Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 6

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 6

Recenze (376)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nový saw neprináša do série žiadne veľké prekvapenie, ale zároveň nerobí predošlým častiam žiadnu hanbu. Prakticky mohol skončiť prvým či druhým dielom. Odvtedy ide stále o recykláciu starého známeho. Bolo to O.K., nič viac. Záverečné rozuzlenie prekvapilo, i keď mohlo byť odhalované postupne, s väčšou gradáciou. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vizuál prvý krát od jednotky vyzerá sviežo a nie ako direct-to-dvd pokračovanie. Scenár je síce uhladenejší a prehľadnejší ako predošlé pokračovania, ktoré vždy pokračovali, kde skončil diel predtým, stále je to ale o tom istom a tú záverečnú vysvetľovačku sme v menších obmenách videli už minimálne tri krát. Za mňa je celá séria azda s výnimkou jednotky iba zbytočným torture pornom a nechápem, ako si čosi také získalo takú popularitu. Som zvedavý, čo nám o tom o 20 rokov povedia sociológovia a filmoví vedci. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování zbytečnější, než kondom v klášteře. John Kramer se má čile k světu i po vlastní pitvě, pastičky na lidičky postrádají nápaditost, závěrečný twist je průhledný jako ta nejčistější studánka, a navíc mi přišlo, že to ignoruje některé předešlé díly. Skládačka (v jakékoliv podobě) už by to měl zabalit, jenže když mrknu zase na ty výdělky, tušim, že se ještě několikrát vrátí - třeba jako Návrat Jigsawa, Pomsta Jigsawa a Smrt Jigsawa. A to mě už fakt mrdne... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe diel, ktorého prekvapivé rozuzlenie nie je vyložene samoúčelné a v rámci možností dokáže i zodpovedať niektoré na jazyk sa derúce logické príbehové nezrovnalosti. Že to aj napriek tomu stále nedáva zmysel a to nielen v rámci samotného filmu, ale aj v rámci čoraz prekombinovanejšej mytológie celého univerza? Bolo by naivné čakať opak, ale ak už nič iné, Jigsaw aspoň plní to, čo od neho očakávajú skalní fanúšikovia série a zvyšok sa zase môže zabávať na až shakespearovskej teatrálnosti zápletky, ktorá pritom paradoxne výstavbou, zvratmi a Cimrmanovským záporákom evokuje skôr hororovú paródiu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takže ta osmiletá pauza byla prý kvůli tomu, aby mohl vzniknout opravdu kvalitní scénář. Naposledy jsem o osmiletém vzniku scénáře četl v souvislostech s novým Hurvínkem a ona je tedy pravda, že jsou oba zhruba na stejné úrovni. Kdyby se tady vrahem nakonec ukázal být Spejbl a kdyby v Kouzelném muzeu bojovaly o život Mánička s Bábinkou, daly by se oba filmy krásně propojit a nikomu by to určitě nepřišlo divnější, než finální poskládání dost vachrlatého odkazu Johna Kramera. Služba to vždycky nerada slyší, ale někdy už to fakt nejde jinak, než tabuli smazat a začít psát nanovo. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Toto je druhý film Saw, na jehož konci nikdo neřekl „Game Over“, přičemž prvním filmem je Saw 5 (2008). (ČSFD)
  • Scénář k filmu byl dokončen v únoru 2016. (ČSFD)
  • Když v čase 00:04:48 opakovaně udeří jeden z hráčů do zdi, zeď se pohne, čímž jde poznat, že je to kulisa. (Simex_)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama