Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (584)

claudel 

všechny recenze uživatele

Robbie a Smith to dohromady celkem sekne, první část snímku je našlapanější, nejlepší pasáž je asi sázení s bláznivým Asiatem. Druhá polovina už se dostává do té klasické roviny obehrané zápletky s několika zvraty, které překvapí, ale zase tak úplně neohromí. Slušná oddechovka na deštivé nedělní odpoledne. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to. A velmi. Rovnako ako Podfukári, či Dannyho jedenástka aj Focus dokáže zaujať. A nie len preto, že tam hra Margot Robbie (ktorá je až hriešne sexi). Na druhú stranu Willovi ten sympatický pohlaď a frajerský prehlad, zas a znova lišiacky sekne. Od začiatku do konca je tento film, jedna velka hra klamstiev a ako bonus tu mame pribalený vyborny casting s ešte lepšom koncovkou. Miestami som sa pristihol, že nedýcham! 90% - 5* ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Až tolik mě to nezaujalo. Hlavně ten začátek filmu a to poznávání Jess bylo takové nezáživné. Ale pak ta akce se sázením na stadionu ta byla dost dobrá. Druhá polovina filmu se pak točila kolem dalšího podvodu, to bylo celkem zajímavé, ale všechno to kazili pomalé romantické scény Nicka a Jess. Ale konec vymysleli pěkně, tolik podfuků najednou, to jsem nečekal. Jinak ale podobní Podfukáři z roku 2013 byly daleko lepší. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je vážně super vidět Willa Smithe po strašně dlouhé době v jeho staré dobré hláškující formě. Fakt už si mi chyběl, Wille. I na dalších frontách ale vládne spokojenost. Dostáváme totiž překvapivě hodně svižný podfukářský film, jichž je v současnosti jako šafránu. Některé scény jsou navíc až překvapivě nápaditě a výtečné vypointované (scéna na fotbale nemá chybu). Jen škoda, že v druhé polovině jsou podfuky nahrazeny zcela normální romancí, která úvodní hodinku malinko poškozuje. Jelikož to však mezi Willem a nehorázně sexy Robbie skvěle jiskří, dá se to snadno prominout. Příjemné překvapení. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddychovka.Štruktúrou mi to pripadalo ako 3 dielna miniséria zostrihaná do jedného filmu. Prvé 2 časti tvoriace takmer 3/4 hodinovú expozíciu sú vynikajúce. Je to vtipné, nápadité, napínavé, Will Smith je stále cool a Margot Robbie je nádherná. Problém nastane keď sa začne hlavná časť filmu, ktorá je v každom ohľade o dve triedy horšia než úvod.Navyše korunovaná úplne debilným záverom. Na druhej strane je Focus ideálnym filmom pre "obyčajného" diváka. To je ten, ktorý považuje napr. Now You see me za výborné napísaný a vymyslený thriller, Intouchables za úžasnú dramedy, komédie Adama Sandlera mu prídu vtipné alebo ľubovoľný film z vesmíru MCU mu pripadá ako geniálna comicsová adaptácia. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Severoamerické tržby dosáhly 53,9 milionu amerických dolarů, celosvětové 159,2 mil. (NIRO)
  • Když byla do role Jess obsazena Margot Robbie, Will Smith (Nicky) a jeho manželka Jadoa ji googlovali. Když viděli její fotky, poslala prý manželka Willa rovnou do posilovny. (TotalFilm.cz)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama