Reklama

Reklama

Ve službách Jejího Veličenstva

  • Česko V tajné službě Jejího veličenstva (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nebojí se nepřátel ani smrti. Bojí se jen opravdové lásky. Nová tvář a nové dobrodružství agenta 007. Agent britské tajné služby James Bond zachrání před sebevraždou půvabnou italskou komtesu Teresu di Vicenzo, zvanou Tracy (Diana Riggová). To je dcera vlivného mafiánského bosse Draca (Gabrielle Ferzetti). Ten v Bondovi vidí muže, který dokáže v jeho dceři vzbudit lásku a pomoci jí tak z psychické lability. Výměnou za to, že se Bond bude Tracy věnovat, nabídne agentovi 007 informace o jeho největším nepříteli, Ernstu Stavrovi Blofeldovi (Telly Savalas). Blofeld se totiž neoprávněně pokouší získat hraběcí titul prostřednictvím britského genealogického úřadu. Bond skutečně Blofelda vypátrá, a to v jeho soukromém sanatoriu pro léčbu alergií. Institut se nachází na vrcholu jedné z alpských hor a je dokonale hlídán ozbrojenými strážci. Blofeld zde připravuje rafinovaný plán, jak vydírat vlády celého světa s pomocí nového viru, který hodlá rozšířit po celé Zemi. James Bond opět uchrání lidstvo před katastrofou. Mezitím se mu však stane něco, co dosud nezažil: on a Tracy se do sebe zamilují... Bondovka V tajné službě Jejího Veličenstva, kterou v roce 1969 natočil režisér Peter Hunt, poprvé nabídla divákům jiného představitele hlavní role než Seana Conneryho, jenž byl nečekanou enormní popularitou během několika let znechucen. Agenta 007 zde ztvárnil manekýn australského původu George Lazenby, který se do té doby objevil jen v několika reklamách. Přeobsazení „pravého" představitele se u diváků nesetkalo s pochopením, a to ještě předtím, než měl film premiéru. Snímek, hýřící nápaditými akčními sekvencemi, odkazy na předcházející bondovky i správnou mírou sentimentu, měl i přesto ohromný kasovní úspěch a mezi fanoušky bondovské série dodnes patří k nejvýše ceněným dílům. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (537)

InJo 

všechny recenze uživatele

Nesmyslně dlouhé a celkově málo atraktivní a zajímavé (většina filmu se odehrává v jediné lokaci!). Lazenby byl imho vybrán hlavně kvůli své značné podobnosti Connerymu (díky bohu, že u dalších představitelů tohle už pak nikdy nehrálo roli). Neříkám, že je vyloženě špatný, ale i tak mi vychází jako dosud nejhorší (respektive nejméně charismatický a herecky zdatný) Bond. Savalas se na megalomanského (a Bondova nejzásadnějšího) padoucha hodí dobře, ale to tlačení na osobní linku v podobě osudové lásky mi tady (na rozdíl třeba od Casina Royale) přišlo hodně na sílu a tudíž nepříliš přesvědčivé. Sám o sobě ucházející film, ale jako regulérní bondovka je pro mě tenhle kousek jedním z nejpostradatelnějších... 65 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na jistotu hrají ti, co chtějí zůstat naživu." James Bond je tedy ochoten zůstat naživu, takže jsem v něm nadšeně objevil heraldika, geneologa, lepidopterologa, lyžaře, bobistu a mizernýho curlera. Jinak mě zaujal ještě jeho flirt s alergičkami, ale tím to pozitivní skončilo. Jeho hra s Blofeldem byla totiž po výměnách obličejů trošku podivná a svatba mi prostě k Bondovi tak nějak nejde. Nic proti Tracy, ale kdyby kvůli ní Bond skutečně opustil službu, tak bych nikdy nepoznal bondgirl Anju Amasovou, Melindu Havelock nebo Karu Milovy a to by byla škoda. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ano, je divné, že po vzájemné konfrontaci v Žiješ jenom dvakrát není Blofeld schopen Bonda ihned poznat. Není to tím, že jsou oba po plastice (Blofelda dokonce i natáhli do výšky), ale dlouho odkládané V tajné službě Jejího veličenstva zkrátka mělo být Bondovkou číslo 1. (ještě před Dr.No), což je vzhledem k závěru myslím i logické. Ano, Lazenby, jakýsi klon mezi Clivem Owenem a Jendou Čenským, je mizerný herec, co se hodí leda do reklamy na lyžařské brýle. Ano, prostřední pasáž z institutu léčby senné rýmy se táhne jako med a jejím vyvrcholením je zjištění, jestli dole pod kiltem navštívil Lazenbyho lazebník. Ano, pěstní souboje jsou podivně sestříhané a zrychlené záběry působí spíše komicky. To všechno je pravda. Přesto má Huntův film kolem sebe jakési fluidum, které ho dělá v mých očích více nadčasovým, než je většina Conneryho pokusů. Snad za to může akce dobývání Blofeldovy kliniky, z které nejspíš mírně čerpal mistr Nolan při lucidním snění, či samý závěr, který přinesl reminiscenci na jeden Truffautův film o pomstě novomanželky a vlastně vysvětlil, proč ženich bude v budoucnu tak rád chodit v černém (smokingu).. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tahle Bondovka není zdaleka tak špatná, jak se o ní traduje. Pravda, George Lazenby není pro mě ideálem krásy ani ideáním představitelem 007, ale scenář patří k těm nejpovedenějším z celé série. Nadchly mě i zvolené lokace ve Švýcarských alpách a změna v představiteli No 1 slavné padoušské organizace SPECTRE - Telly Savalas působ konečně jako někdo, kdo je schopný zavařit i nejslavnějšímu agentu z MI5. Jako celek to funguje a příběhem se jedná skutečně o jednu z nejpovedenějších Bondovek. A nic na tom nedokáže změnit ani Bondův kanýrkovaný bryndáček. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Dávam veľmi silné 3 (skoro až 4): za doposiaľ najsympatickejšieho a najlepšieho záporáka Blofelda v podaní "kojaka" Savalasa, lazenby po connerym bolo niečo také, ako nedávno craig po brosnanovi: zmena šarmu, starosvetskosti a klasického fešáckeho gentlemanstva na trochu drsnejšie správanie, väčšiu drzosť a cynizmus - škoda, že si tento austrálsky bond zahral iba v jednej bondovke, nie že by som ostatných nemal rád, connery a brosnan sú klasika, craig a dalton sú zasa na presne podľa môjho gusta správna drsnosť a akčnosť (len s tým mooreom sa ešte musím nejako zmieriť). Nevýhody tohto dielu sú: prehnaná dĺžka, príliš zvláštne romantická prvá polovica a melodramatický záver, akýmsi dramaturgickým spôsobom zvláštne prerozprávaný príbeh, kedy dlho nevieme, o čo vlastne ide/pôjde a potom to vieme, ale nie sú nám všetky motivácie a zvraty tak úplne jasné. Klady tohto dielu: úchvatné akčné scény - prestrelka na lyžiach (Nolan a Inception sa týmto veľmi inšpirovali) a hlavne záverečný súboj Bonda s Blofeldom (originálny, svižný, netradičný, akčný), kopa pekných žien (i napriek iba jednej výnimočnej bondgirl/bondwife) pokope v divnom sanatóriu s LSD prvkami, humor (hláškovanie o čosi odvážnejšie, výraznejšie). ()

Galerie (205)

Zajímavosti (95)

  • V závěrečné bitvě v Blofeldově sídle je James Bond (George Lazenby) vyzbrojen samopalem Sterling, což byl nástupce samopalu Sten. Při boji odzbrojí James Bond jednoho z Blofeldových nohsledů a ukořistí jeho pistoli SIG P210. (JohnSmith)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama