Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 11

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 11

Recenze (1 512)

POMO 

všechny recenze uživatele

Iné Star Wars. A výborné! Odvážne, ale skvelé obsadenie často neopozeranými tvárami, obzvlášť pri hlavných postavách, ktoré nie sú žiadni vyvolení Jedi, ale obyčajní smrteľníci, ktorých osudom je splniť v ságe jedinú, ale o to dôležitejšiu úlohu. K prasknutiu našlapaný spád s rôznorodou a fantasticky epickou akciou. Krásne, kreatívne nadizajnované lokality a do nich koulervúcne zakomponované dianie (obrí ATATs na maledivskom "atole" sú oživeným detským snom). Vydarené epizódky kultových SW postáv s vypointovaným dejovým prepojením na prvú trilógiu. A konečne pútavá a hutne dramatická spleť väčšieho množstva postáv, z ktorých každá má svoju dôležitosť a ktorých činy definujú piliere prvej trilógie. Toto proste napísali ľudia, ktorí milujú Star Wars, ale tiež vedia dramaturgicky pracovať s postavami a príbehom v iných, než iba pohádkových mantineloch. A mytológiu SW univerza nevykrádajú, ale dopĺňajú a rozvíjajú. Bravo! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejné zklamání jako Godzilla. Edwards se umí tvářit, že točí opulentní drama první jakosti, už podruhé mu z toho ale vypadlo blockbusterové nedochůdče s jedním stěžejním problémem - totálně marnými postavami. Rogue One od začátku skáče po planetách tam a zpátky, nikde se pořádně nezdrží a nikoho pořádně neprodá. Místo party rebelů tak dostanete sešlost náhodných kolemjdoucích, kteří bývají v akčních scénách skoro omylem, a místo pořádné osudovosti jen zkratkovitou kopírku obvyklých motivů. Věřím, že to na papíře vypadalo jako hezký fandovský sen. Realita je však nezáživná až běda a zachraňuje ji až našlapané finále, v němž alespoň pořád něco vybuchuje. I tak ale budete vyplesknutí jen z famózních X-Wingů a geniálního Vadera. Darebácká banda si svou existenci neobhájila a docela to bolí. (6/10) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já nevím mě to nebavilo. Je to takové nijaké ani nevím kam to zařadit, nebýt tu pár odkazů, známých propriet, zrestaurovaných postav a občasný hudební motiv, tak to těžko identifikuji jako Star Wars a hlavně prázdné a nic neříkající. Největší problém pak představují postavy které mi byli absolutně ukradené v tomhle dává mistr Abrams a Force Awakens packalovi Edwardsovi a Rogue One těžký K.O, bez emocí a zájmu o vývoj děje to nemůže fungovat a nezachrání to ani slušné finále. Konec s Darth Vaderem nejlepší, ale to nestačí. Jsem fanda SW, ale 3* nedám, když vidím to hype a další film co bude klátit miliardy a přitom se na značce jen přiživuje.45% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA $533,539,991║Tržby Celosvetovo $1,057,419,273▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $69,486,538║ Tržby za predaj DVD v USA $18,598,416║ tak nakoniec nie, nevyšlo to, márne som dúfal že na záver roka dostanem vytúžený bonbónik, Gareth Edwards nevie poriadne viesť hercov a takmer ma uspal, až posledná tretina sa rozbehne ale ako celok nie moc pútavé, skôr prázdne, triky samozrejme na úrovni, akcia fajn ale to je tak všetko, uvidím čo povie ďalšia projekcia /videl v kine 3D verziu: 70%/ __/videl v kine 3D verziu v IMAX Bory Mall: 75%/ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nyní už mohu bezpečně říct, že návrat k Star Wars se zdaleka nevydařil tak jako oživení Star Treku v roce 2009. Všechno, co dělalo novou éru Star Treku tak poutavou, tzn. především chytrý příběh a charismatické postavy, v nových Star Wars jednoznačně chybí. Ačkoli je na pozadí Rogue One cítit profi práce zejména co se týče vizuálních efektů, jako film nenabízí opravdu zhola nic zajímavého a nic, co by jakkoli vybočovalo z průměru tuctových a zapomenutelných akčních filmů. 5/10 ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • V trailerech se objevila scéna, v níž Jyn Erso (Felicity Jones) stojí tváří tvář stíhačce Tie. Tato scéna nebyla použita ve finální verzi filmu, která se promítala v kinech. (Veskoslav)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama