem dobře a tak největší slabinou zůstává scénář. ()

Reklama

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

Zbuznění jako východisko z nefunkční rodiny (pro jistotu jiná v seriálu není, abychom nebyli na pochybách, jak to dneska chodí), všudypřítomná příšerná Geislerová jako etalon protivnosti a asexuality, o nic méně příšerný Havelka ( já furt myslel že je to ten komik v kulatejch brejlích, ale nejspíš to neni ani jeho brácha). Hřebejk konečně udělal svůj definitivní coming out. Tím, že se pod tohle podepsal, dal otevřeně najevo, o co mu jde: pracuje se soudruhy z NWO svými uměleckými prostředky na diskreditaci a rozkladu modelu klasické rodiny, protože to je brána ke světlým zítřkům, jež pro nás soudruzi uchystali. Moc bych mu přál, aby se trochu zamyslel, kam to všechno povede. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Na české poměry je Až po uši nadprůměr, je krásně natočený, má skvělé obsazení, ale samotné příběhy asi nikoho na lopatky nepoloží. Jsou vcelku ordinérní a obsahově průměrné. Scénář, ač není tak pitomý, jak jsme u většiny českých skvostů zvyklí, občas šustí papírem a ne všechno vyznívá přirozeně. Na zábavnosti seriálu to ovšem nijak neubírá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem normální zdravej chlap, kterej se jednou za měsíc chce ze slušnosti vyspat se svojí vlastní ženou. Co je na tom špatnýho?" Jestli si mám tipnout, tak špatná je na tom asi ta upřímnost. Tu málokterá žena ocení. Na druhou stranu musím konstatovat, že té upřímnosti tady zase tak moc není. Tady se všichni tak nějak potácejí životem, vztahově se proplétají, chovají se jako idioti a kámen tu "šuká" cihlu. Ony tedy cihličky si to taky občas rozdávají mezi sebou, což mi rozhodně nevadí, ale najít v tomto seriálu postavu, která by mi byla sympatická, tak to pro mě byl nadlidský úkol. Snad neúhledný ajťák Karel mi připadal celkem normální. Ovšem postav, které bych s chutí utopil ve Vltavě, jsem tam potkal mnoho. Nebudu je všechny jmenovat, protože to chci zakončit pozitivně - už začínám tušit, o co jde, když za mnou přijde kráska s kajakem. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení seriálu, jehož tvůrci využijí vizuálně vděčných prostředí i malebných exteriérů české metropole, probíhalo 68 dnů. Poslední klapka má padla v listopadu 2013. (Zdroj: HBO)
  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)

Reklama

Reklama