Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben-Hur je epický příběh Ben-Hura (Jack Huston), potomka významného knížecího rodu z Jeruzaléma, jehož adoptivní bratr Messala, vysoce postavený příslušník římské armády, ho křivě obviní ze zrady. Jeho rodina včetně milované manželky skončí ve vězení a on sám je zbaven majetku a odsouzen k doživotním galejím. Po třech letech strávených na moři se Ben-Hur vrací do vlasti s jedinou myšlenkou - pomstít se Messalovi za všechna příkoří, které mu způsobil. Vyzve jej proto na souboj v závodech čtyřspřežím, aby dokázal, že pravda a vítězství stojí na jeho straně. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (234)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Téměř rok odpočíval tento snímek na disku a nikdo si jej nevšímal. Opravdu dlouho jsem čekal, až budu mít na tento film alespoň minimální chuť. Čekal jsem o několik úrovní větší utrpení. S výsledkem snažení tvůrců jsem tedy poměrně spokojen. Největším lákadlem snímku je bezesporu Morgan Freeman ozdobený dredy, který se z divných důvodů obléká stále do bílého a dokonce vlastní a pár bílých koní. Zřejmě se tvůrci snažili divákům kompenzovat nedostatek světlých momentů oblékáním negrů do bílého. Překážel mi příval neposlouchatelných keců. Potěšila mě účast Pilou Asbæka, na kterého v posledních dnech narážím stále. Naopak mi byl krajně nesympatický hlavní hrdina, a dokonce i jeho nevlastní bráška Akční scénky působily hrozně lacině. Celé to žalostně postrádalo punc epičnosti. Závěr se odehrál hrozně rychle a byl maximálně trapný. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč někdo ve studiu odklepl projekt, který v 50 letech posbíral 11 Oscarů a dodnes působí monumentálně. Předem museli počítat, že terno se konat nebude. Film byl potíraný už od počátku a očekával jsem velkou bídu ve stylu příšerných Pompejí a nakonec to bylo nad očekávání. Hrdinové mi celkově sedli a ve filmu se spíše jedná o bratrské pouto, rivalitu, přátelství, než epický biblický příběh. Vůbec jsem neměl problém, že se film odlišuje od původního a hledá si svoji cestu. Co skřípe, tak je vzhledem k rozpočtu mizerný vzhled, triky a akční scény jsou opravdu na úrovní televizního filmu. Právě v tom bych čekal, že se film pokusí nahnat body a naopak ho sráží. Určitě to není zdaleka ústřel letní sezony. Mé hodnocení je shovívavé vzhledem k tomu, že jsem původní snímek viděl až den po této projekci.......6/10 ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tyhle remaky by se neměly dělat. Většinou to končí špatně, jako v tomto případě. Je to vážně zbytečné, podobně jak u Sedmi statečných. Originál jsem bohužel neviděl, takže to nemohu porovnat. Tento příběh mě skutečně moc nezaujal. Místy je to až nudné a ta trocha akce a efektů to nezachrání. Ani herci to moc nevytrhli. Oba hlavní představitelé nejsou příliš známí a Morgan Freeman tu má spíš vedlejší roli. Samotná Ježíšova linka mi přišla taky dost zbytečná. A drobná role příjemné Nazanin Boniadi už to taky nezachránila. Takže tudy prostě cesta nevede. "První v cíli znamená poslední v hrobě." ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Sice jsem původní snímek neviděl a už jenom kvůli časové délce mne tak to trochu odradil, ale nový Ben-Hur není zas tak špatné "televizní" béčko. Ano přesně tak. Televizní... Ben-Hur se sice snaží tvářit jako velkofilm století, ale není tomu tak. Herecké obsazení vypadá jak ze Španělské telenovely, kterou právě vysílají na Prima Love. Ikonickou postavou filmu bude jedině Freeman, kterej mi tam taky až tak nesedl... Ale celkově je od tvůrců vidět snaha udělat kvalitní, ale zároveň z vlastní strany vytvořený remake starého snímku, který posbíral několik nominací. Nenáročně dobré béčko se solidním CGI zpracováním. Jenom Rating 15+ nechápu. 60% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Myslím, že či oživiť Wyllerovu klasiku z roku 1959 bolo ťažkým rozhodnutím, ale určite jednoduchším spracovaním. Hoci sa natíska myšlienka porovnávať ( u mňa určite, lebo klasiku som videl mnohokrát a stále ju považujem za najlepší film ), budem sa snažiť odpustiť si to. Nový Ben Hur sa určite priblížil súčasnému divákovi, posobí civilne, skromne, pri rýchlejších scénach je točený tekavou kamerou, strih je dynamický, doraz je daný na akčnejšie scény. V tomto duchu je aj pochopiteľnejšie, že námorná bitka je lepšie natočená než preteky v aréne, už len z dovodu vačších filmárských možností. Herecké obsadenie je vo filme slušné, Freemanova účasť potešujúca. Režisér si vzal vačšie sústo na ktoré má, Wallaceova knižná predloha má v sebe epickosť, ktorá tu absentuje. Taktiež absentuje silný duchovný motív, hoci ani v jednom filmovom spracovaní nie je prioritným, v tomto prípade mi pripadá až odfláknutý. Príbeh židovského šľachtica je len priemerným snímkom, ktorý určite nevyužil všetky ponúkané možnosti. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (12)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku, no malá časť prebehla aj v Kalifornii. Natáčalo sa od 2. februára do júna 2015. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama