Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (960)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

The world needs the X-Men... Does it? To ta otázka, která se, po snad nejdigitálnějším příspěvku do mutantí ságy, nabízí. Opravdu potřebujeme znovu sledovat, jak se Magneto snaží zničit svět (pokud správně počítám, tak je to již po páté z šesti možných filmů), jen aby ho šel Profesor znovu plácnout přes prsty? Nepomáhá tomu ani zbytečně dlouhá stopáž, kde se mísí scény od těch vynikajících (cokoliv s Fassbenderem), přes geekovsky pomrkávající (Dark Phoenix), až po ty úplně zbytečné a postrádající smysl (půlhodina v přehradě). Herecký ansámbl také vyvěsil, až na ústřední dvojici Erik/Charles, bílou vlajku. To by se ještě překousnout dalo... nebýt nově obsazené Jean Grey. Vážně nevím, zdali za to může popularita Hry o Trůny, ale v roli hlavní ženské tahounky příběhu, ála Raven v minulém díle, se větší herecké prkno snad ani obsadit nedalo. Ta holka na to svými výrazy vydlabaných necek prostě nemá. A možná na to už nemá ani Brian Singer. I když destrukce celé mutantí ságy se naštěstí nekoná, byť nakročeno k tomu má solidně. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Naprostá bída. Vynikající byla jen malá role Hugha Jackmana, který jako vždy předvedl vynikající výkon a už to i s jeho příchodem vypadalo, že ten film už konečně nějakým způsobem nakopne. Žel ho poslali do ha**lu a tím pádem i úplně celý film. Ostatní herecký výkony byli až na pár výjimek zcela žalostný. Scénář taky žádná výhra, přičemž začátek vypadal velice slibně. Čili jedna hvězdička za potenciál, který žel nebyl dostatečně využit a druhá za mini roli Jackmana. Navíc to prostě nemá. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Tento film má jediné šťastie. A to, že má v mnohom natrénované z minula. Keby sa jednalo o nové postavy, ktorých neskoršie osudy nepoznáme, tak by to bola až neznesiteľná nuda. Všetko čo je tam dobré sme už v tejto sérii videli a väčšinou lepšie. V maličkostiach a určitých momentoch sú to zase tí skvelí X-mani, ale väčšinu času je to iba generický a preplácaný blockbuster so smiešnym záporákom, ktorý robí svojim predchodcom ešte väčšiu hanbu než nevýrazná trojka a spin - offy Wolverina. Nechce sa mi vypisovať čo je tam zlé, lebo je z tohto výsledku smutno a v živote ma nenapadlo, že si pri finále Singerovho filmu spomeniem na filmy ako Liga výnimočných alebo na Van Helsinga. Keby to bol film zo stajne MCU možno by som bol veľmi spokojný, ale táto séria kopala v najlepších dieloch úplne tú najvyššiu ligu. O to je to sklamanie trpkejšie. 5/10 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak to byl solidní exemplář typu "jak pejsek s kočičkou vařili dort". Zklamaná jsem zejména z toho, že postavy v tomhle remixu už nic neznamenají a jejich city nejsou pravé. Kdyby byly, odpustila bych jim cokoliv. (Ve stejném smyslu, jako jsem odpustila První třídě.) Nicméně doufám, že budou pokračovat v nastolené časové posloupnosti, protože nutně potřebuju vidět film, kde Fassbender s mulletem na hlavě zkouší zničit svět, dokud mu zase někdo nevysvětlí, že se to nedělá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžeš spasit svět tím, že lidi pozabíjíš." En Sabah Nur to viděl odlišně a mně byl sympatický tím, jak v poklidu odzbrojil jaderné mocnosti. Jinak jsem v tom ovšem viděl spíše historku o tom, kterak profesor Xavier ke své pleši přišel a toho, co mě bavilo, bylo vzhledem k neskromné stopáži poměrně málo. Nicméně Quicksilverovo uklízení studentů před výbuchem bylo vynikající, Wolverinovo vystrčení drápků mě taky pobavilo a navíc jsem se naučil rozřezávat zahozené auto za letu. Prostě mě to přiměřeně bavilo, ale asi bych raději viděl něco originálnějšího než x-tý díl jedné z mnoha stále ještě vydělávajících sérií. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (47)

  • Poprvé se postava Apokalypsy (ve filmu Oscar Isaac) objevila v roce 1986 v komiksovém sešitu "X-Factor #5". (Bube1)
  • Olivia Munn (Psylocke) se vyjádřila k neznalostem některých tvůrců: "Když jsem natáčela X-Men, byla jsem popravdě překvapená, že režisér a scenárista ani nevěděli, že má Psylocke bratra, dvojče. Musela jsem s nimi mluvit o spoustě věcí, které se Psylocke týkaly a o určitých aspektech tohoto světa, které neznali... a to pro mě, jako fanynku, bylo velmi frustrující."
    (Geralt z Rivie)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama