Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (1 080)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Spíše než recenze tak trošku tržební okénko, ale celkem se to u tohodle kousku nabízí. Znovu se totiž ptám, kdy konečně mým velice oblíbeným Soňákům pokvete ona pověstná pšenka. Po Passengers další pěkné scífko a opět to v pokladnách nebyla žádná sláva. Ne, že bych chtěl dvojku, ta by podle mě už nemohla fungovat, jelikož Life funguje jako komorní vyvražďovačka, ale velice se bojím, aby takovýhle originálních projektů jenom neubývalo. Na nějaké star-power už se dnes evidentně nehraje, ačkoliv tenhle film stojí hlavně na hercích, Jake opět svojí roli hraje s největším zápalem pro věc a taktéž sekundantka Rebeca Fergusson, která zjevně doufala v rázné nakopnutí kariéry. A do traileru se navíc propašovalo pár dalších známých obličejů. Jelikož ale prošumněl i Vetřelec, se kterým je Život hodně srovnáván, ač bych řekl krajně nepatřičně, tak už o podobné filmy zjevně zájem není. Na domácí projekci úplně optimální a snad filmy se středním hollywoodským rozpočtem úplně nevymizí. Přecejen takhle precizně zvládnutých kousků není 30 do roka. 😞 ... 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keby sa snímka nebrala tak vážne, tak by to uľahčila sebe aj nám. Snímke sa celkom darí baviť, ale nie zanechať skutočný dojem. Koniec ako taký mohol prekvapiť a potešiť, ale je bohužiaľ spracovaný takým spôsobom, že už ho odhadnete, zvlášť keď sa rozoznie dramatická hudba. Hoci hlavné postavy sú zaujímavé a sympatické, ale ich osudy a pohnútky sú len zbežne načrtnuté. Predsa len je ich dosť a potrebovali by sme viac času a snahy tvorcov k vytvoreniu hlbšieho vzťahu. Ich myšlienky sú niekedy zaujímavé, inokedy z nich zase vypadne nič-nehovoriace klišé. Vzhľadom k hereckému obsadeniu je to trochu premrhaný potenciál. Tvári sa, že nám chce povedať niečo viac, ale myšlienka sa niekde stratila. Je to pomerne dobre pozerateľný film, ale bohužiaľ neprináša nič, čo ste ešte nevideli inde. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tipoval jsem, že někdo po Gravitaci natočí v podobném stylu i Vetřelce... Calvinovi nelze nefandit a právě on je hlavním hrdinou celého filmu a též jedním z mála, který se chová logicky. Jinak jde přehlídku špatných rozhodnutí v klasickém stylu, kdy jsou zachraňovatelé sami eliminováni jako první. Herecky ovšem výborné, Reynolds párkát zahlásí a Gyllenhaal je prakticky neselhávající, Rebecca Ferguson boží. Až na průměrné dění veprostřed zajímavá studie lidských přehmatů. Závěr je bezva jen kdyby mi ho nevyspoilerovali už před filmem. Celkově ovšem spokojenost. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hned při prvních screenů a traileru jsem se na Život těšil. Vypadalo to velmi slušně, takže očekávání byla veliká a docela jsem se na to těšil. Výsledek byl velice uspokojivý. Potěšilo mě obsazení, které je zde naprosto super. Atmosféra a vše okolo bylo prostě super a opět jsem dostal záporáka, který se v několika aspektech vyrovná s velikány jako s Predátorem či Vetřelcem a možná je i v něčem předčí. Určitě bych uvítal pokračování, ale netuším jak by se s tím vypořádali na Zemi. :-) Možná bych poupravil název, aby záporáček dostal nějakou tvář. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Původní Vetřelec Ridleyho Scotta už dávno funguje jako franšíza a Daniel Espinosa jen provozuje činnost v souladu s koncepcí Vetřeleckého franšízingu...na můj vkus to ale dělá až příliš okatě béčkově... V závěru je zaděláno na druhé pokračování a to by (díky lokalitě) mohly být o dost zajímavější a zábavnější...kdyby už ho nerežíroval Espinosa...Život je totiž stejně bezkrevný jako Espinosovo předešlé Dítě číslo 44 - jeho filmy mají zjevně velké ambice, producenti zajistí skvělé herecké obsazení, slušný rozpočet...ovšem výsledek je nemastný neslaný...Espinosa to v sobě prostě nemá... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Hlavní ženská postava, kterou ztvárňuje Rebecca Ferguson, se jmenuje Miranda North, což volně přeloženo znamená Miranda Sever. Na obleku má své jméno M. North napsané normálně a pod ním azbukou, kde má však M. Sever. V ruštině se sice jména konvertují do azbuky, ovšem nepřekládá se jejich význam. (NiWi)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama