Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele bearmeedek k tomuto seriálu (3)

Až po uši (2014) 

AŽ POD KŮŽI. Pomalu, nenápadně, ale systematicky se ti tam postupně seriál dostává. Měl jsem tu výhodu, že jsem si pustil naráz prvních sedm dílů (z originálního DVD) a tím pádem jsem přeskočil možné počáteční rozhodování, jestli dál ano nebo ne. Potom už jsem musel a i po posledním dílu se myšlenky samovolně vrací k tomuto dílku. Hřebejk, po posledních asi třech hřeBEJKOVINÁCH, vytvořil něco silně koukatelného a citlivě zpracovaného. Nebudu popisovat, o čem seriál je. To je jasně a stručně naznačeno v anotaci a zbytek je potřeba vidět a procítit. Velmi dobré výkony všech hlavních postav, ženy bodovaly úplně všechny. Oproti běžnému filmu seriál dává prostor k postupnému vývoji postav a divák si tak průběžně upravuje svůj náhled na jednotlivé lidičky. Projekt byl pojat full: Malebné kulisy Prahy, Vladivojnina hudba, plejáda hereckých osobností. A to i v momentkách: Neckář, Menzel ... A opravdu se tak v Praze chlastá? Viz procházky po Praze se skleničkou v ruce. Sex ve městě po česku. ()

Série 1 (2014) (S01) 

První sérii jsem viděl zhruba před pěti lety. Byl jsem tenkrát celkem ohromen, hlavně proto, že to mělo český původ. Teď se chystám na druhou sérii a chtěl jsem si jen letmo připomenout pár okamžiků z té původní. A zjistil jsem, že to nejde jen tak přeskákat a podíval jsem se na celé znovu. A překvapil jsem sám sebe, že nic nevyčpělo, a celé to opět působí jako takové malé osvěžení. Ve druhé polovině bylo mírné zpomalení a myslím, že se tam děj protahoval častějším lesbením. Ale jinak pořád úkaz, zvlášť když se podívám, co dobrého za těch pět let přinesla česká tvorba. Postřehnul jsem pár názorů, že seriál není o "opravdových" lidech. Já vím, ti jsou v Ulici a podobných skvostech. Takže já raději zůstanu u této pražské "utopie". Předem se smiřuji s tím, že druhá řada může být úpadek, ale co už, i takový je život. I z tohoto důvodu zatím první sérii zvedám ze 4* na 5*. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Po vydařené první řadě jsem nečekal žádný zázrak. Jako slabší odvar tak působily první čtyři díly. Pak najednou začal přicházet obyčejný humor. A ten se až do konce stupňoval. Nové postavy trochu oživily děj. A Čermák, ve své roli totálně padlého chlapa na dno, chvílemi mírně připomínal Louise de Funese. Někomu asi vadil sníh v Praze a odskoky na hory. To ale lidi dělají a sníh v tom roce asi na horách taky byl. Je pěkné to vidět, protože u nás sníh možná už nikdy neuvidíme. Druhá série se překvapivě také chytla a podle mého dojmu si nezaslouží takový propad oproti jedničce. ()

Reklama

Reklama