Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bojovat filmem proti korupci je jistě záslužný a odvážný počin. Činit tak ale tvářemi a duchem Pojišťovny štěstí? Uff. Leda by tvůrcům ani tak nešlo o popsání korupčních praktik v českém politicko-podnikatelské prostředí, ale spíš jen o tržby a vydělání co největšího balíku peněz... Proč by se jinak tak okázale surfovalo po bulvární vlně? Stejně jako v případě svým bulvárním vyzněním podobně laděných Bastardů a tématicky spřízněného Vorlova snímku Ulovit miliardáře divákovi Hranařů bude asi nejvíce scházet tvůrčí poctivost. On sice scénář Oty Klempíře, který jistě díky své praxi ve velké reklamní agentuře ví, o čem tematicky psát, není asi zase tak úplně vzdálen realitě, popsání korupčních praktik je vědomé a ono se to možná i takhle nějak děje, jenže ta zvolená forma je deprimující - točí a hraje se jen pro bulvárem vychovávaného diváka (stranou nechám fakt, že většina herců se proti bulváru veřejně vyhraňuje, účinkovat v podobně bulvárně laděných projektech ji ale zjevně nedělá problém), film se totiž dopředu tváří jako obrovská událost a senzace, slibuje skandální odhalení, ale ve skutečnosti vůbec nic neodhaluje a nic nepojmenovává, hraje se na notu konspiračních teorií (opravdu je tady v Čechách sledován každý náš krok z CIA i KGB?), napětí je většinou vytvářeno jen hudební složkou, repliky jsou vyprázdněné (to se týká jazykové roviny pásma postav) a všudypřítomná je snaha šokovat lacinými výrazovými prostředky, přehrávání patří tak nějak k věci, stejně jako čistě povrchní reklamní estetika, ostatně všimněme si marketinkového působení kolem filmu, už jen třeba filmový plakát je grafikou a grafickými prostředky na úrovni titulní strany Blesku, čiroskvoucí bulvární tisk. A zase, stejně jako u Bastardů, nezbývá než zrekapitulovat - Hranaři jsou naprosto tendenčním filmem, natáčeným především pro čtenáře Blesku a jiného bulváru. Mimochodem citát z oficiálních stránek filmu: ,,Herec Saša Rašilov (39) byl hostem na chatu Blesk.cz. Rašilova brzy uvidíme v kinech v novém filmu Hranaři, kde si zahrál hlavní roli. Jeho manželku ztvárnila herečka Kateřina Brožová. Jak jim šlo společné hraní a erotické scény ve sprše? Navíc Rašilov naznačil, jak se bude vyvíjet jeho postava v seriálu Ordinace v Růžové zahradě." Ale ano, necituji z bulváru, ale ze stránek tohoto thrilleru o korupci... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něco mezi thrillerem a parodií na thriller. Stylizace na úrovni televizní reklamy (kterou dokonale podtrhává všudypřítomný product placement) dělá ze všeho ještě směšnější zážitek, protože napovídá, že to snad filmaři mysleli vážně. Třískův závěrečný monolog to zase naopak vyvrací, tak těžko říct. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jedna jediná hvězda je jen za kameru. Zbytek je otřesná podprůměrná variace na německý akční seriál. Už jsem vážně čekal, že tam nalítne Simír. Tolik herců a většina buď brutálně přehrává jako Langmajer, který se rozhodl vypadat jako karikatura "kmotra" s vystupováním Bártáka, nebo pár jedinců hraje až moc přísně jako Tříska a Pavlata a tím to hází do vod sebeparodie. Rašilov se celou dobu chová nijak a drsňáka by mu uvěřil leda slepý Kačer Donald. O zbytku nemluvím, protože se vždy epizodně zobrazí a po chvilce zahučí do stínu viz. Dejdar, který si spletl dveře při natáčení. Nejhorší není ani tak herectví jako film celkově. Scénař se jen povrchně dotýká kmotrovství a rozkrádání veškerých fondů a státních peněz. Funguje to jako útržek z bulvárních novin. Celou dobu se skáče od řádku k řádku, že vlastně po polovině filmu nevíte komu fandit a kdo je větší svině. Kamera a vlastně kamery tu mají velkou roli, protože dle tohoto filmu nás sleduje KGB, NSA a asi ještě polovina Arménie v TV. Já jsem nečekal, že se tak vážné téma postupně změní v komedii a parodii na politický thriller. Na jedné straně je dobře, že se u nás zkouší i něco ze západu, ale nesmí se to celé dělat po česku, protože to pak vypadá jako levná napodobenina z tržnice. Mimochodem ten modrý filtr ani nebyl třeba, akorát to vypadá zbytečně depresivně ač to po polovině je ryzí komedie. Imho více slov ku*va jsem v českém filmu neviděl. Ku*va proč?! ()

klida 

všechny recenze uživatele

"-Promiň." "-Ne, Milane, ty promiň." Nechtěně humorná koláž drsných výrazů, product placementu (Metro, Semtex, Radio Impuls, Peugeot, ...), luxusních obleků, katalogu kamerových systémů a osob sedících před nejrůznějšími obrazovkami. Smál jsem se nahlas, až se lidi otáčeli. Jediný zajímavý herec je Langmajer, který opravdu baví, nicméně ukrutně přehrává, čímž posouvá celý snímek ještě více do roviny parodie. Třískův otitulkovaný monolog v duchu "vyšší hry" pobaví. "Mladá fronta je to nejhorší, co nás mohlo potkat." ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jsem podstatně shovívavější než uživatel SoolenJV, ale musím říct, že ten film je jeden VELKÝ narativní bordel. Během úvodní půlhodiny vysype na scénu asi dvacet postav, protřepe, prostříhá, a kdo se neorientuje v myšlenkových pochodech scénáristy, je naprosto ztracen. Ale nemusí se bát, stejně se to zvrhne v klasickou storku o pomstě a letadélku do Dubaje. Herci se předstihují v disciplíně, kdo bude víc přehrávat, špatně volená hudba vzbuzuje divákovu úzkost - že to nikdy neskončí. Bohužel tomu hodně chybí i do kultu Nahoty na prodej - a navzdory tomu, jak je ten film mimo, má hodně slušné vizuály. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)
  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)

Reklama

Reklama