Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (584)

anais 

všechny recenze uživatele

Příjemně starosvětské. Opravdu krásnou výtvarnou stránku (padající sníh na začátku, neony osvětlené prostory) doplňuje sedmdesátková hudba, která tomu dává pohodovou nostalgickou atmosféru. Film je ale rozdělen na dvě chatrně související poloviny, a tak se v půlce začne nanovo a potřebné napětí do závěru už se příliš nevybuduje. Jako kdyby někdo selepil dvě epizody seriálu o podfukářích, a natočil to vytříbeným filmovým jazykem. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Žádné dostupné aktuální pecky nejsou k sázce pro jistotou, a proto jsem volila stylem volby indícií. Zde je tou pravou devízou Will, jelikož jsem ho dlouho v ničem novém neviděla, nějak to lajdá kluk ušatá. Musím uznat, že nám poněkud vy(do)zrál, zahrál to dost dobře do autu až i já mu skočila na špek, takže jen jemu uděluji řád zlaté hokejky za výherní zásah do branky. Jinak bych celkově amorální téma musela shodit do koše, možná i proto, že nějak nejsem nastavená na radost z umění okrádat lidi bez rozdílu a zároveň ještě prožívat nefalšovanou lásku s opravdovými city. Blbou bloncku rozebírat raději nebudu.;-) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela škoda že ve své druhé polovině nakonec film udělá podraz maximálně tak sám na sebe, protože první polovinu považuji za hodně povedenou a skvěle vygradovanou podfukem na B.D.Wonga. Ono je docela velkým problémem, když divák ve filmu už vůbec ničemu nevěří, když nevěří, tak jej to vlastně přestane i zajímat. Takže už mě bylo docela i fuk co se stane s našimi zlodějíčky. Chemie mezi Willem a Margon jinak zcela v pořádku. První půlka 70%, druhá 40%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Focus je jedním z těch filmů, u něhož jsem očekával něco víc, než jsem nakonec dostal. Přišel mi příliš rozvláčný, pomalý, bez nějaké slušnější akce. Z výše uvedených žánrů tak pro mě splňoval pouze romantické drama "šmrncnuté" kapkou krimi. Trailer mě navnadil na poněkud lepší podívanou, než které se mi nakonec dostalo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konšpiračno-intrigárske predstavenie prvej ligy! Námet je neskutočný, nepredvídateľný a aj napriek tomu, že miestami si budete myslieť, že viete, čo sa stane v nasledujúcej scéne, tak tvorcovia vám túto domnienku veľmi rýchlo zrušia. Štýlová ukážka toho, že aj originalita má v hollywoodskom mainstreame ešte svoje miesto, čo vo filmoch podobného typu je už skôr výnimkou ako pravidlom, nech sa tvorcovia snažia sebe-viac. Film funguje v niekoľkých rovinách, tá heist pointa je znamenitá a je veľkým lákadlom, pretože podobné filmy sa netočia každý deň. Potom tu máme vzťahové limonády, ktoré na prvý pohľad brzdia film a ja som si v polke filmu hovoril, že tie dramaticko-romantické džúsy si mohli naozaj odpustiť. Avšak aj tu sa potvrdilo, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad zdá. V prvej polovici je film zábavnejší, funguje viac spôsobom klipov a jednotlivých scén, než príbehu samotného, čo sa v druhej preklopí a film dostáva kontúry a všetko do seba pekne zapadá. U mňa spokojnosť! 80%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Severoamerické tržby dosáhly 53,9 milionu amerických dolarů, celosvětové 159,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama