Reklama

Reklama

Padesát odstínů temnoty

  • USA Fifty Shades Darker (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Odstíny šedi skončily ve chvíli, kdy Anastasia přestala hrát podle Greyových pravidel a bez okolků ho opustila. Dosavadní lovec a dravec se ocitá v pro něj neznámé životní situaci a navíc si uvědomuje, že se do Anastasie zamiloval. Té se sice nechce vrátit do světa, ve kterém naplňovala roli poddajné studentky, ale Christianovu kouzlu odolat stejně nedokáže. Nevědomky se tak vystavuje velikému nebezpečí. Z Greyovy minulosti se náhle začnou vynořovat temné stíny, které pomáhaly vytvořit jeho komplikovanou osobnost. A těm rozhodně není po chuti, že „jejich" Christian podlehl tak banálnímu a slabošskému citu, jakým je láska. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (398)

akisha 

všechny recenze uživatele

Když já nevím, ono se tam fakt nic nedělo, vůbec nic... Přesně jako v knize. Pak si člověk říká - nemohl by režisér přidat aspoň trochu děje? Jenže to by už šel proti předloze, kde se skutečně neděje nic, zhola nic. Takže režisér vlastně odvedl dokonalou práci. Pokud nejste zamilovaní do hlavních postav, těžko vám bude stačit "film" složený z: jedna věta typu "miluji tě, ale nejsem pro tebe dost dobrý," následuje kentus pop song a skončí to sexem, při kterém si ve většině případů nikdo ani ty gatě nestáhne. Podle mě je víc vášně v domově důchodců. Pro osvěžení se sem tam objeví scénka s nějakou posh vychytávkou jako jachta nebo helikoptéra a film má tři dramatické vsuvky, které vůbec negradují, nemají smysl, z jejich závěru nic nevyplyne a člověk si jich vlastně ani nevšimne. Bohužel, a teď smrtelně vážně, je film opět tak tupý a sterilní, že to ani není sranda. Ještě si rádi zavzpomínáte na Twilight, tam byl panečku potenciál guilty pleasure! To tady fakt nečekejte. Já to řeknu takhle: kdo nečeká nic, chce se nudit a nemá ve zvyku užívat si dobré herecké výkony, zaručeně nebude zklamán. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rozbehne sa to ako OK soft-péčko pre dámy - dejová nitka takmer neviditeľná, iba aby držala pohromade žhavé scény, servírované každých 15 minút. To sme, povedzme, na dvoch hviezdach, prípadne na troch, ak ste sa hodne dlho dobre neurobili. A potom prídu dejové zdramatizovania, kde sa film začne tváriť smrteľne vážne. A smršť výbuchov smiechu i ženského (!) osadenstva kina. Fakt oveľa horšie než by ste čakali, výrazne horšie než jednotka. Tak zlé, ako málo čo v kinách obecne. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, jak může být někomu příjemné sledovat despotického chlapa, který život ženy totálně oklešťuje a naivní tuctovky, která se nechá vyživovat na úkor své zaslepenosti. Ok, když pohlédnu na z poloviny zaplněný sál, tak chápu, že šedé myšky, které romanci zažijí jednou za rok a pražské zlatokopky, tak ty všechny musí chrochtat blahem. O proti předchozímu dílu je první hodina snesitelná, docela utíká, když si odmyslím hloupých dialogů a myšlenkových pochodů postav. Bohužel to celé nespěje k žádné zápletce, neustále je něco naznačováno, scéna střídá jednu neříkající scénu za druhou a je to jakési epizodní plynutí dějem. Čím se film blíží závěru, tím více se posouvá do telenovelických rovin a mnohem hůř. Celé to zvládnu překousnout, neboť čekám od tohoto kontroverzního, erotického námětu nějaké vzrušení, vášeň. Jenže ve filmu dostanete pouze pět dvouminutových erotických scén, z toho čtyři na misionáře a asi největší nestoudnost je olizovaní bradavek Dakoty. Při scénách s kuličkami, kalhotkami, pouty, kdy si máme jako diváci říci wouuu, tak Dakota třeští bulvy jako by šlo o gangbang a působí to tak směšně, že někteří v sále vybuchovali smíchy. Jsem zvědavý, co může přinést třetí pokračování a docela se toho děsím.......3/10 ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Ještě prázdnější než první díl. Patřil jsem mezi ty, kteří totálně nezkritizovali první díl. Netvrdím, že mě jednička zaujala nebo nějak bavila, ale dokážu v ní vidět cosi jako film. Tady už ani já nedokážu najít skoro žádná pozitiva. Scénář je postavený na hlavu, na poli 117 minut se nestane v podstatě nic. Budují se podivné podzápletky pro završení trilogie, představují se postavy, které by člověk měl znát, ale protože se na ně v prvním díle očividně zapomnělo, tak na plátně pobíhají lidé, které postavy očividně znají, ale divák nechápe, proč se ukazují až teď. Na filmu pracoval režisér seriálu House of Cards James Foley, ale jeho režijní podání je zde horší než v předchozím díle. Scény na sebe občas vůbec nenavazují nebo jen vytrhnou diváka z dění tím, jak nezapadají do příběhu či momentálního rozpoložení postav. Erotiky je na takovýto typ filmu až podivně málo a když už přijde je zničena šíleným popovým soundtrackem, který se sem vůbec nehodí. První díl zvládal alespoň ukočírovat erotickou stránku věci, dokázal s přehledem nastavit "příběh" a představit charaktery, ale tento počin už nenabízí vůbec nic, co by stálo za zmínku. Díky solidní kameře a výpravě je to alespoň koukatelná záležitost, která i přes patřičnou stupiditu a vyprázdněnost scénáře rychle uteče. Padesát odstínů temnoty je jen čirá výplň před snad o něco lepším posledním dílem. Škoda, že se až tady rozjela chemie mezi Dakotou Johnson a Jamiem Dornanem a že až tady jejich vztah nepůsobí tak strojeně a nuceně, ale ve výsledku je to stejně jedno. Má přítelkyně byla spokojenější než u prvního dílu a přišel jí tento akčnější a míň nudný... zřejmě mi něco uteklo. 3.5/10 ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! První díl činilo výjimečným na poli romantických sraček jen to, že se v něm během stopáže asi dvakrát ukázala lehce perverzní scénka. Druhý díl se rozhodl tento prvek odebrat. A když si ze snímku tedy odmyslíte to jediné, co jej činilo jaksi netradičním, tak vám zůstane jen nefalšovaná romantická píčovina ze samého dna filmového světa. Již melancholický úvod pro mě byl hlasitým varováním, že se bude jednat o kolosální sračku. V tomto filmu bylo špatně úplně všechno. Trapné reklamy, které se tvůrci nesnažili skrývat. Někdo tuhle hovadinu zaplatit musel. Odporná Dakota, kterou tvůrci nápadně celou stopáž obklopovali ještě většíma zrůdama, aby mezi nimi vypadala jako Miss Universe. Nejtrapnějším ze všeho samozřejmě zůstává scénář. Do takové tupé a neohrabané krávy by se nikdo zakoukat nedovedl. Tady ta vsuvečka o tom, že na lavici zamilovaných přibyl i odporný šéf byla kolosálně trapná. "Trapný" je vlastně přídavné jméno, které nejlépe vystihuje podstatu tohoto blábolu. Trapná byla i předchozí láska toho rádoby dominantního sráče, která disponovala sebevražednými sklony. Zřejmě má pošramocený vkus a vybírá si záměrně píče. Čím větší píča, tím lépe. Dialogy se nedaly poslouchat. Vzduchem sviští jedna píčovina za druhou s kadencí rotačního kulometu. Hledání kompromisu v sexuálním životě bylo neskutečně debilní. Velmi rychle to celé sklouzlo k tomu, že z praktik prvního dílu zůstaly jen pouta a oba aktéři se oddali naprosté romantice. Tohle snad ani tvůrci nemohli myslet vážně. Stejně tak nemohli myslet vážně ten neskutečný "kariérní růst" ústřední píče, ke kterému samozřejmě dospěla čistě svojí zásluhou. Snad nikdo nedovede zpochybnit její nekonečné kvality a nadání. Dost trapný mi přišel i maškarní ples, který trval asi 3 minuty a odehrál se jen kvůli plakátu. Se spolusledovatelkou jsme z celé této píčoviny nejvíce řešili, jestli měl hlavní hrdina stejný odstín modré košile, jako mám já. Na další díl seru. Při udělování Zlatých malin bude mít Čínská zeď pořádného konkurenta. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natáčen v Nice ve Francii v době, kdy se tam odehrál teroristický útok. (MessiM)
  • Ve filmu se ani jednou neobjeví ikonický kostým Christiana Greye (Jamie Dornan), a sice modré, roztrhané, seprané džíny, které jsou v knize často zmiňovány. (funhouse)
  • Když se Ana (Dakota Johnson) chystá na charitativní večírek do domu Greyových, má na sobě černý krajkový korzet a černé krajkové kalhotky. Když se ale s Christianem (Jamie Dornan) chystá milovat v jeho pokoji během večírku, pod šaty nemá ani korzet ani podprsenku a má jiné kalhotky než předtím. (Calwen22)

Související novinky

38. Zlaté maliny - výsledky

38. Zlaté maliny - výsledky

04.03.2018

Jako každý rok, i letos byly den před vyhlášením prestižních Oscarů rozdané jejich opaky - Zlaté maliny. Ceny za nejhorší filmy roku se předávaly v Los Angeles. Nejvíce cen, celkem čtyři, posbíral… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

Kdy se vrátí Blade Runner a John Wick?

20.02.2016

Pokud máte rádi drsnější filmy, nejspíš vyhlížíte comeback Ricka Deckarda i Johna Wicka. První jmenovaný se vrátí pod dohledem Denise Villeneuvea (Zmizení, Sicario), a to 12. ledna 2018. Harrisona… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama