Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 3
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (224)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem tomu. Trailery byly divné, fotky ještě víc a Cavill úplně nejvíc. O to víc jsem byl ale překvapen, co jsem 20. prosince 2019 uzřel. Uzřel jsem špičkový fantasy seriál. A zatraceně strhující fantasy seriál. Zaklínač nenudí ani jedinou vteřinou a má opravdu šanci stát se tím pravým nástupcem GOT, k čemuž patrně i dojde. A velmi zaslouženě. Henry si mně získal na svou stranu od první vteřiny, protože on opravdu JE Geralt. A Joey Batey jako Marigold je pak absolutně famózní. A nakonec i ta Anya Chalotra, která je prostě překrásná a sexy... tak jak má Yenefer být. A teď k adaptaci samotné - seriál sleduje hafo linek odehrávající se v různých časech (patrně tři časové linie), které trvá nějakou dobu odhalit a neznalci seriálu (dobře, či her) by v tom mohli mít trochu hokej. Ale vážně jen trochu, a to myslím upřímně. To nejlepší (a často nejvtipnější) z povídek je většinou vynecháno, téměř všechno je předěláno ku prospěchu seriálové věci, ale mně to ani v nejmenším nevadilo. Pilot sice zpětně jede tak nějak na půl plynu, ale je to pilot a nemohl být lepší. Ovšem epizody 2 - 6 jsou neskutečná lahůdka, která překonává i ty nejlepší díly GOT. Poslední dva díly jsou opět o něco slabší, ale fakt jen o trochu. Konec je krásně otevřený a já se na druhou řadu neskutečně těším. Zaklínač je skutečně v dobrých rukou. Zamiloval jsem se hned v první minutě a s každou další jsem byl zamilovaný o něco víc. A ano, samozřejmě je to lepší, než polská verze (ale Zebrowski, je přecijen Zebrowski). Tady je všechno v pořádku. 100%. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je škoda, že je v sérii hneď dej s Ciri zároveň s dejom Geraltových poviedok, lebo zaklínačov dej je kvôli tomu pretvorený a ukrátený o niektoré podstatné veci, ktoré by príbehom dodali väčšiu silu a dôraz. Rovnako mi chýba aj jedna nesfilmovaná poviedka (snáď inokedy) z prvej knihy. Niektoré Geraltove poviedky mi pripadali lepšie v knihe a tu v seriáli im chýbalo to, čo im môže kniha dať lepšie – viac prežívania a opisov situácie. V knihe som si černochov nevšimol, no v dnešných seriáloch kvôli trendu obsadiť všetky rasy tu sú, aj keď by sa do svojich úloh možno nehodili. Henry Cavill má správny chrapľavý hlas pre Geralta, ostatní herci tiež ujdú, aj keď to nie sú žiadni nominanti na Oscarov. Scenáristka Lauren Schmidt niekedy vlastnou iniciatívou epizódam pridala, no väčšinou ubrala. Jej najlepší nápad je záverečná bitka v epizóde 8 Much More, avšak nevyužila dostatočne jej potenciál. Jej najhorším nápadom bolo asi ubrať surrealizmus zo spracovaných poviedok, lebo práve tu sa réžia mohla vyhrať s formou a odlíšiť sa z davu seriálov. Vo väčšine epizód sa tvorcom nepodarilo udržať ani dojem zaujímavého béčka, bolo to horšie. Najlepšie sa podarilo adaptovať Otázku ceny, najhoršie u mňa dopadla epizóda Before a Fall, ktorá bola skoro celá vyplnená zbytočným dejom, ktorý si tvorcovia vymysleli. Prevláda sklamanie, v budúcej sérii to snáď dopadne lepšie. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice povedený rozjezd seriálu Witcher, který má velký potenciál. Henry Cavill si Geralta užívá, a nedovedu si představit někoho jiného, jeho "fuck" a "hmm" nikdy neomrzí. CGI není dokonalé, to rozhodně ne, ale není to takový průser, abychom obraceli oči, jen je to zkrátka jasně vyditelný. O to více očekávám, že po úspěchu přidá Netflix na rozpočet, seriál si to zaslouží. Časově se každá epizoda odehrává v jinačím časovém pásmu, a někdy to může být zmatené, ale ke konci to všechno do sebe zapadne, je to zajímavý, jakým stylem vyprávění se tvůrci vydali. Jsem spokojený, a na druhou sérii se těším, jsem na to zvědavý. :) ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"If I have to choose between one evil and another, then I prefer not to choose at all." _____________ Strašne rád by som tomu dal aspoň o jednu hviezdu viac, ale ja proste nemôžem... Úvodné epizódy boli síce veľmi slušné, atmosférou mi miestami aspoň trochu pripomínali knižnú sériu a dokonca aj Henry Cavill si to dáva na pána a podáva skutočne solídny výkon, pri ktorom som mu toho Geralta naozaj veril... Avšak s knihami sa to naozaj nedá porovnávať... Nikto iný spomedzi hercov ma už nedokázal osloviť tak ako on – predstaviteľky Ciri a Yennefer boli celkom priemerné (no nie úplne hrozné) a mohli byť vybraté oveľa lepšie... To isté môžem povedať aj o spracovaní príšer a vlastne aj o CGI ako takom – miestami je to naozaj bieda (napríklad taký drak v šiestej epizóde mi prišiel hrozne vtipný 😂) a vidno, že o trochu vyšší rozpočet určite neuškodil... Okrem toho, oproti knihám je to miestami aj mierne uponáhľané a inokedy zase až moc pomalé a zdĺhavé... Veci, ktoré sa od kníh líšili úplne najviac radšej ani nekomentujem (napr. to, že Geralt má iba jeden meč alebo to, že sa neúspešné študentky Arethusy menili na úhory...). Avšak prvá, tretia (poviedka s Wyzimskou strigou je jednou z mojich najobľúbenejších) a štvrtá časť boli naozaj parádne a skutočne som si ich užil. Ak by Zaklínačské knihy neboli mojou srdcovkou, tak by som určite dal prvej sérii aspoň tie štyri hviezdy... Takto dávam iba 6,5 zaklínačských elixírov z 10... PS: Marigoldova skladba je perfektná! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběhovou strukturou je to narozdíl od srozumitelnější dvojky spíše jen fan-service pro ty nejvěrnější, kteří hltají po nocích hru na PC. Některé senzační momenty překrývají ty, které řadový divák, nebo ten co nezná detailně předlohu, vlastně mnohdy ani moc nechápe a tím pádem absentuje vtažení do děje. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Při natáčení bojových scén v Blavikenu používal Henry Cavill meč poloviční délky, který mu umožňoval lepší manipulaci se zbraní. Meč byl následně softwarově dodělán do podoby, kterou vidíme na obrazovkách. (Luicy)

Reklama

Reklama