Reklama

Reklama

ABCs of Death 2.5

Horor / Povídkový
USA, 2016, 85 min
(další profese)

Obsahy(1)

Pred vznikom jednotlivých antológií ABCs of Death posielajú tvorcovia hororov svoje krátkometrážne snímky, z ktorých jedna poviedka je následne vybraná a realizovaná ako celovečerný projekt. ABCs of Death 2.5 obsahuje 26 poviedok, ktorých tvorcovia sa medzi finalistov dostali, ale šťastie nebolo na ich strane. (Marceloo)

Recenze (25)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Povedených kousků je i v trojce (ve dvaapůlce) docela dost. Podle pořadí ve filmu: Mailbox, Make Believe ("Přišli mu na pomoc broučci!", sladké...), Malnutrition, Manure, Matador, Mom, Mormon Missionaries, Mother. V úchylnosti a hnusu tentokrát jasně vítězí Mess o defekaci pupíkem, kam se hrabe nekrofilní Munging. Ale vůbec se mi nelíbily titulky, asi měly působit moderně, ale na mě působily hlavně odfláknutě a divácky nevstřícně. A taky mě víc bavil předchozí 'celoabecední' systém, než tenhle jednopísmenný. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pred vznikom antológií ABCs of Death posielajú tvorcovia hororov svoje krátkometrážne snímky, z ktorých jedna poviedka bude vybraná pre celovečerný projekt. V ABCs of Death 2.5 je zobrazených 26 poviedok, ktorých tvorcovia sa dostali medzi finalistov, ale šťastie nebolo na ich strane. - Myslím si, že keby si každý divák mohol vybrať z tých desiatok poviedok, ktoré sa prihlásia, tie, ktoré sa mu osobne páčia najviac a spojiť ich, bola by každá časť ABCs of Death v červených číslach. A preto chválim tento nápad tvorcov, v ktorom dávajú možnosť vidieť to, čo sa nedostalo do hlavného hororu. Prekvapilo ma, že väčšina poviedok je bez nejakého ambicióznejšieho nápadu. Technické spracovanie je kolísavé, keďže každý pristupoval k tvorbe svojou vlastnou cestou. Mne osobne sa najviac páčili segmenty s tehotnou ženou z plastelíny (podobné spracovanie ma dostalo aj v ABCs of Death 2), zamilované deti s parádnymi maskami, poviedka s pavúkmi, v ktorej je použitý soundtrack z The Ring a za zmienku stoja ešte časti so zvláštnou večerou a s nepríjemnou prostitútkou. Inak ide o viacmenej nezaujímavé počiny, ale určite si tu každý nájde aspoň pár príbehov, ktoré ho zaujmú. + herečka z Attack of the Lederhosen Zombies ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„ABCs of Death 2.5“ je především další ukázkou toho, že v hororu jsou filmaři, kteří zvládnou natočit krátký hororový film. Nezdá se však, že by do výboru bylo vybráno skutečně to nejlepší, respektive ani to, co se zde objevuje, není ve větší míře skutečně skvělé. Každý si zde něco najde, ale kvalita je celkově spíše nižší, protože je zde velký podíl snímků, které nezaujmou, nic neřeknou a nebudete si je pamatovat. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Koncept ABCs of death mám opravdu rád. Je to svěží zábavná podívaná. Něco je vtipné, něco úchylné a něco fakt brutální. U tohoto dílu to bohužel už moc neplatí. Vytratilo se kouzlo "abecedy", a když všechno začíná na M, tak to není tak zábavné. Je velká škoda, že celý projekt takhle ujel a dost možná díky tomu zanikl. Vypisuje se to tady složitěji, ale dělal jsme to u všech dílů. Tentokrát se nenašla jediná věc, které bych dal 5*, proto mohu označit jen těch pár 4*, které si udrželi nadstandard. Jedná se o filmy číslo 4, 10, 15 a 22. A potom musím vypsat dlouhou škálu filmů, které nestojí ani za ho*no. To jsou kousky 1, 6, 7, 8, 14, 16, 25, 26. Možná i ty 2* jsou moc na tuhle věc, ale kvůli respektu k této sérii jsem se asi nechal unést. Vyměňte výchoďácké shity za asijské šílenosti, a hned by se kvalita zvedla alespoň o 50%. Přesto doufám v další pokračování. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Vím, je to horší než 2.díl, ale i tak musím dát 3 hvězdy. Kvalitou skoro všech snímků to vypadá jak ze dvojky. Názvy si nepamatuji, tak vám sem budu psát písmeno M a číslo k němu jako kolikátý snímek to je. Nechápu, proč se to nejmenuje Abeceda smrti 3, ale 2.5. Myslel jsem si ze začátku, že zde bude jen 2. půlka abecedy, ale jsou tu jen snímky na písmeno M, což je škoda a nechápu to. Nejlepší ze všech byla písmena M5, M16, M17, M22 a M23. Jinak byl začátek abecedy hroznej nebo špatnej. Konec byl opětovně špatný jakou všech dílů. Našlo se tu i pár snímků, které byly normální, podprůměrné nebo nadprůměrné. Trailer byl ze všech dílů nejhorší. Povídky byly opravdu originální, ale někdy to bylo špatně udělaný nebo to byla prostě sračka. Ale ty dobrý povídky se mi opravdu líbily. Žádná japonská sračka tady nebyla, což je opravdu dobrý! Fakt doufám, že vyjde tento rok zase další díl, protože to je skvělá série, i když jsou v ní i někdy odpady. VYHODNOCENÍ: JÁ TĚ ROZPŮLÍM TY ZMRDE NA 2 A PŮL!!! ()

Zajímavosti (1)

  • V krátkom filme M is for Mother je použitý soundtrack z hororu The Ring (2002). (Marceloo)

Reklama

Reklama