Reklama

Reklama

Mariňák 2: Bitevní pole

  • Česko Mariňák 2 (více)
Trailer

Bitvami zocelený desátník Chris Merrimette se staví do čela jednotky, která má za úkol zásobovat odlehlou základnu na hranici Tálibánem ovládaného území. Během cesty skrz nepřátelskou provincii Hilmand je ale jednotka zastavena americkým námořnictvem a dostává nové, důležitější zadání: pomoci afghánské ženě, která je známá svým odporem k Tálibánu, uprchnout ze země. Bez tanků a podpory ze vzduchu se jednotka musí probít napříč válkou zničenou zemí a dovést ženu do bezpečí. V hlavních rolích napínavého a akcí nabitého filmu Mariňák 2 se představují Stephen Lang (Avatar), Esai Morales (Myšlenky zločince), Cole Hauser (Pád Bílého domu) a Bokeem Woodbine (Riddick). (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Nufa 

všechny recenze uživatele

Je nutno uznat, že první díl byl kvalitou někde jinde. Hlášky už zní otřepaně a marně zde najdeme úseky, které by trochu nadlehčily vážnost tématu. Rovněž mě trochu mrzí, že zde chybí ona nepředvídatelnost, která charakterizovala právě první díl. Místo toho se děj stává dosti předvídatelný a člověka nemůže nic překvapit. Co se mi líbilo, byla práce s kamerou a hlavně působivá krajina. Ani akce nebyla k zahození, ikdyž někdy se to s ní až příliš přehánělo, až to nemělo logiku. Zas tak špatné to ale celkově nebylo... ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není špatnej snímek, alespoň ne tak, jak jsem předpokládal, když jsem zahlédl název filmu. Čekal jsem jen chabej film, kterej se snaží vytřískat něco z popularity prvního Mariňáka. Jasně, žádnej extra vejvar to není - v zásadě tuctovej válečnej film s klišé zápletkou, kterej nenadchne, ale ani neurazí. A kterej je samozřejmě místy doplněnej řadou nelogičností a diletantností. Kdyby se tvůrci snažili trochu víc rozvést jednotlivý postavy, mohlo to dopadnout výrazně lépe. Přesto to ale má něco do sebe. ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele

Malý tím mariňákov je na rutinnej misii, len aby zistili, že musia chrániť dôležitu miestnu ženskú, ktorá cestuje naprieč pravdepodobne jednou z najnebezpečnejších oblasti na svete. Zrátané a podčiarknuté: ak mate radi vojnové filmy, pravdepodobne si ho vychutnáte. Akurát ma polovičný rozpočet a je na ňom vidieť, že putoval rovno na DVD. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Jednička 80% 4*, "dvojka", i když to s tím nemá skoro co dělat, 50% 2*.. To docela stačí k tomu si udělat obrázek. Ale už je to tisíckrát ohraná pohádka o nepodařených sequelech, známe to. Tím, že je ve filmu průměrná akce, herci (žádný herecký tahoun) a všechno okolo podprůměr, děj o ničem, není na filmu moc co kladně hodnotit. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Typický armádní náborový film, s notnou dávkou patriotismu a všech možných klišé, které zákonitě musí obsahovat téměř každý americký válečný film. Máme zde americké spasitele, kteří přišli zvěstovat mír a lásku do barbarských islámských zemí, nesmíme opomenout jejich vysoký morální kredit, silný smysl pro spravedlnost, no prostě prvotřídní propaganda. Po filmařské stránce lze konstatovat, že se tvůrci snažili zkopírovat to nejlepší ze svého předchůdce, avšak nevýrazné herecké obsazení a mdlé výkony téměř všech herců způsobují nepřístupnost jednotlivých postav a tím pádem i absolutní nezájem ze strany diváka o jejich jednání a osudy. Pouštní prostředí je docela sympatické, potěšilo mě i množství akčních scén, které sice nejsou kdovíjak originální, ale jsou docela dobře natočené. Příběh je takový nijaký, z velké části je poměrně nudný, čemuž dopomáhají i trapné moralistické dialogy. Celý film vlastně zachraňují snad jen ty přestřelky a souboje. Pokud Mariňák 2 někoho do U.S.Army opravdu naláká, jeho účel je patrně splněn. Ostatním divákům však nenabídne nic zajímavého, pouze silně podprůměrnou akční podívanou, na kterou se jen málokdo podívá vícekrát. 3/10. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • V úvodní scéně při útoku na základnu je zabit velitel střelou z RPG. V dalším záběru na něj z ptačí perspektivy lze však zřetelně spatřit, že postava stále dýchá. (Topper.H)

Reklama

Reklama