Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě… (Vapet Production)

(více)

Recenze (107)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na tohle pokračování se hojně plive, ale podle mého názoru není o nic horší než Guillerminův o deset let starší film, na který přímo navazuje. Dokonce bych snad řekl, že se povedlo o jeden opičí chlup více, protože je zábavnější. Myšlenka, že Kong pád jakžtakž přežil, mi nepřipadá vůbec špatná, dokonce ani objev jeho (budoucí) družky mi nevadí. Děj se místy pohybuje na hraně (nechtěné?) parodie, to když sledujeme opičí i lidské námluvy v lese nebo když titulní hrdina baští krokodýly, místy si ale legraci dělá zcela záměrně ("Nikdy jsem neviděl tak hnědé a velké oči."), a to je docela příjemné. Kupodivu má film i docela spád, operace se podařila natočit snad až napínavě a několik trikových scén je parádních, zejména tedy Kongovo zúčtování se dvěma lovci.___P.S. Jestli si něco zaslouží plivnutí, je to rozhodně vydání tuzemského DVD s ohavně zrnitým a podivně ořezaným a zmáčknutým obrazem. Fuj. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nebol by som k tomu až tak kritický ako ostatní. Už len kvôli ešte lepšej animatronike ako v prvej časti, si film zaslúži aspoň trošku lepšie hodnotenie. Zakomponovanie motívu rodiny a jej ochrany bolo fajn, v tej dobe to letelo v kope iných filmov, takže prečo nie. Na konci to malo dokonca aj náznak emócii. Ja nemôžem na to moc nadávať. ()

Reklama

fannah 

všechny recenze uživatele

Mám rád Lindu Hamilton... Nechápu proč tenhle snímek propadl.. Zváště když tvůrci zůstali stejní, De Laurentiis s nejnovějšími efekty které v té době byly možné, John Guillermin, režisér první části. Scénář byl sice chatrný a v celém filmu bylo až moc vojáků, ale zpracováním to zas tak špatné nebylo. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

První King Kong od Johna Guillermina i přes jisté problémy byl dobrým filmem na který se dá i vícekrát podívat (hlavně zásluhou herců). Ale tento paskvil je už moc béčkovitý, zcela bez kouzla a nějakého dobrodružného nádechu. A hlavně Linda Hamilton je tady nic moc a ten Brian Kerwin je spíše šašek, než hrdina. Tato verze King Konga je rozhodně nejhorší a pobavit může ledatak milovníka špatných filmů, či někoho po lobotomii:-) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

John Guillermin natočil výborného King Konga. Po desiatich rokoch natočil otrasné pokračovanie, ktoré vyzerá o desať rokov staršie. Nechápem ako sa mu to podarilo, ale som sklamaný. Jednotka je stále pozeratelná, ale toto je ako s inej dimenzie a to točil rovnaký režisér! Prejdime, ale k dobrým momentom a dôvodu, prečo som nedal odpad! Prvý dôvod je akcia, ktorá vyzerá stále dobre, tak ako zopár dobrých scén (operácia Konga). Tak isto aj Linda Hamilton je tu super a s toho nesympatického obsadenie jediná trčí s davu. Zvyšok hercov a postav stojí za prd, tak ako aj romantické scény Konga, ktoré sú úplne otrasné a asi najviac podrážajú nohy tomuto sequelu. Tak isto nechápem, kde sa podeli zvukové efekty, ktoré boli v jednotke výborné. A zaujímalo by ma ešte ako je možné, že v jednotke King Kong chodil ako človek a v dvojke chodí ako opica. Nelogické veci a zvyšné idiotské chovanie postáv ani neriešim. A scenár už vôbec nie. Vlastne sa divím, prečo tomu nedám ešte o hviezdičku a pár percent menej. 45% - 2* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Vojaci, ktorí prenasledujú Konga, používajú bojové vozidlá pechoty M114. (Jello Biafra)
  • Natáčelo se od 8. února 1986 do 27. května téhož roku a filmování probíhalo převážně v americkém státě Tennessee – města Pigeon Forge, Lake City a Jellico, vodopád Fall Creek Fal. Dále se točilo v Severní Karolíně ve městě Wilmington – využito bylo místního filmového studia a univerzity. (fiLLthe3DD)
  • Film bol nominovaný na Zlatú malinu v kategórii Najhoršie vizuálne efekty. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama