Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (432)

vurhor 

všechny recenze uživatele

14 let. 14 dlouhých let jsem čekal na návrat jedné z mých nejmilovanějších pixarovek. A voni mezitím vydali ne jeden, ale hned dva sequely na podělaný nudný Auta. A jak nakonec slavný návrat dopadl? Inu, Úžasňákovi 2 jsou bezesporu velice zábavným a vtipným filmem, ale zároveň je fakt citelně slabší než jednička. Problém je, že film si až příliš nechává ty nejlepší věci na konec, v rámci čehož dochází k utahanějším a průměrným sekvencím, především ve druhé třetině filmu, které příliš velkým vzrůšem nejsou. Na vině může být i slabý hlavní záporák, jehož motivy jsou jsou takové ... "meh" (čti: laciné). Když se ale akce rozjede, tak je to parádní. Snímek má plno skvělých nápadů, úžasných interakcí mezi členy rodiny, plus z animátorského hlediska je to vyložená slast pro oko, obzvlášť práce se světly je tu nadpozemská. Rovnováha mezi rodinnou komedií a superhrdinskou akcí, byť maličko kolísavá, je stále na slušné úrovni. Všichni členové rodiny tu jsou totiž furt skvělí. V případě jiného pixarového pokračování bych to asi nechal na 3*, ale jelikož mám Úžasňákovi fakt hodně rád, budu hodný strýček Honzíček a smiluji se. Jako dobrý. Ale pokud bude někdy nějaké příště, tak zabrat, mladej, zabrat! Slabší 4* ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Největším problémem Úžasňákových se stalo, že nový film se superhrdiny máme minimálně jednou za měsíc. Takže dvojka je prostě nejlepší, když řeší čistě rodinné záležitosti, ale samotná záchrana před dalším superpadouchem mě navzdory dobře zpracované akci tolik nebavila. Zato grotesková rvačka Jack-Jacka s mývalem nemá chybu a je takovým předčasným vrcholem filmu. Celkově tedy pořád spokojenost, ale takový úžas jako před čtrnácti lety už to prostě není. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Čekání se tentokráte vyplatilo. I když jednička zůstává nedostižná, většina animovaných sérií by pro takhle kvalitní sequel vraždila. Druhé Úžasňákovi si možná překvapivě užijí více dospělí než děti, protože infantilních vtípků je jako šafránu a do popředí se cpe vydařený příběh, který zvládá zábavně skloubit pracovní a osobní linii pětičlenné rodinky a vedle nápaditých akčních scén tak ještě mimoděk servíruje superhrdinskou verzi ženské společenské emancipace. Možná jsem to čekal vtipnější a místy ještě vizuálně odvázanější, ale jsem moc rád za konečný výsledek a rovnou prohlašuji, že pokud by zůstal u kormidla svědomitý Brad Bird, další pokračování vítám všemi deseti. Minimálně Jack-Jack nebo Frozone s tradičně delikátním Samuelovým dabingem se ještě rozhodně neokoukali... ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Já jsem zklamaná a můžu si za to sama. Mým velkým očekáváním film prostě nemohl dostát. Ale bavila jsem se, to ne že ne. Jack-Jack byl samozřejmě vynikající a neuvěřitelně vtipný. Bohužel to je to jediné, co si pořádně po prvním vidění pamatuji. Záporák a celá ta Screenslaver zápletka mi byli dost nesympatičtí. Animace, hudba a vše okolo super ale budu si film rozhodně muset pustit znovu, abych si pořádně vytvořila názor. Zatím 4* ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Od prvej chvíle je všetko jasné, takže ukrutná, otravná zívačka, najodpornejšia odkazmi na geniálnu jednotku, pretože na ňu prebúdza spomienky... a to bolí, strašne bolí. Dokonca sa vo finále neštítili urobiť z inak inteligentnej a pohotovej Violet hlupaňu. V záujme čoho? To netuším, ale fackal by som rad radom celý Pičixar až by plakali. P.S.: Svojho času išli takto "kvalitné" pokračovania úspešných rozprávok rovno na videokazety a jeden vedel, že sa im môže pokojne vyhnúť. Kde tie férové časy sú? ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Motocykel s elektrickým pohonom, ktorý vo filme používa Elastigirl (Holly Hunter), bol vytvorený na základe reálneho motocykla Ducati Hypermotard. (MikaelSVK)
  • Úžasňákovi 2 jsou třetím filmem z dílny studia Pixar, kterému se podařilo překonat hranici celosvětového výdělku 1 miliardy amerických dolarů. Předtím na tuto metu dosáhly snímky Toy Story 3: Příběh hraček (1,067 miliardy) a Hledá se Dory (1,028 miliardy). Současně jde o první film od Pixaru, který na domácím trhu v USA přesáhl hranici půl miliardy dolarů a dostal se tak dokonce do TOP 10 nejvýdělečnějších filmů ve Spojených státech (bez započtené inflace). (Tashi)
  • Vo filme sa mnohokrát spomína časový interval 14 rokov. Toľko ubehlo od vydania prvého filmu do vydania tohto. (lukyno40)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama