Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 3

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (297)

castor 

všechny recenze uživatele

Ovládl festival v San Sebastiánu, získal hereckého Glóba, jenže tohle věrné ohlédnutí za vznikem vysmívaného projektu výstředního neumětela Tommyho Wiseaua, který dostal nálepku současného Eda Wooda, mě úplně neoslovilo. Absurdita Wiseaua a jeho filmu má samozřejmě velký potenciál, my jdeme nicméně poměrně očekávaně od setkání dvou mužů na divadelních prknech, přes snahu prosadit se v Hollywoodu, vlastní natáčení až k tragické premiéře. Není to o posměšném blbnutí, jde o upřímnou poctu, třeskutou satiru na Hollywood a portrét dvou nerozlučných přátel s vnitřními démony, kteří se neopustili ani v nejtěžších chvílích. Výborným tahem bylo obsadit do role neúspěšného naivního herce Francova bratra Davea, takže o uvěřitelnou chemii je postaráno. Skvělou komedií bych to rozhodně nenazýval, naneštěstí i těch dramatických scén je málo, místy je to hodně sterilní až nudné, z některých pasáží se úplně vytratila dynamika a jakákoliv přidaná hodnota. James Franco stejně jako ve 127 hodinách dokazuje, že náročnější party zvládne. Osvojil si křečovitou řeč těla, ospalý výraz, akcent. Naopak řada vedlejších postav vyznívá až zbytečně. Silné tři hvězdy, čtyři ale nedám. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Abych parafrázoval Tenacious D "This is not the greatest movie in the world - This is just a tribute!" A že tohle je teda pořádná pocta kultovnímu špatnému filmu The Room. James Franco se pro roli úplně transformoval do Tommyho Wisseaua, a to natolik, že když se spolu v potitulkové scéně potkají, tak Franco působí víc Wisseauovsky než samotný Wisseau. Celé je to fakt zábavná jízda v čele jednou naprosto šílenou, ale fascinující postavou Tommyho Wisseaua, o kterém už jsme si mohli udělat obrázek skrz jeho původní film The Room, a tady máme další dílky do skládačky k záhadě o tom, co je tenhle netalentovaný infantilní neherec vůbec zač. Naprostá bláznivina, ze které jsem nemohl spustit oči. (9/10) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film skvělý jak po informační stránce (dává mnohým podivnostem v The Room kontext), tak po herecké a filmařské. Franco to vzal hezky komplexně, je to fakt vtipné a i přes to se film Wiseauovi nevysmívá. Naopak je to spíše pocta. Protože to, co Tommy Wiseau dokázal je svým způsobem výjimečné. Natočil pro mnohé diváky kultovní film, film, který se stále tu a tam stále promítá v kinech a film, u kterého se dodnes baví kvanta lidí, byť třeba ke smůle režiséra poněkud nechtěně. Wiseau je podivín se specifickým zevnějškem, mluvou i gestikulací, ale James Franco si ho dával úplně s přehledem. Porovnání pravděpodobně nejoblíbenějších scén filmu v závěru naprosto super (kdo si před zhlédnutím The Disaster Artist pustil i původní film, rozhodně neprohloupil) . ()

tron 

všechny recenze uživatele

Viete, ono je tá krásna láska k natáčaniu filmov na prvý pohľad úžasná... kým tie sračky nemusíte vidieť na vlastné oči (teraz narážam na The Room, nie na Disaster Artist). Čiže v tomto smere Disaster Artist môj obdiv nemá. Ústredná dvojka mi pripadala sympatická asi ako drogovo závislé duo, ktorému je fuk, či dostane prachy za hranie alebo orálny sex pod mostom. Takže keď sme pri hercoch resp. postavách, tak najpozitívnejší dojem na mňa urobil snáď len Seth Rogen, ktorý je i na malom priestore skvele odovzdaný. V rozpakoch ma nechalo i nejasné žánrové zaradenie. Neviem, či to mala byť komédia, lebo mňa z toho mrazilo ako z Mlčania jahniat. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Všestranný James Franco nakrútil obdivuhodnú POCTU jednému z najhorších režisérov všetkých dôb, pričom toto prvenstvo s veľkou pravdepodobnosťou patrí inému kolegovi, v súčastnosti už nebohému Edwardovi D. Woodovi Jr. , o ktorom Tim Burton s Johnny Deppom nakrútili v polovici 90. rokov, 20. storočia - mimoriadne majstrovský film o filme. „Legendárny snímok” THE ROOM z roku 2003, ktorý TOMMY WISEAU režíroval, napísal mu scenár, produkoval ho a hral v ňom hlavnú postavu Johnnyho, patrí medzi kultové, keď mu prilepili známku : „Je tak strašne zlý, až je tým pádom dobrý” , neviem presne, ako sa to popisuje ( nazýva ), ale niečo na tento spôsob. Podotýkam, že som ho zatiaľ ešte nezhliadol. Jim sa podujal priblížiť vznik filmu, t. j. BEHIND THE SCENES o tom, ako sa nakrúcalo... Vôbec si vzal pod čepiec autobiografiu samého seba v prvotnom zdržiavaní sa v San Franciscu, keď v divadle stretáva „potenciálneho” herca Grega Sestera, ktorí túžia byť, ako slávny James Dean, a tak sa vydávajú do srdca filmu do Hollywoodu v Los Angeles, v štáte Kalifornia, kde chcú spraviť dieru do sveta. O pár rokov neskôr sa zhodnú na tom, že si nakrútia vlastný film, ktorý bude financovať Tommy a Greg si v ňom taktiež zahrá... A o tom bude celé nasledujúce dejstvo + filmová premiéra. Vychutnávam si, keď sa pozerám na dva filmovacie štáby v jednom momente, čiže na mysli mám : FILM O FILME. Medzi moje vychýrené patria jednomyseľne : Sunset Boulevard, Spievanie v daždi, či Americká noc, alebo aj spomínaný Ed Wood. I Franco to zvládol bravúrne a jeho herecký výkon by som prirovnal k tomu Oldmanovmu zo zachytenia postavy Winstona Churchilla v snímku Najtemnejšia hodina. S mladším bratom Jima, je to fakt na zamyslenie. To je presne to isté, ako tatko Clint Eastwood a synátor Scott Eastwood. Podoba niekedy nie je všetko ! Viac - menej, prišiel som si na svoje, a cítil som sa pritom, ako ryba vo vode, alebo občas ako kapor na vianočný stôl... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Když Tommy (James Franco) odhalí, že Mark (Dave Franco) točil zákulisí natáčení, tak jsou všichni překvapení, přitom ho na začátku natáčení představil. (Axarus)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje krátka scénka. (ČSFD)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama