Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 3
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (224)

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ukázala ,že aj po všetkých aférach ,ktoré sa stali ešte pred uvedením ( aj po uvedení) dokáže vyrozprávať aj celkom solídny príbeh. Už rovno môžem povedať ,že sa to nedrží moc knihy a dosť často to aj odbáča ,ale ak ste čakali ,že dostanete stopercentnú knižnú adaptáciu spravenú od slova do slova a naservírovanú ako na striebornej tácke tak vám musím povedať ,že ste debili. Prestaňte snívať a vráťte sa do reality. Mne osobne stačilo ,aby si tvorcovia zobrali tento príbeh (konečne) ho natočili a spravili ho zábavne a ani sa nemusel držať knihy ( ,ale nesmeli zničiť LORE ). A to som aj dostal. Dostal som zábavnú krátku sériu ako ukážku toho ,čo by tvorcovia z touto sériou ešte mohli spraviť ak to niekto dotiahne do dokonalosti. A po prvej sérii musím povedať ,že: I am in!...Samozrejme to nieje perfektné ,ale ako ochutnávka je to super. No vec ,čo nesmiem opomenúť sú samozrejme efekty ,ktoré nie sú najlepšie ,ale aspoň nevyzerajú jak CGI Neo v bitke so Smithom v druhom Matrixe, ďalej napríkald neskutočne divný výber postáv ( Henry Cavil ako Geralt sa mi páči ,ale na Yennefer ,Triss a Ciri som si stále ešte nezvykol ), pre niekoho slabý vizuál ,alebo divný vizuál a vrcholom toho všetkého je zložitý dej. Ak chcete týmto začať ,aby ste sa dostali k zaklínačovi tak nezačínajte ,seriál je hlavne spravený pre znalcov predlôh a vy by ste sa v tom iba strácali. Hrami a knihami spravíte (zatiaľ) najlepšie. Až potom sa môžete vrhnúť na toto....Hodnotenie: B- . 75% - Každý diamant sa musí brúsiť ,aby bol perfektný... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre fanúšikov či už knižnej alebo hernej predlohy je seriál nepochybne sklamaním. Nielen výber Henryho Cavilla do úlohy Geralta z Rivie ale aj protagonista Marigolda či Mišilova skrátka svoje úlohy príliš nezvládali, ale to by nebol jediný problém prvej série. Epizódy, v ktorých sa autori držia knižnej predlohy sú zvládnutné viac ako dobre ( na motívy príbehov poslední želáni či Hranice možnosti z druhej knihy Meč osudu), ale v dejovej línii ktorá je aj v samotnej knihe obsiahnutá iba strohým spôsobom skrátka trochu strácajú niť, respektíve ju rozvíjajú dosť nešťastným spôsobom. Celkovo sa nedočkáme ani nijako výnimočne epických zobrazení jednotlivých osád, v ktorých sa dej odohráva (ani mestá nie sú bohužiaľ výnimkou), príšery by mohli mať tiež o niečo lepšiu grafiku ale najmä Geralt by nemusel celú sériu dostávať na frak a možno by nezaškodilo ani trochu viac vedľajších príbehov (osobne ma aj v knihe aj v hre bavily viac príbehy/questy mimo hlavnú dejovú líniu). Tábor fanúšikov sa zrejme rozdelí na dve skupiny - spokojnú, ktorá doteraz netušila kto je Geralt z Rivie a sklamanú, ktorá ho pozná lepšie ako seba. Svedčí o tom aj skóre na Rotten Tomatoes, kde to je 57% od kritikov versus 87% od divákov. Ostáva veriť, že druhá séria sa vydarí o poznanie lepšie. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, takhle... Mně se líbil i polský seriál, kvůli kterému jsme tehdy na střední škole zůstávali týden co týden do noci vzhůru, abychom mohli ráno probírat, co jsme viděli a jak moc se to (ne)lišilo od knih. I tehdy jsme se pošklebovali některým změnám, trikům, Marigoldovi, ale nevadilo nám to, protože seriál byl prostě zábavný, měl vynikající atmosféru a Geralt byl náš hrdina. Tohle je vlastně skoro tentýž případ, jen s tím rozdílem, že nový Zaklínač s vynikajícím Henrym "Mhmmmm!" Cavillem mě bavil ještě víc. Má lepšího Marigolda, lepší triky a je o dost lépe vyprávěný - to mazané prolínání tří časových linií na mě působilo originálně a svěže a bavilo mě, kdykoliv mi seriál nenápadně připomněl, ve které linii se právě nacházím. Sapkowskiho knihy jsem četl naposledy plus minus před těmi patnácti lety, ale byly tak výborné, že si z nich pořád dost pamatuji a hlavně si pamatuji jejich atmosféru, kterou se Netflixu, navzdory odklonu od slovanství, podařilo pěkně oživit. Asi nejvíce se mi líbily díly se Strigou a s Ježkem, nicméně každý měl něco do sebe. Navíc ta krásná hudba! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Konečně je tu fantasy temnější, kouzelná a v akčních sekvencích i krvavá. Oceňuji jednotlivé linie včetně postupného prolínání a časových provázaností. To rozhodně diváka nenechá v klidu pasivně sledovat každý díl, ale nutí ho si spojovat různé okamžiky a momenty vůči dalším dílům (zásadní vnímám např. kouzelnický ples s rozdělením do jednotlivých zemí, tady se hodně vysvětlí a příjemnou formou). Asi jedinou vadou první sezony je fakt, že si autoři viditelně dost věcí zkouší a celá série se postupně vyvíjí (nejen skrze symboly v úvodních titulcích) a hledá svojí podobu. Od epizodických momentů po ty opravdu důležité. Vývoj postav v první sezoně je rozhodně zajímavý a např. Yennefer se mi rychle dostala mezi ty nejoblíbenější. Jsem zvědav, zda druhá sezona dokáže navázat a rozšířit příběh a nebo půjde o one-season-hit a bude se dále opakovat. PS: Cavill potěšil. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (9/10). Mi bylo na začátku celkem jedno, kdo ztvární Geralta, Ciri, Triss.. Hlavní bylo, aby byl ten seriál kvalitní.. O nic jiného nešlo.. Herec, který se na roli moc nehodí může ztvárnit ve výsledku skvělý výkon.. A Henry .. Bože chlape.. Ty jsi mi udělal, ale brutální radost.. Přesně tak, jak jsi ho ztvárnil, jsem si toho zaklínače Geralta představoval. K seriálu nemám skoro žádné výtky.. Vyzdvihl bych souboje, které jsou úžasně natočené, kontaktní a kamera krásně tancuje s bojovníkem, který svírá meč, nebo něco jiného. Dále bych chtěl pochválit hudbu, která se velmi povedla a krásně doplňuje scény, které by byly bez ní poloviční. A v neposlední řadě jsem byl velmi potěšen hereckými výkony, protože někteří herci odvedli neskutečný kus práce a krásně nám představili postavy, které představují. Např. Marigold - Složil skvělé písně, které se mi hned usadily v hlavě a musím si je pořád zpívat. Geralt - Úžasná práce s mečem, mimikou a naprosté sžití se s celou postavou zaklínače. Nejlepší epizoda: Zrádce měsíc (S01E03) . Hodnotím pouze jako fanboy, který hrál jen Zaklínače I. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)
  • Původně měl Geralt (Henry Cavill) při závěrečném souboji na sobě svou zaklínačskou zbroj, zatímco ve finální verzi měl jen košili. (Geralt z Rivie)
  • Marigold (Joey Batey) se narodil v roce 1222 a na začátku příběhu je mu 18 let. První série končí, když je mu 41 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama