Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (363)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri toľkých odpadoch až človek rozmýšľa, či sa sem zniesol kŕdeľ dravých proletárov KSČM brániacich rovnosť a pritom po tme číhajúcich a hnusne udávajúcich. Inak nedáva zmysel odpadovať tento film. Je natočený dobre, jasné, že tu je veľa dialógov, menej akcie, ale má to spád a zlosť z toho, čo sa môže stať človeku, ktorý sa stretne s dvomi najhoršími režimami histórie, tá vo vás vznikne. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tento film má hned několik nedostatků. Nejhorší ze všeho byl ten otřesný dabing. Všechno mi přijde natočeno hrozně ledabyle, veškeré důležité události nejsou snad ve filmu ani nijak vyzdvihnuty, a celé to působí utahaně, pomale a nudně. Když už se někdo pustí do politického tématu a ještě k tomu se věnuje takové osobnosti jako byla Milada Horáková, mělo by to mít jinou úroveň. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Chladné, bez emócií. Takto by som v skratke opísal životopisnú drámu o Milade Horákovej. Časť s nacistami prebehla neuveriteľne rýchlo. Tvorcovia ukázali prstom na tých zlých a tých dobrých, vykreslili celú situáciu veľmi zjednodušene a nedovolili nám nahliadnuť na vnútorné zmýšľanie jednotlivých hrdinov. Pevne som veril, že to bolo iba kvôli tomu, že sa chceli čím skôr presunúť k Horákovej boju s komunistami. V tejto časti však chybovali presne v tom istom a dokonca ma sklamali aj pri očakávanom procese. Jedna hviezda za historické pozadie, jedna za niektoré pútavé monológy hrdinky. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Milada Horáková se dozajista stala jednou z výrazných osobností naší historie, kteří se v komplikované době, na úkor vlastního bezpečí nebáli jednat podle svého nejlepšího svědomí a v zájmu jiných. Začátek filmu jsem vnímala jako velmi zmatený a chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala. Útržky historie předcházející hlavní části života této právničky v době komunizmu. Co jsem na ČESKÉM filmu o ČESKÉ hrdince nerozdýchala, bylo zpracování v anglickém jazyce. Trochu se sama sobě divím, že nedávám kvůli tomu nižší hodnocení, jelikož jsem cítila čím dál tím větší odpor tuhle skutečnost vstřebat. Nicméně slušný výkon a příběh sám o sobě mě silně ovlivnil. V kombinaci s působivě chmurným, hudebním doprovodem se nakonec mé hodnocení vyškrábalo na slušivé čtyři hvězdičky. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Velké kvalitativní zklamání, které střihem ani místy nedrží pohromadě. Vše, co mohlo být v tématice Milady Horákové silné, je naopak zde podáváno velice neosobně, vzdáleně, že žádná z postav mě nezajímá a jen si přeji, aby to skončilo, což u takového tématu a takové osobnosti moc zamrzí. 50% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Posledná klapka padla 7. mája v Prahe. Natáčalo sa 31 dní, pričom film sa pripravoval až 10 rokov. (classic)
  • Než se začalo natáčet, vzniklo neuvěřitelných 52 scénářů. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno