Reklama

Reklama

Dívka ve vlaku

  • USA The Girl on the Train (více)
Trailer 1

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (804)

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že celkový dojem byl lepší samozřejmě z knížky. Nicméně se tato filmová adaptace drží celkem věrně knižní předlohy a tím pádem to dopadlo dobře. Trochu jsem se toho bál, ale tento film je povedený a určitě doporučuji. 70%. ()

Zero_Signal 

všechny recenze uživatele

Fincher s dvojciferným IQ. Tradične skvelá Emily Blunt to drží ako tak nad vodou, ale hlupučký scenár, zlý strih a nenápaditá, ťarbavá réžia kopírujúca Fincherov rukopis tento vlak vykoľajili do filmového smetiska. ()

cepice 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, zbytečně moc přeskakující, kniha byla výrazně lepší, i když sama za moc nestála. Ve filmu jsem se moc neorientoval. Zmizelá byla top, tohle nebylo ono ()

Kejf. 

všechny recenze uživatele

Jsem rada, ze jsem nestihla knizku docist, nez jsem sla do kina. Protoze paklize by se vytratil moment prekvapeni v odhaleni vraha, nema film nic moc nabidnout krome skvely Emily a nahaty Haley. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Dívka ve vlaku nestojí na nijak zvlášť neotřelé předloze, ale spíš na skvělém a citlivě vybraném hereckém obsazení. Filmu také pomáhá značné zesvižnění příběhu, který byl v knize místy už trochu otravný, stejně jako postavy a jejich místy nelogické chování. Jistými nelogičnostmi disponuje sice i film, ale za to ho jen těžko lze vinit, když vychází z předem nalinkovaného příběhu. Emily Blunt odehrála jednu ze svých nejlepších rolí a ostatní jí zdárně sekundovaly. Film měl také oproti knize mnohem více hmatatelný psychologický podklad, nebo to přinejmenším jen lépe vyznělo. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Ten film je trochu jako svrchně kvašený pivo - zpočátku to hořce nechutná, ale pak člověk chytne slinu, vylemtá další dva kousky a dojezd je fakt říznej a téměř bez pachutě na jazyku. Téměř. Co si totiž budem nalhávat, celý to drží pohromadě díky skvělý Emily Blunt. (A když už se to hroutilo, zachránila to Fíbí. Takže i trošku neúmyslnej bizárek. A to já u filmů rád.) ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Film začíná zajímavě, sice představí plytké černobílé postavy (velmi nesympatické), ale pak rozdá karty k solidní zápletce a jejímu rozřešení. O to více mě mrzí, že rozuzlení a celé finále je tak hloupě odbyté a ve výsledku kazí dojem z celého filmu. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Trailery jsem byl oklamán, že se bude jednat o napínavý thriller ala Zmizelá.Tady jsou první dvě třetiny spíše psychologické drama o třech ženách, což fungovalo dobře. Postavy jsou zajímavé, postupně se nám odhalují střípky minulosti. Ale když se zaměřím na linku zmizení, tak to nefungovalo. Atmosféra nebyla tak hutná jako právě ve Zmizelé a třeba ve Zmizení, kde mi občas šel mráz po zádech. Nutně jsem chtěl zjistit, kde zmizelé osoby jsou. Divák ale u tohoto filmu necítí napětí, strach o postavy, detektivové zde nepátrají, nehledají a divák tak spíše skládá mapu minulosti postav, než aby přemýšlet nad zmizením. Což by nebylo špatně, kdyby se z toho zmizení aspoň něco vytěžilo na pozadí psychologického dramatu. Ale odhalení, kde zmizelá žena je mi přišlo odfláknuté, jednoduché. Dalo z takové události příběhu vytěžit víc než to, že se řekne ve zprávách, bez emocí. Zatímco Zmizelá pod odhalení nabrala spád, tak Dívka spíš pád. A to do průměru, kde logika jde stranou a ničí, co bylo předtím vybudováno. Celá poslední třetina byla jako z dramat, co dávají o nedělích na Prima Love, což není dobře. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu označovanou jako bestseller jsem nečetl. Nevím jak se dá porovnat s filmem, ale vím, že předloha je opravdu chytlavá a tohle mě uchvátilo formou jakou byl příběh psychologického dramatu podán. Krásné prolínání minulého a současného, pozvolně, depresivní odhalování hnusné pravdy o člověku, který dokázal zničit několik životů bez špetky soudnosti. Ta neustále přilepená kamera na tváři Emily Blunt v roli ztracené a velmi zklamané ženy životem byla působivá. Ostatně všichni protagonisté zahráli citlivě své postavy. Na kino je to moc komorní, možná proto to tehdy prošlo bez větší odezvy, ale jako televizní román na večer je to parádní. Kdyby se něco podobného narodilo někdy i u nás bez pomoci HBO. 80% ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, takže jsem ponětí o ději neměl. Samozřejmě"humbuk" ohledně filmu i knihy jsem postřehl, do jisté míry ho chápu a souhlasím s ním. Film rozhodně není ztrátou času, děj dobrý, šokovaný a nereálný konec, jak se všude píše, zase tak mimo realitu rozhodně není, viděl jsem již spoustu thrillerů :-). Jinak Emily Blunt je výborná. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

prvni pulka zbytecne roztekana, druha zase velmi pruhledna. I presto se na to dobre kouka a ma to spad a dobry herce, takze to nenudi, ale bohuzel...v tomhle tisicileti uz clovek potrebuje trochu silnejsi twisty (ne, ze bych to scenaristum zavidel). EDIT: Zmizela je sice lip vypadajici film, ale pribehove jeste vetsi ptakovina. Predloha muze byt super, ale v obou pripadech z toho vylezly prumerne filmy (kdyz budu hodnej). Takze ty predloze moc neverim vlastne... Detektivky tyhle pani moc nejdou no. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý thriller. Možno nevopchal pod kožu toľko zimomriavok, koľko mohol, no pomaly sa odvíjal od klbka a odhaľoval pravdu. Zaujímavá atmosféra. Nie úplne taká, ktorú človek vníma pri umeleckom festivalovom filme, zároveň ani čisto popcornová. Niečo medzi. Tak ako samotný film. ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama