Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 2

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (713)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Sice to škobrtá, ale krásně se to usmívá a umí to rozplakat. Kupodivu to nebylo tak povrchní, jak jsem si myslela, že bude. Úplně všechny postavy se snažily ve filmu žít, jak nejlépe dokážou, jak nejlépe to jde (i když to třeba v jednom případě mohlo znamenat smrt). Dobře se na to koukalo, poměrně pěkně to odsýpalo, hudba, protože byla tak známá a povědomá, se líbila. Nikdo nebyl přehnaný do karikatury. Obyčejný příběh o lásce a o tom, že je fajn žít, pokud můžete žít. 75 %. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Fantastická vztahovka. Není to tak komplexní a osudové, jako třeba rok staré Age of Adeline, ale Emilia Clarke hraje snad nejsympatičtější trubku pod sluncem a to vůbec není k zahození. Emocionální nálož par excellence. Neřešit zda je to OK ze života nebo není, just enjoy the show. A jelikož jsme v době, kdy všechny žánry musí být superchytré a superfundované, idealně koncepčně převratné, či alespoň inovativní, tak tahle svěží oldschool romantika působí trochu jak zjevení z jiného světa. A v ničem v podstatě inovativní není, je jen skvěle vybroušená a natočena s péčí a citem. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Už Stuck in Love nebylo pro cyniky, hodně se líbil i procítěný kousek Now is Good, stejně jako na humor výrazně ostřejší 50/50. Hvězdy nám nepřály pak do tohohle umírajícího subžánru zapadly stejně dokonale. A konečně Než jsem tě poznala si chce taky urvat svých pár minut slávy. Stejně jako vitální Julia Roberts před mnoha lety získala možnost dělat ošetřovatelku v jisté prachaté rodině a víme, jak to s nemocným, ale pořád sympatickým pacientem dopadlo, tady jdeme podobnou cestou. Louise přišla o práci, Will zase čeká, jaká stará ženská po přechodu se ujme péče o něj. Po nehodě upoutaný na invalidní vozík je totiž absolutně odkázaný na pomoc druhých, temperamentní Louise mu zpočátku možná nesedne, ale znáte to.. Oba hlavní aktéři se nechovají jak trubky, jsou přirození, čemuž hodně pomáhají i tvůrci, kteří s romantickými šablonami pracují poměrně umně. Seriál Hra o trůny jde mimo mě, ale Emilii Clarke podobnou „vyzrálejší“ roli přeju. Je naprosto přirozená, s drsným šatníkem plným netušených kombinací a kouzelně pozvedávajícím obočím. Scénář drží pohromadě, režie je solidní a diváctvo bude vyjma cyniků velmi spokojené. Já byl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $56,245,075Tržby Celosvetovo $207,945,075Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,993,798Tržby za predaj DVD v USA $6,356,775║ sčasti tématický smutné, ale má to príjemnú hravú "romantickú" iskru, prirodzenú nenútenú odľahčenosť, vďaka roztomilej Emilie Clarke ale hlavne je to osviežujúce /80%/ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Romantické drámy to nemajú u mňa ľahké. Striehnem na každú faloš, každé klišé, každý odklon od reality a už pri Nedotknuteľných som mal nepríjemný pocit, že ide iba o zahrávanie sa s divákom a jeho manipuláciu. A tento film bol na tom ešte horšie. Keďže patrím k vymierajúcemu druhu divákov, ktorí ešte nevideli ani jednu epizódu Hry s trónmi, bola mi hlavná predstaviteľka nielen protivná, ale aj neznáma. Ale aj keby bola na jej mieste iná, tie nedostatky scenára a mizerné dialógy by nezachránila. A keď k tomu pripočítam hrozný slovenský dabing, tak iba moja ohľaduplnosť zachránila film pred dvoma hviezdičkami, ktoré by mu slušali viac, pretože ho považujem nielen za nepodarený, ale aj za škodlivý. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (9)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 56,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 208,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama