Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (222)

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Bejt celej film jako poslední půlhodina, je to klenot všech klenotů, takhle bohužel musím nechat čtyři hvězdy. Dobré vtípky jsou sice již od začátku, kterej je důležitej pro rozehrání dalších situací, ale teprve když se celá partička převlíkne za skopčáky, začne dokonalá zábava! A navíc je to klasika mého mládí, všichni jsme znali "Pitivěž".. :D "Ty přinýst česnekovej, a hned!! ... Jinak Bum!!" ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ústup v týlu nepřítele, nebo čtyřčlenné kleště? Francouzi se s těmi 6 týdny ponížení vyrovnávají po svém, třeba humorem s občasnou střelbou do vlastních řad. Co na tom, že Němci jsou tu takoví idioti, že kdyby se jim ve Vítězném oblouku zasekl tank, zrušili by tažení a vrátili se do Berlína.. Možná jsem čekal něco víc sofistikovanějšího, ale oproti našemu „Stůj, nebo se netrefím!“ je to pořád neuvěřitelná hlína.. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne hlúpučký film, ktorého tvorcovia nemali pravdepodobne ujasnené, čo vlastne chcú nakrútiť. Aj keď pripúšťam, že aj z udalostí II. svetovej vojny je možné urobiť komédiu, je to mimoriadne citlivá záležitosť, je treba úzkostlivo dodržiavať isté pravidlá a nie sa do toho pustiť systémom hala-bala, veď to nejako dopadne. A naozaj to nejako dopadlo. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Chaudard, Pithivier a Tassin vystupují jako tři francouzští Švejkové ve 2. světové válce. K nim se přidá velice akční poručík letectva a poté společně ukořistí německý obrněný transportér. Výsledkem je podle mě nejlepší komedie z doby druhé světové války plná francouzského humoru. [9424. hodnocení, 194. komentář, 82%, 821. nejlepší film] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Trapné vystoupení francouzské armády ve druhé světové válce napravilo až povedené vystoupení tří členů sedmé roty a jednoho francouzského pilota o více jak třicet let později. Tenhle čtyřčlený tým si v klidu může říci: Před prdelí, za prdelí, ve Francii nácků jak když nachumelí, přece z toho nebudeme strachy srát, když se tomu můžem všichni smát. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Scéna výbuchu okna s francouzským vojákem byla natočena v restauraci letištního klubu La Ferté-Alais. (classic)
  • Na setkání vojenských vozidel v Belgii v roce 2013, které bylo věnováno polopásům, zrekonstruoval klub francouzských nadšenců německý tahač, jak byl navržen pro film, na základě M3 Half-track. (classic)
  • Německý vyprošťovák, ve kterém jezdí hrdinové filmu, je ve skutečnosti americký polopásový transportér M3. Také německé tanky jsou vlastně americké stroje M24 Chaffee. (GordonCZ)

Reklama

Reklama