Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (194)

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Dobro a láska zvítězili nad zlem a dalšíma zlořádama. To tak nějak od pohádky očekávám. A to tam bylo. Ústřední dvojice celkem pohledná, gauneři byly vyšvihnuti herecky obstojně, Karel Dobrý konečně jako Lucifer (tam měl koneckonců nakročeno, neviděla jsem pohádku, kde by hrál kladnou postavu). Malebné lokace jihočeské krajiny byly milé a jako top Holub jako komická figura. Chápu, ze je posledních pár let trendy odsoudit vše, co Troška pustí do světa, ale toto nebyla vůbec špatná pohádka. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Po posledných Troškových útrápách , či už v ,,komédiách,, alebo v rozprávkach, som si pred zhliadnutím filmu myslel, že táto čertovina bude zasa nejaká jeho .íčovina. A konečne ( a som rád), že som sa zmýlil. Film má dôvtip, baví a hlavne ( ač síce trochu vykráda ,,S čerty nejsou žerty,, ) , je klasickou rozprávkou bez nejakých zbytočných nevkusných vsuviek. Film, ktorému dám príležitosť zasa raz sa naň pozrieť. ..... Treba napríklad o čase najtypickejším pre rozprávky. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Malebná jihočeská pohádka, která se neodrodila, neboť souzní s malebnou jihočeskou krajinou - a jen sem tam si někam krátce odskočí. Kupříkladu do pískovcových skal, které evidentně jihočeské nejsou, či na hrádek Velhartice, o jehož jihočeském původu by se taktéž dalo pochybovat. Ale víc nežli tyhle krátké a dějovou linií ospravedlnitelné výlety jí trochu kazí image prakticky nulové charisma a nepříliš důvtipné repliky všech zúčastněných bez výjimky - i poněkud nevyhraněná povaha představitelů ústřední dvojice. Jejich láska je sice stálá, leč smutek spíše přelétavý, což lze s ohledem na jejich nezáviděníhodnou situaci stěží nějak smysluplně vysvětlit: Dcerka, jejíž sňatek s bohatým, leč neurvalým sedlákem a gamblerem v jedné osobě se zdá být nevyhnutelný, si co chvíli vesele prozpěvuje - a její milý taktéž nevykazuje známky trvalejší deprese. Znamená to snad, že jsou oba poněkud mdlého rozumu ? Naproti tomu čerti, za trest vyslaní na svět, se při nahánění hříšných duší jako mávnutím kouzelného proutku bleskurychle propracují od očividného ňoumovství téměř ke genialitě. Vskutku pozoruhodná proměna ! Nicméně ... určitou líbeznost milé pohádce upřít nelze, takže přivírám obě své západočeské oči a přiděluju jí poctivé 3*. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Začátek s ukřičenými čerty vypadal opravdu hrozivě. Prachař ani jeho kolega se navíc vzhledem k charakteru svých rolí nemohli dostatečně projevit a je možné, že si v průběhu sledování uvědomíte, že jste o nich už půl hodiny neslyšeli. Příběh sedlákovy Haničky zamilované do čeledína Jana se ale nakonec zamotá do zajímavé taškařice, která diváka rozhodně neurazí tolik jako Troškova "Čertova nevěsta". P. S. Navrátil už by si měl ty zlotřilé dědky toužící po zlaťácích nechat patentovat. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na Čertoviny jsme byl zvědav, zvlášť po té hovadině Strašidla jsem doufal ve zlepšení reputace. Čertoviny o proti Strašidlům nejsou taková blbost, ale na druhou stranu Strašidla měla ucelenější děj. Hlavní duo čertů docela ušlo, jejich šéf Luciper, natož že má být vládce pekla, mi přišel dost měkký a Dobrý možná trochu přehrával a hlavně mě u něj štvala ta paruka jak je posazená dozadu, při záběrech z boku to vypadalo děsně. První polovina filmu taková o ničem a scény tak divně poskládané za sebou, že na sebe ani nenavazovali a kolikrát se postavy ocitali uplně na jiných místech bez nějakého zjevného důvodu. Třeba dcerka v jedné scéně pomáhá na poli, střih a je uprostřed lesa a pomáhá zraněnému muži. Celkově mi na filmu chyběl takový ten pohádkový feeling a že na jednom domě byl hromosvod a na obloze letělo letadlo už radši neřeším (asi je někde nějaký pokrokovější království, nebo že by inspirace u filmu The Village :-D). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Pohádka Čertoviny byly třetím divácky nejúspěšnějším českým filmem roku 2018. V kinech ji vidělo 356 132 diváků. (zdeny99)
  • Filmový statek stojí ve vsi Vlhavy čp. 5. Natáčelo se zde 6 červnových dní roku 2017. (rakovnik)
  • Ve filmu si Marek Valášek zahrál malou roli chasníka, který se jmenuje Datel. Pod stejným jménem, respektive přezdívkou, vystupuje i na YouTube. (SONY_)

Reklama

Reklama