Reklama

Reklama

Legion

(seriál)
Trailer 4
USA, (2017–2019), 24 h 19 min (Minutáž: 41–68 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Dan Stevens, Katie Aselton, Rachel Keller, Amber Midthunder, Aubrey Plaza, Jean Smart, Hamish Linklater, Mackenzie Gray, Bill Irwin, Scott Lawrence (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

David Haller (Dan Stevens) alias Legion je mutant se schopnostmi mimo lidské chápání. Trpí řadou psychických poruch a má rozštěpenou osobnost. Každá jeho osobnost navíc ovládá jinou z jeho schopností. David se snaží udržet při smyslech, ale začíná z toho být unavený a když se to chystá vzdát, potká dívku svých snů. (Harroc)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (110)

Retik 

všechny recenze uživatele

Originální nahlédnutí do světa x-menů, které je protkáno množstvím nervy-drásajících momentů. To vše je podkresleno famózní hudbou, která mi silně připomněla Insidious (2010). Co se týče hereckých výkonů, tak je třeba zmínit Aubrey Plazu coby Shadow Kinga a Dana Stevense jako Davida Hallera, který se mi svými hereckými výkony pomalu ale jistě vkrádá do srdíčka. 8.5/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legion se nesnaží zavděčit všem. Jedná se o vybroušenou záležitost, která sází na atmosféru a psychologii - což někteří asi neunesou. Ano, jedná se o riskantní krok, ale mně vyhovuje. Pokud by seriál měl skončit po první sérii (což se naštěstí nestalo), budu stejně spokojený. U Legiona mi totiž nešlo o akční komiksový výplach, ale o důmyslnou, psychopatickou stavbu příběhu, kterou jsem dostal. Každá epizoda má co nabídnout a drží divákovu pozornost napnutou až k prasknutí. Hawley navíc umí pracovat s postavami (či minimálně jejich schopnostmi) a krásně propojuje jednotlivé nitky příběhu, přičemž perfektně kombinuje mutanty a doplňuje univerzum. Po čtyřech epizodách zatím jednoznačná záležitost. Hodnocení po první sérii... Bomba! Seriál si udržel skvělé tempo a například šestá a sedmá epizoda byly naprosto perfektní. Drobný odklon přišel u poslední epizody, ale jinak bezchybné. Nakonec samozřejmě neopomenu skvělou hudbu, která dodávala na autentičnosti celého díla. (Více u všech dílů v komentářích.) ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prilis prekombinovane a znacne tlacenie na pilu, pokial ide o to, posobit inteligentne, ci dokonca "coolovo". Sposob vyobrazenia schizofrenie naopak celkom uspesny, vid. napr. koncept pripravovanej serverskej PC hry Hellblade. Zial, cele toto prevazilo nad hlavnym pribehom a prestalo to byt pre mna zaujimave. Premrhany potencial a teda slabota. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Dekonštrukcia televíznych naratívnych konvencií v osemdesiatkovom kabáte s geniálnymi momentmi (nemý film v siedmej epizóde mi vyčaril ohromný úsmev na tvári), skvelým obsadením a vytripovaným feelingom. A pritom je to o x-menoch? Jedna z najlepších noviniek sezóny a obrovská zvedavosť, kam to Hawley posunie...... tak podľa všetkého na iný level, než čokoľvek, čo sa dá momentálne vidieť v telke. A to vo všetkých audiovizuálnych a naratívnych aspektoch, ktoré vie divák pobrať a často ešte o krok ďalej. I think I´m more crazy than David, right now...... ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl totální úlet! Tvůrci museli být při natáčení permanentně sjetý, jinak si to nedokážu představit. Jako celek je to super, ale když bych měla hodnotit jednotlivé epizody, k moc procentům bych se nedopracovala. Je to fakt JINÝ :-) Konec navnadil na druhou sérii, na kterou určitě kouknu také. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (17)

  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouveri a Britskej Kolumbii. Filmovanie sa uskutočnilo tiež v ekologicky vyspelej high-tech budove BlueShore Financial Environmental Learning Centre, ktorá je súčasťou kempusu North Vancouver Outdoor School v Kanade. (Fanita)
  • Hlavní hrdina David Haller (Dan Stevens) je označován jako omega mutant. Omega mutanti patří mezi nejsilnější z mutantů a další omega mutant je třeba Jean Grey z Xmenů. (Harroc)
  • Aubrey Plaza (Lenny) se původně ucházela o roli Syd (Rachel Keller). Tvůrce seriálu ji však po jejím konkurzu obsadil do role Lenny, která byla původně vytvořena pro muže středního věku. (WincKruspe)

Související novinky

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

Y: Poslední z mužů obsazuje hlavního hrdinu

17.07.2018

Známý komiks Y: Poslední z mužů vyprávějící o apokalyptickém světě, kde v jeden moment s výjimkou hlavní postavy zemřeli všichni savci s chromozomem Y, se v Hollywoodu pokoušeli adaptovat už delší… (více)

Režisér Atlanty a temné sci-fi

Režisér Atlanty a temné sci-fi

15.06.2018

Režisér klipu This is America a několika epizod seriálu Atlanta Hiro Murai se chystá na svůj filmový debut. Tím by mělo být temné sci-fi Man Alive podle scénáře Davida Roberta Mitchella (Neutečeš).… (více)

Doctor Doom bude mít vlastní film?

Doctor Doom bude mít vlastní film?

21.07.2017

Hollywoodská studia se momentálně snaží vyždímat comicsové značky na maximum. Místo klasických filmů se slavnými hrdiny se proto uhýbá i k těm méně známým a sem tam dojde i na záporáky. Loni dostali… (více)

Reklama

Reklama