Reklama

Reklama

Medicejové

(seriál)
Trailer
Itálie / Velká Británie, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrají:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Politické rodinné drama odehrávající se ve Florencii začátkem 15. století. Cosimo de Medici je u kormidla rodinné bankéřské dynastie, když jeho otec Giovanni náhle umírá... (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Standardní (pseudo)historická podívaná. 1) O historické věrnosti bych si dovolil, jak pravil Čapek, s úspěchem pochybovat. Nicméně ahistoričnost do očí nebije, děj je spletitý a docela zajímavý a hlavní představitelé (na rozdíl od skutečnosti) jsou pěkní chlapi. Takže, co víc mohu chtít?_____ 2) Pár zajímavých kluků: 30letý Richard Madden (Cosimo Medici), 29letý Alessandro Sperduti (Piero), 37letý Lex Shrapnel (Rinaldo Albizzi)._____ 3) Psáno po první řadě._____ 4) 24.1.2020 - Druhá řada na věci i kvalitě nic nezměnila._____ Další pěkní kluci: 32letý Daniel Sharman (Lorenzo), 26letý Sebastian de Souza (Sandro Botticelli), 35letý Bradley James (prudký Lorencův bratr Giuliano), 35letý Matteo Martari (Francesco de Paci), Charlie Vickers (zamilovaný Guglielmo Pazzi), 22letý Callum Blake (kněz Carlo de Medici v Římě) či Jacob Fortune-Lloyd (lobbista u papeže za rod Pazzi Francesco Salviati)._____ 5) 5.10.2020 - I třetí řada drží úroveň někde mezi 3 - 4 *. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi seriály, kde se nic neděje, pouze se leze sem a tam, mele se hubou a do toho se přidá pár rychlovek stupidního kvalitně cenzurovaného sexu, pak je tento seriál šitý na míru právě pro vás. Úmorný, unylý a nehezký herecký ansámbl v čele s odpudivým R.Maddenem pod taktovkou jakéhosi rádobyrežizéra. Výprava nic moc, spoléhající spíše na občasné digitální či reálné záběry italských měst nebo přírody...Díky, nikdy více! Opravdu utrpení sledovat tu komerční nemohoucnost. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ opatrne po dvoch častiach poviem, že som zvedavý na zvyšné. Dramaturg a scenáristi by si zaslúžili po papuli lebo ak skáčeme v dvoch dejových líniách, malo by to mať nejaký jednoznačný význam a prínos pre celok a divák by mal i po dvoch litroch vína vedieť, čo sa v ktorej línii odohráva. A irituje ma ako v moderných seriáloch musí byť každý génius cool. Veľké plus je že sa vyhrali s vizuálom najkrajšieho mesta na planéte a že exteriéry - hoci často CGI - vyzerajú verne a kto pozná Florenciu presne vie v ktorej budove sa čo odohráva. Zatiaľ 7/10. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s jinými historickými seriály za posledních deset let, ve kterých tento jednoznačně patří mezi elitu. Ne, že bych neměla k výkladu historických fakt výhrady, ale v rámci umělecké licence, to nechť vezme čert. Skvěle udělané, výpravné, místy i napínavé, dialogy většinou dávaly smysl, střih dobrý, hudba nerušila. za mne 75% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Snad se to rozjede ale zatím příběh ničím moc neupoutá.není to o práci herců ale kameře.Dosti zvláštní záběry ponuré atmosféry té doby.50 minut mi přišlo neskutečně dlouhých.asi proto,že některé situace by si vyžadovaly trochu propracovanosti a některé nic neříkající záběry (chození herců oněkud někam atd) byly zbytečně dlouhé.Myslím tím,že by se tvůrci měli spíš zabývat víc historií.takhle to vypadalo že hrají o čas...Natočit je jedno co?Klasicky fajnový slovenský dabing. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (31)

  • Herci Daniel Sharman (Lorenzo de' Medici) a Bradley James (Giuliano de' Medici) museli absolvovat lekce jízdy na koni v jezdecké stáji poblíž města Florencie v Itálii v září roku 2017. Další jezdecký výcvik museli podstoupit společně v listopadu 2017 v italském městě Volterra. (Lynette)
  • Druhá série (2018) a třetí série (2019) pojednává o životním příběhu Lorenza Nádherného v podání britského herce Daniela Sharmana. V první sérii (2016) byl hlavním protagonistou Cosimo starší, tedy děd Lorenza z rodu Medicejů (zde ztvárnil herec Richard Madden). (Lynette)
  • Pro herce Bradleyho Jamese (Giuliano de' Medici) byl jeho úplně poslední herecký výstup v epizodě Mše (2018) opravdu velmi emotivní. Přiznal to ale až po několika letech po natáčení. (Lynette)

Reklama

Reklama