Reklama

Reklama

odpad!

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (50)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keby policajta aj lupiča hrali deti, najpravdepodobnejší záver by bol asi taký, že z paneláku v pozadí na nich zakričí mama, aby išli domov. Použitý koniec bol síce originálnejší, ale nakoľko to hrali dospelí (a hrali to tak ako hrali), všetko ostatné mi pripadalo trápne. A rozmýšľal som aj, že odošlem do zaujímavostí na schválenie aspoň tú najjednoznačnejšiu chybu vo filme, že zastrelený policajt neostal ležať na chodníku, ale nebudem kaziť chozemu one man show, tak aspoň takto. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Josef Blažek alias choze se pustil do dalšího, trochu akčnějšího filmu, asi bych ho nazval thrillerem. Tedy po několika málo sekundách. Následuje něco, co by se dalo nazvat jako trash v tom nejpřesnějším smyslu slova. Jako nápad zajímavé, ale rozvržené do téměř osmi minut to není až tak zábavné. Nápad dobrý, nejvíce překvapí trikové provedené, které i díky zvukům vyznívá celkem realisticky. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Viděno v příjemné společnosti dalších fanoušků na menším hororovém dýchánku a díky proslovu pana režiséra jsem i viděla "za kameru a skript", takže jako krátkometrážní počin hodnotím kladně, myšlenka je originální. Za sebe dávám 3,5 a na zdejší hodnocení zarovnávám na 3*, o Odpad! se rozhodně nejedná. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ film ktorý má baviť irituje, je niečo špatne. A tu je toho viac. Cez debilnú pointu, dementné chovanie príslušníka policajného zboru, vážne otravnú hudbu, ktorá to všetko pochovala. Za čo teda tá jedna? Pretože námet bol vážne dobrý, nápad použiť striedavý záber na oči súpera a vrece a obstojná kamera. Škoda len že až na výnimku kamery, sa všetky tie dobre nápady rozpadli pánovy režisérovy pod náporom banality, ktorú si nedokázal ustriehnuť. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu padne jediné slovo a sice "hej", které vykřikne policista. Pro tvůrce bylo výzvou vytvořit film, který by byl i bez titulků a dabingu univerzálně srozumitelný a vyprávěl hlavně obrazem. (choze)
  • Nejdražší položku filmu a vůbec nejnákladnější rekvizitu v historii LudovicoFilmu představovala popelnice, která byla zakoupena jako nová a dodatečně jí bylo proraženo dno pro závěrečnou scénu. (choze)
  • Natáčelo se dva listopadové dny v brněnské čtvrti Černá pole, která je známá řadou funkcionalistických skvostů jako vila Tugendhat nebo kavárna Era. Režisérovi ovšem zdaleka nejvíce učaroval přístavek na popelnice, kolem kterého denně chodil do práce a který mu připomínal malý strašidelný zámek. (choze)

Reklama

Reklama