Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

ilovebritain 

všechny recenze uživatele

Divadlo nepatřící na filmové plátno. Skvělí herci netušící, co mají dělat. Snad krom Everetta a zejména Tucciho. Ti dva skutečně vědí, co to znamená Shakespeare. Jeho slova jim sedí v puse, jako puberťačce na zdi plakát hezounka. Velký nevyužitý potenciál co se zbytku týká. Ať už je řeč o hercích, hudbě či exteriérech. Plýtvání. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na Zatřesoštěpovi ujíždím ve staroanglickém originále, v divadle, v českém překladu, a ve filmu samozřejmě taky. Obzvlášť s tak skvělým obsazením a špičkovou vizuální stránkou, takhle nějak si taky představuju "fairies". A říkejte si co chcete, Michelle Pfeiffer je jako Titanie nádherná (no dobře, Rupert Everett je jako Oberon taky k sežrání, ale nahlas bych to neřek:)) a Kevin Kline...co k němu dodat. To je rozsah - od příšerného Wild Wild West k jedné z nejlepších novodobých adaptací Shakespeara, klobouk dolů. Asi bych se měl pořádně podívat na nějakého "Branagha" :) ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

Sen noci svatojánské je asi nejzajímavější Shakespearova komedie, protože díky té kouzelné kytce umožňuje rozplétat a zase zaplétat vztahy mezi lidmi dle libosti. Ale tohle převedení do 19. století (proč?) mi nějak nesedlo. V paměti mi utkvěl Christian Bale jedoucí na kole (proč?). Z dnešního pohledu trochu devadesátkový kýč (třpytící se víly, barevné kytičky, jezírko ve studiu), ale hru to obsáhlo vcelku dobře. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Tak toto je naprosto perfektní Shakespearova adaptace! Všichni herci (a že to jsou páni Herci) si to viditelně užívají, k Williamovu již trochu místy zastaralém humoru je dodána i trocha modernějšího situačního a je to vážně kouzelná zábava. Dějový posun do 19. století překvapivě vůbec nevadí, aspoň je to podmalováno nádhernou klasickou operní hudbou a ano - dočkáme se i Mendelsohnova Pochodu. Ke konci jsem se válel smíchy a jsem nadšen. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Teď už vím, o čem je Sen noci svatojánské, film mi základní děj krásně přiblížil. Ale opravdu jen přiblížil. I když zde byla zřetelná snaha režiséra o živou a věrnou napodobeninu Shakespearova díla, byly tu i hluchá místa. Ve filmu se sešla celá řada známých herců, některé výkony byly velmi zdařilé, nakonec tedy udílím čtyři body místo tří. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama