Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tenhle akční film je jedno velké klišé, ale horolezecké prostředí je z mého hlediska atraktivní, proto k zamýšlenému lehkému nadprůměru přihazuju jednu malou hvězdičku. Ani druhé zkouknutí po dlouhých letech ve mně nevzbudilo nutkání hodnocení přitlumit, takže těch 70% si Italský hřebec za svou alpinistickou kreaci zaslouží. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po dvojce Smrtonosné pasti si Harlin připisuje další zasněžený akčňák o osamělci bojujícím s přesilou, zatímco kolem padají a explodují letadla, tentokrát zasazený do atraktivního horského prostředí. To je celou dobu scenáristicky i vizuálně maximálně prodáváno, od úvodního pádu, přes houpání se a skákání na skalních stěnách, souboj v jeskyni, blbnutí s visutým mostem, nebo Slye pod ledem. Z toho filmu je vám fakt zima a Sly pobíhající v mrazu jen v triku mi nikdy nepřišel blbý, ale naopak velice cool. Zdůrazňuje se romantičnost hor, s výjimkou scény nabodnutí padoucha na krápník je pryč krvelačnost 80. let a hrdina dokonce za celou dobu nepoužije střelnou zbraň (nepočítáme-li nastřelovač skob). S bandou perfektně vycvičených a vyzbrojených profíků se vypořádá vybavený jen zpuchřelým lanem, znalostí hor a důvtipem a většina protivníků tak hyne vinou vlastní posedlosti jeho likvidací, případně rukou svého bezskrupulózního šéfa (studený hajzl John Lightgow). A ve výsledku je to hodně sympatická záležitost a jeden z nejlepších devadesátkových akčňáků i Slyových filmů. A spolu s Demolition Manem z téhož roku Slyův velký comeback po rozpačitém pátém Rocky a komediích Stůj, nebo maminka vystřelí a Oscar. Paradoxně ve stejném roce, kdy se Sly po svých komediálních nezdarech úspěšně vrací k akčnímu žánru, v komediích dosud úspěšný Arnie natáčí propadák Poslední akční hrdina - který je parodií na akční filmy. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Úvodní nervydrásající scéna člověka namlsá tak, že se blaženě tetelí, co že přijde dál. Ničeho podobně vzrušujícího se už po zbytek filmu nedočká, ale i tak je nutno říci, že jde o vysoce nadprůměrný akční snímek, přestože některé scény zub času dost ohlodal (občas dost okaté kulisy a triky). Stalloneho dočasný comeback se po sérii zoufalých komedií vydařil. PS: Pro zkušené horolezce tu asi bude chybět žánrové zařazení "komedie" :o) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Stallone visíci, letíci, střílici a na všetky možné spôsoby. Harlin po Die Hard 2 opäť dokazuje že keď dostane originálny scénár, tak vie vyprodukovať kvalitny akčný film. Ako malý som Cliffhangera videl viackrát a vzdy som sa tešil a bavil. A BTW: Bol to prvý americký film, ktorý som videl so slovenským dabingom (a bol som zdesený) a zároveň úplne prvý film ktorý vyselala vtedy začínajúca TV Markízka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Před cca 10 lety se mi to vlastně moc nelíbilo a vyhovovalo mi na Slye a spol koukat jedním očkem. Dnes jsem se mohl pečlivě zaměřit na ty absurdity, které nám v devadesátkách předkládali a tím si to vlastně užít. Hlášky sem evidentně naroubovali hodně na sílu, jelikož u Arnolda to funguje...nicméně, zasmál jsem se hezky od srdce. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Během jedné scény si režisér Renny Harlin stěžoval, že jsou vidět jistící lana a kaskadér pak musel lézt bez nich. (džanik)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama