Reklama

Reklama

Poslední díl Godzillí série. V tomto velkolepém zakončení proti sobě stojí skoro všechna monstra, která se v této sérii objevila. Godzilla, Minya, Anguirus, King Caesar, Ebirah, Kamacuras, Kumonga, Manda, Mothra, Rodan, Hedorah, Monster X a Kaiser Ghidorah. Zničí Zemi? (Spinosaurus)

Recenze (47)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér Kitamura nebol podľa svojich vyjadrení spokojný s ´´godzillovkami´´ z rokov 80. a 90. a tak sa podujal na réžiu niečoho, čo malo dať sérii nádych rokov 70tych, čiže obdobia, podľa neho určujúceho ´´kaiju´´ žáner ako nielen obyčajný ´´monster movie´´´, ale aj ako sebareflexiu tej doby a jej problémov. Paradoxne sa ale najviac odchýlil od snímkov, ktoré tak miloval a nasadil smer, ktorým sa naozaj nedalo ísť ďalej ( je to najmenej navštevovaný snímok zo série od roku 1975 ). Polievočka od psíka a mačičky je oproti tomuto delikatesa. Scenáristicky je to odporný blábol, kde sa monštrá nevysvetliteľne objavujú, ako to pisálka napadlo, nemajú pre dej príliš význam a tým pádom divák čumí a diví sa. A to nehovorím o sekvenciách, kde sa ocitáme skôr v nejakom live-action anime ( resp. v tej dobe populárnom MATRIX RELOADED, REVOLUTIONS ). A vsunúť tu aj Ishiro Hondov kultový spektákel YOSEI GORASU, bolo skôr na škodu veci. Zrejme nejaký ( trojhodinový ) extended cut by to určite vylepšil. Najslabší snímok z celej japonsko - americkej série. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zaslúžená odmena pre všetkých, ktorí vydržali pozerať tých 27(+1) dielov. Esencia toho, čo je Godzilla, tu je zjavnejšia ako vo všetkých post-Toho epizódach. Príbeh je síce ikstou variáciou na klasické mimozemské príbehy, no je dostatočne inovovaný a napínavý, takže ani zďaleka nenudí. A konečne je Godzilla hrdina! Navyše comeback kráľa monštier je bohovsky načasovaný až do polovice filmu. Čo by som vytkol, tak určite prepálenú minutáž (aspoň 15-20 minút by sa dalo vystrihnúť), až príliš zbesilý vizuál a priveľa scén s ľuďmi v záverečnej polhodinke. Špeciálne oceňujem megauberdrsňáka Dona Fryea, čoby japonskú víziu amerického akčného hrdinu. Ten chlapík by si zaslúžil vlastný spin-off! ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bojová jednotka složená z mutantů.......... TOHO opět vzkřísilo Godzillu. Úvodní titulky nás provedou léty 1954 až 2004 lety vzniků těchto monster, protože věřte, Godzilla není sama. Toto je zatím poslední počin nazvaný Final Wars. CITÁT - Monda je zničena........ Je tu spousta monster. A také pár povedených záběrů. Například ten okolo 18 minuty, kde se předvedla točící kamera. Trikově je to stále na úrovni filmů osmdesátých let, což možná prostě ke Godzille patří. Okolo 23 minuty tu s trochou fantazie můžeme vidět i Emmerichovu Godzillu a příhodnou Ritchiho smrt. Že by výsměšná parodie? Ale jen chvilku. Kamakiras, King Seesar nebo Kumonga, to je jen pár monster, které v tomto příběhu řádí a ničí světová města. Ale aby to nebylo jednoduché, jsou tu ještě mimozemšťané a objekt s jménem Gorath. Víte co to je? Ne? No doporučuji se podívat, protože i takovýto neHollywoodský film je možné alespoň jednou vidět. CITÁT - To je opravdu zábavné........ ()

petero 

všechny recenze uživatele

A je to tu. Gumená Godzilla z východu rozmašírovala digitálnu americkú a v tomto prípade doslova. Je až s počudovaním ako si tento nový prírastok zachoval to kúzlo ktoré majú aj jeho predchodcovia a aby to nebolo len o demolácii monštier celého sveta do príbehu sú zakomponovaný mutanti a zrovna k Zemi dorazili aj mimozemšťania ktorí sa rozhodli že pomocou týchto monštier si podrobia svet. A tak deti z krajín vychádzajúceho slnka, momentálne ďaleko na vrchole v porovnaní s ostatnou civilizáciou, spolu s novou rasou mutantov a Generálom, vďaka výdobytkom najnovších technológii, musia oživiť Godzillu ktorá to natrie všetkým monštrám. Kitamura s prehľadom zahanbil americkú Godzillu a súčasné D-War na plnej čiare a zbesilo vykradol Independence Day (mimozemšťania, útok lietajúcich tanierov a dobitie materskej lodi), Matrix (Neove znovuzrodenie a zastavenie vystrelených guliek, tentoraz laserových lúčov =)) a Matrix Reloaded (akčná scéna na diaľnici). Už počas úvodných titulkov mi skoro oči vyblikalo. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že mladí, nebo další zástupci řeknou, že koukám na kraviny, jako mi řekla moje přítelkyně, že prý to je nekoukatelný. Godzilla je přeci jen z roku 1954, tak nemohou porovnávat úplně z dnešními filmy. Je pravda, že by to šlo vytvořit i lépe, ale i takhle velký spokojenost. Parádní bitvy, skvělé a ohromné destrukce všeho a hlavně není prostor pro nudu. Neustále se něco děje a boří. Jako rozloučení ze sérií to snad ani lépe nešlo a rozhodně jsem spokojený. 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Oblek Godzilly vážil 30 kilogramů. (Terva)
  • Také herecké obsazení některých postav pojal Kitamura jako poctu (nejen) „Showa“ éře Godzilly a sci-fi filmům společnosti Toho obecně. Například Kumi Mizuno hrála před natočením Godzilla: Final Wars v šesti různých filmech z kaiju univerza Toho (nejznámější je asi její role v Godzilla - Útok z neznáma, 1965); Akira Takarada v sedmi (mimo jiné také v jedné z hlavních rolí v původním Gojirovi, 1954); naprostým rekordmanem je pak Kenji Sahara, který se v menších či větších rolích objevil celkem v neuvěřitelných 22 různých „kaiju“ filmech (třináct z nich byly příběhy Godzilly, což ze Sahary dělá herce, který si zahrál ve více pokračováních Godzilly, než kdokoliv jiný). (Israha)

Související novinky

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama