Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (448)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kino Pilotů - Tak tohle byla dobrá politická satira. Naštěstí si tu děti našly své, takže politický podtext nebyl pro ně rušivý. Dobrá práce. 70% (with J+A) // (2.4.2019) DVD - Super, doma v TV se mi to líbilo více, než v kině. Fakt povedená pohádka z dnešní doby pro malé i velké. A o tom to je, ne? 77% (with J+A) // (25.12.2019) ČT1 HD - Po již několikátém shlédnutí zvedám na plný počet hvězd. Tahle pohádka má prostě vše, co by pohádka měla mít. 100% (with J+A) ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Já se upřímně bavil. Ondřej Vetchý je prostě borec a jako vládce pekel je naprosto přesný. Jan Cina připomíná čerta Janka z klasické pohádky S čerty nejsou žerty (tedy mladého Ondřeje Vetchého, což sám Vetchý potvrdil). Industriální peklo, které je vlastně úřadem dává smysl a celkově i zbytek pekelného i pozemského osazenstva velmi mile překvapil... ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ne a ne. Čerti jsou tady utrápení šmudlové bez energie, Lucifer starostlivý tatík Moula. Kouzla a čáry zastupují různá udělátka, takže čerti padnou do průhledné pasti a nedokážou se z ní sami dostat. Milenecká dvojice je průměrná. Sem tam vtip to nezachrání, protože většina scén vyšumí bez pointy. Do pekel pohádku potápí ještě nezdolný český mor pěvecký - fakt příšerné songy. SHRNUTÍ: Když se z čerta stane byrokrat, neděsí ani nebaví, jen nudí. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Tato patlanina je přímo ukázkovým vzorkem úpadku naší filmové tvorby. U pohádek od Zdeňka Trošky jsem si zvykl je obcházet sto kilometrovým obloukem, ale i toto se nějak nepovedlo. Vše stojí a padá na kvalitním scénáři. Zde opět byl položen nekvalitní stavební kámen, který má jen hrubý popis, nikdo si nad ním nelámal hlavu, aby ho propracoval do nejmenších detailů a tak to je i s tímto scénářem. Herci, i kdyby sebe víc chtěli, můžou svůj výkon mačkat jak citron, nicméně kde není vody není rostlin. Možná by pomohlo, kdyby tyto chujoviny (scénáře) odmítali natáčet, ale je to jejich práce a kdo bude živit hladové krky doma. No co, snad se stane zázrak a vrátíme se k lepším létům, Mimochodem nedoporučuji. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela průměrná zálěžitost. Vadily mi tam ty mozekvymejvající písničky, politické narážky a úsměv hlavní hrdinky. Vetchý byl v roli Lucifera dobrý, ale myslím si, že by to mohlo být ještě lepší. Je to pohádka, takže mluvit tu o hlavní zápletce asi nemá úplně smysl. Celkový dojem není úplně špatný, ale ani ne dobrý. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Film sa začal nakrúcať posledný júlový deň. Pokračovalo sa v priebehu augusta a septembra. Nakrúcalo sa v atraktívnych českých lokáciách v Ledči nad Sázavou, Chrusteniciach, alebo v Doksanoch, niekoľko dní strávil štáb taktiež na Slovensku. (classic)
  • Pohádku Čertí brko viděl v rámci letošního festivalu Juniorfest i americký režisér John Stevenson a následně prohlásil: „Myslím, že ten film je skvělý. Je zábavný, okouzlující, zahraný s lehkostí, opravdu jsem si ho užil. Dobrý rodinný film je prostě jen dobrý film, který funguje stejně tak pro mladé jako starší diváky. A Čertí brko je nápaditá fantazie, u níž se může bavit každý.“ [Zdroj: Novinky.cz] (filmotrlo)
  • Luciferův sál vznikl v bývalém kaolinovém dole u Nevřeně, 26 metrů pod zemí. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama