Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (290)

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhej dobe Asterix, ktorý mi spravil radosť. Nielen novou výbornou 3D grafikou, ale aj zábavným dobrodružným príbehom, v ktorom sa veľký Caesar rozhodol postaviť hneď v susedstve neohrozenej dedinky Galov sídlisko s mrakodrapmi. Už len ten kontrast, kde na jednej strane je ultramoderné mesto a moderná civilizácia a na strane druhej barbarský svet a stará známa dedinka kde sa predávajú hlavne ryby a štíty, ma náramne pobavil. Nehovoriac o problémoch, ktoré sa vyskytli pri stavbe a spolunažívaní oboch svetov. Výborný animák na oddych a relax po nedeľnom obede. 80/100 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho, nebudu lhát, ono 3D provedení těchto klasik už nejednu zabilo (krásný příklad za všechny - Šmoulové), ale nakonec se to povedlo. Pobavil jsem se, bylo to dobře vymyšlené (a s chytrou myšlenkou), nudil jsem se minimálně a o oblibě postav nemám potřebu se nějak rozepisovat, tu mám už z komiksů. K nějakému nadšení u mě sice nedošlo, ale i tak mám dojem, že to snad i byl nejlepší zfilmovaný Asterix - ale zase na druhou stranu, ty starší animáky jsem viděl už pěkně dávno a musel bych si je znova připomenout. Tak jako tak jsem si to užil - jak se říká - jako malý kluk (ačkoli na mě tohle přirovnání platí úplně jinak, já nikdy emoce bůhvíjak neprojevoval ani jako dítě), přece jenom komiksy jsem jako malý četl a mám je rád. Btw překvapilo mě, že zde Asterix s Obelixem byli částečně poraženi, to jsem snad ještě nikde jak neviděl, tak nečetl. 4* ()

Reklama

Morzael 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, Asterix to ještě pořád má v sobě, dokonce se mu podařilo mě několikrát od srdce rozesmát. Konec byl sice už takový roztahaný a možná tomu chyběla i vážnější složka, aby člověk od příběhu očekával i něco víc, než jen další absurdní situace a fórky, ale proč ne. Věřím, že dětem se to líbilo a já shlédnutí nelituji. Dokonce i animace mi přišla decentní a snesitelná, plus popkulturní odkazy tomu dodaly šťávu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to ztřeštěné, o něco víc, než je u Asterixů zvykem, je to praštěné a možná příliš moderní nápadem, ale co musím uznat, tak to je pár humorů, u kterých jsem se skutečně pobavil, pár dobrých rýpnutí si do současnosti a hlavně zpracování. Nevěřil bych, že schválím jiné než 2D zpracování, ale tady se 3D povedlo udělat tak, že je pěkné, ničím neruší a není ničím moderně odporné. Za hodně dlouhou dobu asi jeden z nejlepších Asterixů, ty hrané lehce překonává o několik hozených menhirů. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně povedený animák, který si i přes moderní provedení bere to nejlepší z těch starých dobrých 2D animáků a svým humorem a poetikou se comicsům blíží o několik světelných let blíž, než všechny ty nepovedené celovečerní pokusy. Humor funguje pro děti i nostalgické dospělé a příběh je na Asterixovy poměry vlastně i docela originální. Víc takových evropských animáků. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Film vznikol na motívy komiksu „Le Domaine des Dieux“ od autorov Rene Goscinny a Albert Uderzo, ktorý vyšiel v nakladateľstve Pilote, v roku 1971. (toi-toi)
  • Vo filme je viacero odkazov na iné filmy. Keď v závere Obelix behá po múre a hádže po Rimanoch, je odkazom na film King Kong (1993). Panoramix v závere vypustí čarovný nápoj zhora na Galov, jeden z nich drží Asterixa ako Kopa v Leví kráľ (1994). Panoramix pred Rimanmi chce uchrániť čarovný nápoj a povie formulku "neprejdete", čo povedal Gandalf v Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001). (megajalec)
  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)

Reklama

Reklama