Reklama

Reklama

Dahmer

Trailer 1

Obsahy(1)

Řezník. Zvíře. Monstrum. Pravdivý příběh masového vraha přezdívaného děs přírody. Mezi jeho narozením v letech 1960 a smrtí v roce 1994, kdy zemřel rukou spolubydlícího ve vězení, Jeffrey Dahmer proslul vraždou sedmnácti mladých mužů. Byl kanibalem, který čtvrtil a konzumoval své oběti, za což byl posléze odsouzen na doživotí. Co se musí stát, aby se z citlivého člověka stalo monstrum? O tom všem vypráví ojedinělý filmový projekt Dahmer. (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tenhle film - tato sonda do hlouby duše jednoho z nejznámějších sériových vrahů má jen jedinou vadu a to tu že se jedná jen o malou část celého toho "příběhu" o Jeffrey Dahmerovi. Kdyby natočili film od dětství až po jeho smrt ve vězení byla bych naprosto nadšená a mohl by mít klidně 3h a nenudila bych se ani na chvilku. Intenzívně se zajímám o vše co se týká skutečnch sériových vrahů a Dahmer je bezpochyby jeden z těch kteří mě nejvíce fascinují. A rozhodně hluboce smekám nad hereckým výkonem Jeremyho Rennera. Působil nevině a zároveň sexy jako skutečný Dahmer (ačkoli byl Dahmer homosexuál, stovky žen mu psaly do vězení dopisy - šílely po něm) :)....Od té doby co jsem zhlédla tento film Rennera fakt zbožňuju... 80% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoho z nejprofláklejších kanibalů 20. století Jeffreyho Dahmera se dočkal filmového zpracování. A je to dílko podivné a pro diváky neznalé případu těžce nepochopitelné, až zmatené. Psychologická sonda do vrahova myšlení se nekoná, gore orgie už tuplem ne (přitom lednička plná studených kousků teplých chlápků k tomu vyloženě svádí). Nuda, nuda, šeď, šeď. Více informací dostanete rozhodně z některé z knih o Dahmerovi (třeba Kanibal z Milwaukee od Dona Davise), nebo z hudebního rychlokurzu řezníků MACABRE. http://www.murdermetal.com/weapons/dahmer/tracks.htm ()

Reklama

chezush 

všechny recenze uživatele

Mohl to být fascinující pohled na život jednoho z nejznámějších amerických sériových vrahů, ale bohužel... Kde je ve filmu popsáno jeho dětství? Vztah s rodiči? Jeho pocity zanedbání, když se narodil jeho bratr? Jak je to s jeho fascinací hmyzu a mrtvých zvířat? Kde byl vývoj jeho postavy? A co více se zaměřit na jeho kanibalismus? To vše jsou věci, které by měly být zahrnuty ve filmu. Místo toho jsem viděla film z jedné, nebo dvou nocí jeho života, kombinovaný s řadou flashbacků, které byly úplně zbytečné, protože to nebyly nijak významné události. V jeho životě se stalo tolik zajímavých událostí, které ve filmu bohužel nenajdete... Zbytečný film, raději si o Jeffreym přečtěte knihu. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

U hodnocení a psaní komentáře jsem byl vážně na rozpacích. Jeremy Renner byl vážně fantastický a kolikrát mi přišlo, že je to jen jeho pseudonym. Jak už tady někdo psal, není to životopis jako takový, ale spíš pár dní ze života homosexuálního úchylného vraha s poměrně nezvyklými a o to brutálnějšími mučícími metodami. Ale líbí se mi, jak je současnost pojímaná ve filmu prokládána ústřižky z jeho mladších let. Jen díky jeho aktuálnímu zevnějšku se však v ději neztratíte, což je důkaz, že ho jeho morbidní úchylky provázely zřejmě od puberty. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Dahmer“ je v konečném důsledku vlastně celkem obyčejným příběhem, který to chce hrát na to, že tohle je podle skutečných událostí. Přesto se snímku celkem úspěšně podařilo zapadnout. Není se moc čemu divit. Snímek má dobré herecké výkony, je to uvěřitelné, ale prostě je to slabé. Ten člověk byl monstrum. Když už nic jiného, bylo možné se zaměřit na to, jak ho přijala společnost, jaký byl soud a pak i to, jak skončil – ubit spoluvězněm. V jeho životě je mnoho momentů, kterých by bylo možné se chytit, ale Jacobson ho pojal prostě provinčně. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (13)

  • Modus operandi Dahmera boli kladivo, sekera, nôž, mačeta, kyselina, uškrtenie, rozrezanie, znásilnenie, nekrofília a sadizmus. (Carol Pifková)
  • Ve vězení Jeffrey Dahmer napsal: „Nikdy jsem ve svém životě nenašel žádný význam a vězení na tom nic nezměnilo. Můj život byl bezvýznamný a konec je ještě mnohem víc deprimující. Všechno se to dá shrnout do několika slov: nemocný, patetický a ubohý, to je vše. A nevím, jak by můj příběh mohl někomu pomoct." (Carol Pifková)

Reklama

Reklama