Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 3

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (471)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

K první Annabelle jsem byl mírnější než většina ostatních diváků. Za a) jsem prostě fanoušek démonického vesmíru Jamese Wana a za b) i přes slabší prostřední část filmu byla poslední půl hodina infarktový námrd a od scény ve sklepě se to už nezastavilo. Takže jsem se na dvojku nejen těšil, ale po obsazení Sandberga na režisérskou sesli jsem byl dokonce nadšený. Ono vůbec hodnocení hororů tady je dost podivné, příjemná Annabelle má smutných 51%, dokonalé Lights Out pouhých 67% a takový unylý, zdlouhavý a nudný Conjuring 2 nesmyslných 78%. Nic, přejdeme ke zrození Annabelle. Nevím jestli to je kinem plných čuráků nemístně do atmosferického ticha šustících s pytlíky laciných čipsů a vyjebaných kund požírajících a chřoupajících předražené kukuřičné nachos s hnusně smrdící salsou, kdy sem si místy připadal jak v dobytčáku plným prasat a ne v kino sále, nebo bandou černých bezzubých monster které dostali na pracáku sociální dávky a po vybrakování KFC šli ukojit své touhy do kina (z téhle doby a lidí je mi opravdu zle), sem si ale film moc neužil i když sem se snažil soustředit čistě na děj a ne na tu spodinu lidstva která si dnes říká návštěvník kina. Začátek byl poněkud zdlouhavý a než se začne strašit trvá to na můj vkus dost dlouho. Atmosféra tu asi je, ale ocením jí určitě víc doma, než ve vydejchanym sále plným prasat. Hojně zde chválená hudba mi nějak unikala, Wallfisch není Bishara a velký význam jeho hudbě nepřikládám. Zato Sandberg je vizuální génius, který má dokonalé kamerové záběry zrežírované s naprostou elegancí. Jeho strašení od nástupu démona na scénu je skvělé, navíc hlavního bastarda je poměrně hodně vidět a na to sem čekal hodně dlouho. Záběry démona z poza panenky prostě nemají chybu a odkazy při kterých se dočkáme spousty Easter Eggů jsou boží. Kdo dává pozor najde Valaka. Zatímco v jedničce fungoval začátek a konec, ve dvojce funguje spíš jen prostřední část filmu, kdy se nejvíc straší, lekaček a děsivých nočních scén je tuna a ze Sandbergovi režie jde cítit hororová radost. Finále je typický Wanůw finální twist, kdy už jde atmoška trošku stranou a i když napojení na jedničku je skvělé, po finále ve mě zůstala prázdnota a pocit nenaplnění i když mi osazenstvo v sále naplnilo tělo hněvem, studem a odporem mírou vrchovatou. Je to paradox, některé horory jsou prostě v kině dobré (Lights Out, Conjuring) některým zase víc sedí klid domova při víkendové propršené noci (Insidious, Annabelle) a já pevně věřím, že si doma při další projekci Creation tu poctivou čtvrtou hvězdu vystraší a potvrdí, jelikož teď jsem tak na půl cesty mezi třema a čtyřma. Že se mi celou noc zdálo o té zkurvené, černé svini (o tom démonu, né o té dvěstěkilové moreně s mega porcí popcornu o tři sedadla od bratra) tak zůstanu zatím na 75% a 4*. Polo radost, polo zklamání. Sandberg potřebuje svůj scénář. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Annabelle neztrácí dech a v pokračování se vracíme na samý začátek, kde to všechno začalo. Podobně nastartovaná jako jednička. Dokázala si udržet úroveň a samotnou atmosféru, kterou chválím. Sandberg umí točit horory a ani tentokrát nezapomněl obsadit svoji Lottu :D Sice jsem z toho neztratil boty, ale i tak slušné pokračování, které rozšiřuje "rodinku" a ani tentokrát nebyla vynechána Nunka, která získala také vlastní stage a bylo nám krásně naservírováno navázání na Annabel z roku 2014. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z Davida Sandberga se nám stává další záruka kvality, poněvadž jeho sequel k Annabell dostává nový rozměr a rozhodně se nemá, za co stydět. Od začátku do konce solidní intenzivní dvou hodinové strašení s parádní hudbou, solidní kamerovou prací, inovativními strašícími atrakcemi a solidními lekačkami. Potěší i slušné herecké výkony především dětí, výborná retro atmosféra, 2 easter eggy a hezké navození na první díl v závěru, co však zamrzí je finále, které je nejslabší částí celého filmu. Ono ten film straší víceméně intenzivně pořád, ale neustále v jedné vlně, divák si pořádně ani neuvědomí, že už finále je, protože oproti předešlým atrakcím se ničím neliší a negraduje, což mě trochu mrzí.Velký plus dávám za jezdící křeslo na schodech či malý jezdící výtah, což vytvářelo atmosféru jak sviň. Překvapivě zde byl prostor i pro trochu krve, za což opět chválím. Takže já jsem spokojen, Topka Annabell letos určitě nemine a pro fanoušky duchařin musí být Annabell vysoký nadstandard. PS: Scarecrow je hustý a říká si o Spin OFF.80% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Každý výtvor, má svého tvůrce, T-800 měl Skynet, Pinocchio má zase Geppetto a i panenka, která zatím nenesla žádné jméno a byla prostě jen panenkou i ta má svého stvořitele, který ji sice vytvořil, ale život ji dalo něco jiného. Ale první Annabell, ode mně dostala dvě ušmudlané hvězdičky, takže sem na dvojku pohlížel s mírnou skepsí, s tím že bude film rád za další dvě ušmudlané hvězdičky. Ohhh jak sem jenom pletl, víte jak sou ty horory, které vás lákají na strašení, démony a hrůzu, třeba takový V zajetí démonů 2, tak přesně tohle neni ten případ. Zatímco v démonech se stěhuje nábytek a krká se, tak tady se strašení dostává na novou úroveň. Né že by Sandberg nepoužil staré osvědčené zhasínání světel, otevírání dveří, levitujících věcí, to on tady dělá straší tím, ale tohle všechno je příprava, na to co se začne dít potom. Sandberg totiž dokáže z tmavé chodby, udělat to nejděsivější místo na planetě a stále stupňuje napětí, tam kde ostatní horory, nechají diváka vydechnout, tam Sandberg naopak šlápne na plyn a nepoleví. Hned po první noci, začne démon útočit a jeho útoky, se stupňují a pomalu všem přítomným začne docházet, že je něco v nepořádku. Což je další skvělá věc na filmu, opět se postavy chovají adekvátně k situaci, sekyra, auto, růženec a další věci, které by napadli člověka, kdyby byl v jejich situaci. Studna a strašák si žádají o vlastní film, odkaz na Jeptišku geniální. Ano, ano úmrtnost mohla být sice větší, ale každé úmrtí, stojí za to. Tenhle film je vlastně až neskutečně geniální a konec tomu dá grády, staré kamarádky se opět setkali po letech. Mohl bych vypsat spoustu dalších věcí, co zde stojí zmínku a zaslouží si pozornost, ale to už by bylo moc dlouhé, takhle jeden z nejlepších duchařských hororů, který né a né polevit v děsu, zasloužená pětka. https://www.youtube.com/watch?v=Ux0_h8fzcT4> ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dvojka i trojka jsou překvapivě lepší než jednička, i když nevím, jestli je "lepší" zrovna to správné slovo; dobrým hororem totiž není ani jedna část této panenkovské trilogie. Upřímně, zajímalo by mě, proč se kolem Annabelle dělá takový humbuk, když se její úspěšnost (co se počtu úmrtí týče) pomalu rovná nule. Štěká, ale nekouše a já bych ten kousanec ráda. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Když si (jeptiška) sestra Charlotte (Stephanie Sigman) vybaluje věci z kufru, tak pan Samuel Mullins (Anthony LaPaglia) si všimne fotky, na které je sestra Charlotte a další klášterní řádové sestry. Na temném koutku fotografie se objeví démon Valak, o kterém bude další film z kolekce Conjuring universe The Nun (2018). (kytka.patrik)
  • Niektoré herečky sa hrozivej bábiky báli, napr. Stephanie Sigman (Charlotte) s ňou nikdy nechcela zostať osamote. Keď sa dozvedela, že pri nakrúcaní prvého filmu o Annabelle celému štábu požehnal kňaz, žiadala to isté. Režisér David F. Sandberg jej vyhovel. (krasomama)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama