Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 7

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 7

Recenze (1 512)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Historicky první spin-off stojí a padá na skvělé Felicity Jones, přičemž se již tradičně u myšáků velice vyvedl casting. Kdekdo by možná namítl, že se vše povedlo až na režisérkou sesli uzmutou outlým Garethem Edwardsem, kterému po rozporuplné Godzille nemůže mnoho lidí přijít na jméno, ovšem fakticky se jeho slovutné režii nedá prakticky nic vytknout. Stejně jako v předchozí heptalogii i zde se najde několik nezapomenutelných záběrů (u mě vede nájezd z počátku filmu vedený direktorem Krennicem - mimochodem nejlepší postava ve filmu) a film má mnoho silných momentů. Pokud bych ale chtěl bez spoilerů nějak vytyčit problém Rogue One, tak to bude samotný námět (nikoliv však scénář. Po trailerech jsem žádné obavy neměl a velice se těšil,ovšem po většinu času jsem byl utvrzován v tom, že Darebák jedna (můj oblíbený název a nedám si to vymluvit!) se drží mezi krátkými a silně vytyčenými mantinely, které vzhledem ke kánonu nemůže přeskočit ani pozměnit a kdo viděl Novou naději (což je asi tak 99% populace planety), tak se už na začátku dovtípí, jak to asi dopadne. Podobně jako v závěru trojky mě tohle omezení štvalo, ale to je holt riziko povolání. Edwards akční scény umí, dobře se na to kouká, i když opět (i když nepřekvapivě) bolestivě chybí jeden elementární SW prvek a závěrečný akt na Maledivách, ač by mohl být malinko zkrácený, dá zapomenout na trošku pomalejší prostředek. Jinak je to zkrátka právoplatný příběh Star Wars, který už skalní fandové viděli a ti ostatní zřejmě tolik nadšení nebudou, ačkoliv velice při zemi se držící sedmička moc vysoko laťku nenasadila. PS : Darth Vader a všechny jeho scény cool. Přerod Anakina v Darth Vadera sice stále není vůbec uvěřitelný, ale už si musíme zvyknout, že se nová trilogie vesměs ignoruje, J.E.Jones potěšil, akorát ta maska mi přišla až moc podivně retro. PPS : Donnie Yen překvapivě druhou mojí nejoblíbenější postavou ve filmu. ...8/10...[14.12.2016_Předpremiéra Cinema City IMAX_Flora] ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejné zklamání jako Godzilla. Edwards se umí tvářit, že točí opulentní drama první jakosti, už podruhé mu z toho ale vypadlo blockbusterové nedochůdče s jedním stěžejním problémem - totálně marnými postavami. Rogue One od začátku skáče po planetách tam a zpátky, nikde se pořádně nezdrží a nikoho pořádně neprodá. Místo party rebelů tak dostanete sešlost náhodných kolemjdoucích, kteří bývají v akčních scénách skoro omylem, a místo pořádné osudovosti jen zkratkovitou kopírku obvyklých motivů. Věřím, že to na papíře vypadalo jako hezký fandovský sen. Realita je však nezáživná až běda a zachraňuje ji až našlapané finále, v němž alespoň pořád něco vybuchuje. I tak ale budete vyplesknutí jen z famózních X-Wingů a geniálního Vadera. Darebácká banda si svou existenci neobhájila a docela to bolí. (6/10) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se snažil přemýšlet nad tím, jak mám tento komentář napsat, abych nezaspoileroval. Řeknu to ale tak, že Rogue One má skvělý nápad a k tomu je opravdu krásně natočené. Hlavně závěrečná válečná scéna je asi nejlepší válečnou scénou, kterou jsem ve světě Star Wars vůbec kdy viděl. Problém nicméně je, že Felicity Jones na plakátě působila neuvěřitelně krásně a ve skutečnosti byla její role jedna z nejhorších hlavních rolí velkých blockbusterů posledních let. Nejen, že se tvářila, jak kdyby jí ulítly včely z úlu, ona dokonce působila, jak kdyby se v každé scéně urážela a nafukovala, jak malá cácora. Možná, že v té době měla jenom opuchlou držku, ale výslednému dojmu to také moc nepomohlo. Opravdu hodně jsem se na ní těšil a nakonec mě její otrávený přístup k roli hrozně zklamal. A stejně tak Diego Luna mi do druhé hlavní role vůbec neseděl. No a když Vám ve velkofilmu ze světa Hvězdných válek nesedí dvě hlavní postavy, je to docela problém. Ještě, že to naštěstí zachraňovala série vedlejších postav, na které byla radost koukat a celkový dojem z filmu mírně vylepšili. Škoda, pro mě je to hrozné zklamání. Takhle velké blockbusterové zklamání jsem hodně let nezažil. No jo, co se dá dělat, třeba příště výběr herců do hlavních rolí bude lepší. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V živote som neohodnotil žiadny film po 30 minútach. Samozrejme ani tento som - ale chcel som :) Príbeh síce nie je nijak mimoriadne originálny, no tá zábavnosť či vizuálne orgie, o ktoré sa samotný snímok opiera, to je proste orgazmus v pravom slova zmysle. Pre mňa geniálne! "Star Trek" skrátka v mojich očiach v živote nedosiahne úroveň "Star Wars". Nikdy ... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Iné Star Wars. A výborné! Odvážne, ale skvelé obsadenie často neopozeranými tvárami, obzvlášť pri hlavných postavách, ktoré nie sú žiadni vyvolení Jedi, ale obyčajní smrteľníci, ktorých osudom je splniť v ságe jedinú, ale o to dôležitejšiu úlohu. K prasknutiu našlapaný spád s rôznorodou a fantasticky epickou akciou. Krásne, kreatívne nadizajnované lokality a do nich koulervúcne zakomponované dianie (obrí ATATs na maledivskom "atole" sú oživeným detským snom). Vydarené epizódky kultových SW postáv s vypointovaným dejovým prepojením na prvú trilógiu. A konečne pútavá a hutne dramatická spleť väčšieho množstva postáv, z ktorých každá má svoju dôležitosť a ktorých činy definujú piliere prvej trilógie. Toto proste napísali ľudia, ktorí milujú Star Wars, ale tiež vedia dramaturgicky pracovať s postavami a príbehom v iných, než iba pohádkových mantineloch. A mytológiu SW univerza nevykrádajú, ale dopĺňajú a rozvíjajú. Bravo! ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Postava Galena Ersa (Mads Mikkelsen) je inspirována americkým teoretickým fyzikem J. Robertem Oppenheimerem, který se podílel na projektu Manhattan, kde řídil vývoj první jaderné zbraně v tajné laboratoři v Los Alamos v Novém Mexiku. (Maulincio)
  • Oblek Dartha Vadera si v tomhle díle oblékl anglický herec Spencer Wilding, který má podobné proporce jako kulturista David Prowse, jenž tuto postavu ztvárnil v původní trilogii. Hlas Vaderovi opět propůjčil James Earl Jones. (kyjak)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama