Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 5
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Zajímavosti (67)

  • První série stála společnost Netflix 70 až 80 milionů amerických dolarů. (Geralt z Rivie)
  • Celkem se v první řadě objevilo 9 nadpřirozených monster nebo příšer. Konkrétně kikimora, sylván, krallach, doppler, džin, bazilišek, hirikka, drak a ghúl. [Zdroj: Edna.cz] (Geralt z Rivie)
  • Lauren Schmidt chtěla představit Ciri (Freya Allan) už v první řadě, ale kdyby dle jejích slov šla podle knih, mohla by Ciri představit nejdříve ve druhé sérii: „Kdybychom zpracovali všechny důležité povídky a pak zpracovali několik setkání Ciri a Geralta (Henry Cavill) z „Meče osudu“, tak bychom vám Ciri představili nejdříve na začátku druhé série. Což dává smysl všem, kteří četli knihy. Takto to proběhlo a je to skvělé, ale pro účely televize jsme to museli udělat jinak. Diváci by jinak v první řadě sledovali jen Geralta a až pak by poznali Yennefer a Ciri, což by mohlo způsobit mírný zmatek. Nevadí nám, že fanoušci nesouhlasí s našimi změnami, ale chci, aby si uvědomili, že tyto změny byly pro nás těžké. Nic nebereme na lehkou váhu.“ [Zdroj: Edna.cz] (Geralt z Rivie)
  • Lauren Schmidt před uvedením první série prohlásila, že by chtěla ideálně zrealizovat 7 sérií, ale schopna by byla napsat i 20 sérií: „Řekla jsem sice, že bych pro seriál napsala sedm sérií, ale jsem si jistá, že bych jich dokázala napsat klidně i dvacet, kdybych měla tu možnost. Příběh tohoto seriálu bych mohla psát velmi dlouho, prostě dokud to bude lidi bavit a dokud budu mít předlohu, na které bych mohla stavět.“ řekla tvůrkyně. (Geralt z Rivie)
  • Po uvedení 1. série hrálo na Steamu hru „Zaklínače 3: Divoký hon“ přes 93 tisíc lidí v jednu chvíli, což překonalo rekord hry v době uvedení v květnu 2015. (Geralt z Rivie)
  • Při natáčení první série málem došlo k poškození zraku hlavní postavy Geralta (Henry Cavill). Důvodem byly kontaktní čočky v kombinaci s prostředím Kanárských ostrovů. „Na Kanárský ostrovech je hodně vulkanického kamení a prachu, který je velmi lehký a prašný. Dostal se za kontaktní čočky a moje oči skončily slušně poškrábané. Dost to pálilo a bolelo, ale myslel jsem si, že je to jen únavou a nedostatkem spánku, který prostě překonám. Došlo to až do chvíle, kdy mě má technička našla ve stínu se zavřenýma očima, protože venku bylo příliš ostré světlo. Řekla mi, ať si je vyndám a já jí odvětil ‚ne, jsem v pohodě, dej mi jen nějaké kapky do očí a bude to dobré.‘ Ona si ale dupla a řekla, že zastaví natáčení, dokud si je nevyndám,“. zavzpomínal Cavill. [Zdroj: filmozrouti.cz] (Geralt z Rivie)

Zaklínač (2019) (seriál)

  • Věk některých postav se v knihách, hrách a seriálu liší. Například ve hře „Zaklínač 3: Divoký Hon“ je uvedena informace, že Geralt (Henry Cavill) je téměř sto let starý, z čehož si můžeme dle věku Ciri, které je ve hře 21 let, zpětně dopočítat, že v povídce „Otázka ceny“ (S01E04) by Geraltovi mělo být asi 75–80 let. Podle tvůrkyně seriálu Lauren Schmidt je však titulní zaklínač již hned na začátku seriálu stár 100 let. Také uvedla, že je v seriálu Geralt starší než Yennefer (Anya Chalotra), což je opět v rozporu s informacemi z knih, kde je právě Yennefer tou starší, což mimo jiné potvrdil i sám autor Andrzej Sapkowski. (Azurovydrak)

Zaklínač - Série 3 (2023) (série) (S03)

  • Bojový choreograf Wolfgang Stegemann se vrátil ke 3. sérii, aby připravil bojovou scénu podobnou z první epizody Začátek konce (2019). Do přípravy druhé série nijak nezasáhl. (Geralt z Rivie)

Zaklínač - Začátek konce (2019) (epizoda) (S01E01)

  • Při natáčení bojových scén v Blavikenu používal Henry Cavill meč poloviční délky, který mu umožňoval lepší manipulaci se zbraní. Meč byl následně softwarově dodělán do podoby, kterou vidíme na obrazovkách. (Luicy)

Zaklínač - Začátek konce (2019) (epizoda) (S01E01)

  • Změněn byl závěrečný souboj. Původně se souboj odehrával přímo na zalidněném tržišti, zatímco finální souboj se odehrával v uličce mezi domy a bez přítomnosti většího množství prostého lidu. Knize odpovídal původní verze souboje, protože Renfri (Emma Appleton) v ní hrozila tím, že dokud Stregobor (Lars Mikkelsen) nevyjde ze své věže, tak bude zabíjet nevinné lidi. (Geralt z Rivie)

Zaklínač - Začátek konce (2019) (epizoda) (S01E01)

  • Spolu s Renfrii byla přeobsazena celá její banda, kde původní herce nahradili profesionální kaskadéři. Až na postavu Nohorna (Packy Lee). (Geralt z Rivie)

Zaklínač - Začátek konce (2019) (epizoda) (S01E01)

  • Geraltovi se přezdívá Řezník z Blavikenu (Butcher of the Blaviken) právě kvůli masakru v závěru epizody. (NiWi)

Zaklínač - Začátek konce (2019) (epizoda) (S01E01)

  • Geralt (Henry Cavill) oplývá schopností sesílat tzv. „znamení“, z nichž jsme v díle mohli vidět Aard (odražení nepřátel) či Axii (uklidňující znamení). (NiWi)

Reklama

Reklama