Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Filmy o pirátech většinou moc nemusim, ale toto je nádherný dobrodružný příběh, na který nejspíš nikdy nezapomenu. Hudba je povedená, casting výbornej, Geena Davis mi byla vždy protivná, ale tady jsem jí fandil, výprava je výborná, scénář není vůbec špatný. Možná, že to byl pro hodně lidí propadák, ale já si tenhle film prostě užil a vždy si ho užiju znovu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pirátský propadák snoubí slušnou dávku dobrodružství a romantiky. Geena Davis není zrovna extra kráska, ale ve scénách se pohybuje ladně a Matthew Modine není typický romantický hrdina ze snů pubertálních dívek, ale spolu s neodolatelným záporákem Frankem Langellou tvoří osu příběhu, který zase tolik nezklame a obsahuje kvalitně zvládnuté akční scény, protože Renny Harlin tohle umí. Diváci však film nepřijali a všechna okolní studia se vyhýbala po několik let filmům s pirátskou tematikou. Tohle ovšem není špatný film. Jistě nedosahuje kvalit klasického spektáklu, ale rozhodně se u něj dá pobavit a svést se na dobrodružné vlně za svistu kordů. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem měl Geenu Davis hodně rád nejen coby docela pěknou ženskou, ale i jako herečku. Tady ovšem ani ona zrovna nezazářila a celý tenhle dobrodružný snímek za moc nestál (no on stál hodně peněz, ale výsledek byl dost chabý. Pár humorných situací by se tu našlo, dokonce i bitek, dekolt hlavní hrdinky byl smrtící, hlavní záporák taky nebyl marný, ale prostě mě tenhle pirátský kousek nějak závratně neokouzlil a je pravda, že byl zbytečně zdlouhavý. Obyčejný průměr. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Slátaniny tohohle tyou mě vždycky odpuzovaly, snad možná být v hlavní roli muž a ubrat tak polovinu "rádobyhlášek", údajných dějových "zvratů" a připitomělé akčnosti a film by aspiroval na průměr nejvyššího kalibru. Pirátská tématika se holt musí zpracovávat úplně, ale úplně jinak. Tedy odpustit si výlety do teenagerských komedií (nemá-li jít o totální parodii) i do jejich romantických konkurentek a soustředit se alespoň na jednu vážnou postavu. (Jestli to může být vůbec někdy ženská, je jednoduchou otázkou.) ()

Derek 

všechny recenze uživatele

filmy rennyho harlina mám rád, i keď točí (väčšinou) klasické akčňáky, vďaka svojmu talentu sú vždy originálne spracované a človek sa pri nich nenudí. žiaľ to sa nedá povedať o jeho pirátskom veľkofilme. nie že by akčné scény boli slabé, to vôbec nie, ale je ich tu na môj vkus dosť málo. o zábavu by sa teda mal starať klasický príbeh o hľadaní pokladu (nič originálne, ale o tom pirátske filmy sú a majú byť) avšak opak je pravdou, lebo i táto výplň je nudná a nezábavná. i keď je tu dosť hlášok, tie však nie sú vtipné a ironické, ale nudné a trápne (možno za to môže i nevýrazný modine). navyše geena davis mi ako pirátka príliš nesedí (ale to je vec vkusu). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Malá pirátská opice, kterou nosí Geena Davis (Morgan Adams) většinou na rameni, se jmenuje Thor. (Rominator)
  • Filmom inšpirovaná bola videohra vydaná spoločnosťou Acclaim Entertainment pre hlavné platformy tej doby (Super NES, Sega Genesis a Game Boy). Hra voľne nadväzuje na udalosti z filmu. (Arsenal83)
  • Film byl natáčen na Maltě a v Thajsku. (fannah)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama