Reklama

Reklama

Génius - Einstein

(série)
Trailer 2
USA, 2017, 8 h 50 min (Minutáž: 50–75 min)

Předloha:

Walter Isaacson (kniha)

Kamera:

Mathias Herndl

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Geoffrey Rush, Johnny Flynn, Samantha Colley, Michael McElhatton, Seth Gabel, Ralph Brown, Richard Topol, Jon Fletcher, Emily Watson, Sally Dexter (více)
(další profese)

Epizody(10)

Na motivy jedné z nejprodávanějších knih Waltera Isaacsona Einstein: jeho život a vesmír vznikl seriál Génius, který vypráví o tom, jak vynalézavý a nepoddajný patentový úředník, který zápolil s komplikovaným manželstvím, a který měl problém získat učitelské místo i doktorát, odhalil svou teorií relativity tajemství atomu a vesmíru. Vedle mimořádných vědeckých výsledků zachycuje snímek jeho buřičskou povahu, politický aktivismus, rodinný život a nestálé a složité osobní vztahy. (National Geographic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (47)

Torpid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky dokonalé, prvotřídní herci, ale ...... /to podstatné je vždycky za tímhle slůvkem/. Konvenční, podbízivá a ničím originální forma , která vypráví o nekonvečním a geniálně originálním člověku. Přijde mi to jako promarněná příležitost a vyhozené peníze. Kdyby to dali místo Howarda třebas Stevenu Soderberghovi,.....ach jo ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní životopisný seriál v němž byli vynikající jak Geoffrey Rush, tak Johnny Flynn. Točilo se u nás, což našince vždycky potěší a i tradičně vykulená, nemastná- neslaná Issová v roli Marie Curie-Skłodowské příjemně překvapila. Obsáhlé, zajímavé, s vysokou výpovědní hodnotou. Svérázný Albert Einstein byl nesmírně zajímavou osobností, o níž se muselo velmi dobře točit. Tvůrci se toho zhostili na výbornou. ()

Reklama

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozn. natáčení probíhalo z velké části v Praze, např. v Obecním domě, na Maltézském náměstí, před Nostickým palácem, v Lázeňské ulici, v Pernerově ulici, v Kubově ulici, na Lyčkově náměstí, Karlově mostu, u Rudolfína na náměstí Jana Palacha, v sále Rudolfína, v Jánské ulici, ve dvoře domu na Malostranském náměstí 1, Senovážné náměstí, u Jindřižské věže, v ulici U Kasáren, na náměstíčku před klášterem kapucínů (U sv. Lorety), v areálu Porodnice Apolinař, ... ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tvá síla je ve Tvé představivosti..." Podrobný pohled na Einsteinův život, který potvrzoval jeho génia, se kterým je spojena neschopnost nornálního rodinného fungování, ale také jeho výsostnou nenávost k nacionalismu. Režie byla působivá i co se týče vizuálního zpracování. "Nejsem komunista, jsem internacionalista!" ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, osvěžíte si paměť o nemálu věcech a dozvíte se i další. Navíc zpracování bylo dobré a Praha potěšila :) Potíž jsme měli akorát s dabingem (viděna dabovaná verze do CZ), kdy se fakt dost šetřilo na dabérech, takže pak už dost ruší to, že více postav mluví jeden člověk. A vzhledem k tomu, kolik postav se seriálem míhá, někdy to fakt mate až ruší. Asi nejvíc mě bavila první část seriálu s mladým Einsteinem. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (14)

  • Tabule s matematickou a fyzikální látkou, jež se v seriálu vyskytují, navrhoval Prof. RNDr. Jiří Podolský, CSc., DSc. z Matematicko-fyzikální fakulty Karlovy Univerzity (MFF UK). Návrhy jsou založeny na důkladném studiu dobových pramenů. Kaligraf MgA. Ladislav Kouba tyto návrhy realizoval tak, aby co nejvíce odpovídaly rukopisu zobrazované osoby. Za návrh a realizace fyzikálních experimentů zodpovídal Doc. RNDr. Stanislav Daniš, Ph.D., taktéž z MFF UK. (Subjektiv)
  • V epizodě vyjíždí ministr Walther Rathenau (Henry Goodman) na svoji osudovou cestu do Reichstagu. Kolem projíždějící tramvaj č. 1 do Heinersdorfu jede po tříkolejnicové splítce (styk tramvajových drah o rozchodech 1000 a 1435 mm), což je specialita, která je k vidění jen a pouze v Liberci, kde byla tato scéna natáčena. (Dr. Hawkeye)
  • Pohřeb se natáčel v Praze na Olšanských hřbitovech. (Cheeter)

Reklama

Reklama