Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český horor vstává z hrobu! Antologie českých krátkých hororových filmů od amatérských, studentských a nezávislých tvůrců, jejímž cílem je ukázat, že ačkoli je v české kinematografii hororů jako šafránu, mladým českým filmařům tento žánr není cizí. Čekají vás hrdinové tragičtí i komičtí, gore festy i filmy pečlivě budující a zahušťující tajemnou atmosféru, originální monstra i překvapivé pointy.

Seznam epizod:  Odpad! (Blažek-Hrivnáková)
Třída smrti (Soukup)
Hodinový manžel (Vaculík)
Fanda (Kubík)
Odečet vody (Doležal-Horáček)
Pod drnem se skrývá Zlo (Loprais)
Masožravý obraz (Skucius)
V1: The Hunters of Carnivorous Bitches (Vrba)
Explicitní důkaz (Dobeš)
Dům 66b (Fabík) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale nemůžu dát víc. Určitě zajímavý projekt v domácích podmínkách, ale to nestačí. Prostě když zprůměruji svá hodnocení všech povídek, tak mi z toho vychází ty 2* víc prostě ne. Škoda to nejlepší (třída smrti) jsem viděl jako první pak už to šlo níž a níž ještě Dům 66b ušel. Pak už se to potácí víceméně v průměrných opusech jako Odpad! Masožravý obraz nebo hodinový manžel k vyloženým sračkám typu Fanda, Odečet vody nebo V1. Je mi líto, ale slušnej potenciál sám o sobě nestačí. Od tohoto projektu jsem prostě čekal víc.45% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je velice dobře, že podobný projekt vznikl a zjevně funguje, dobře už ale není, že pokusy českých autorů jsou hodně nemastné a neslané. Jasně, v amatérské produkci je třeba být značně shovívavý, ale třeba totální nedostatek herectví odpouštět prostě nedokážu (jediným aspoň trochu přesvědčivým hercem je Lukáš Horáček z Odečtu vody). Ale hlavně amatérské "tvůrce" trápí totální nedostatek nápadů, což je problém (sakriš, předpokládám, že všichni jsou fandové hororu, něco nakoukáno určitě mají, tak proč nejsou schopni vymyslet aspoň něco zajímavého?). Odpad!, Explicitní důkaz a Dům 66b sice jsou zcela průměrné, ale alespoň drží pohromadě, kdežto Hodinový manžel, Fanda a Pod drnem se skrývá Zlo jsou totální kraviny. Lepší jsou pouze Odečet vody, který stojí na mizerném nápadu, ale má vtip a švih, a Masožravý obraz, jenže ten zase trápí klišé a nedostatek nadhledu, bere se smrtelně vážně, což v amatérských filmech nemůže fungovat. V1: the Hunters of Carnivorous Bitches je sice pitomost, ale natolik šílená, že je to jen vtip. Pubertální, pravda, ale asi jsem ještě zastydlej puberťák, protože jsem se dost zasmál. Jediný skutečně špičkový kraťas je tak pouze vynikající Třída smrti. Není to ale trochu málo? ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako čekal jsem prakticky cokoliv, ale tohle ne. I ten nejslabší kousek projektu je dostatečně dobrý, aby se na něj dalo koukat. Pionýři bodují a hned několika věcmi najednou, ojedinělostí (což se doufám brzy změní), nápaditostí, pestrostí, obsahem, zábavností a v některých případech i hodně hustou atmosférou. Docela mezní krok, jak v rámci českého horroru, tak i v rámci amatérské/studentské filmařiny. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bohužel celkový výpočet všech kráťasů mi vyšel na 2*. Jsou kvalitní díla, ale bohužel i ty hodně slabé. Jako kvalitní považuji epizodu "Třída smrti" (4*), Masožravý obraz (4*) a na závěr Dům 66b (3*), který také měl svou úroveň. Ostatní jsou slabší, i přesto mezi nimi najdeme dobré scény. Za nejhorší epizody nebo-li odpadové považuji Fanda a Pod drnem se skrývá Zlo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem shlédl všech deset krátkometrážních snímku z amatérského „seriálu“ Pionýři hororu a chtěl bych poděkovat všem tvůrcům, kteří se na tom podíleli za zajímavé i méně zajímavé chvilky. Jednotlivé příspěvky mají různorodou kvalitu i obsah, ale bohužel v celkovém součtu to vidím na lepší průměr. Je to celkem škoda, protože jsem tu narazil na tři velice zajímavé shorty, leč zbytek je hodně průměrný a některé dokonce podprůměrné. Je to však jen můj osobní pohled, takže počítám s tím, že se mnou hodně lidí souhlasit nebude. Jen mi trošku vrtá hlavou, jak se sem dostali i dva snímky, které s hororovým žánrem nemají nic společného (Explicitní důkaz a Hodinový manžel) – přesto jsem se na ně rád podíval. Třída smrti - Dům 66b - Masožravý obraz: ti si získali můj obdiv a jejich tvůrcům přeju hodně zdaru při další tvorbě. Samozřejmě i ostatním, kteří na tomto projektu spolupracovali – bude jen potřeba ještě odstranit několik neduhů, vylepšit atmosféru a pár dalších „prkotin“. No a pánům, kteří mají prsty v natočení V1: The Hunters of Carnivorous Bitches bych chtěl jen poradit, že sprosté hlášky jsou jen jednou třetinou v cestě za úspěchem (jak ovšem vidno, našlo se i dost takových, kterým to stačí ke štěstí), tak na mojí radu dlabejte…60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, největší podíl na vzniku filmů měl Jiří Špác, který produkčně zajistil zapůjčením vlastní techniky natáčení u filmů Odpad!, V1: He Hunters of Carnivorous Bitches a Odečet vody. (Vierzbowskii)

Reklama

Reklama