Jeden z mých nejoblíbenějších dětských filmů na který se s chutí podívám i dnes - skvělá sci-fi pohádka s, na dětský film, velmi propracovaným scénářem a hlavně velkou porcí zábavy.(31.7.2003)

Jeden z nejlepších dětských filmů jinak šedavých 80. let natočila režisérka Drahomíra Králová specializující se na filmy pro děti a mládež. Že jde o snímek v její filmografii výrazně převyšující zbytek její tvorby není asi potřeba zmiňovat, jelikož jméno paní režisérky zůstalo spíše polozapomenuto, stejně jako jména obou scénáristů Miloše Cajthamla a Vladimíra Klapky (jsou zároveň autory původního filmového námětu), kteří se při psaní scénáře zjevně inspirovali tím nejlepším, co nabízí bohatá tradice české crazy komedie postavená na základech sci-fi, jak ji vytvářela třeba dvojice Miloš Macourek - Oldřich Lipský, tentokráte je ovšem vše cíleno na dětského diváka.... ,,Musil, málo si zkusil, jestli chceš víc, tak stačí jen říct..."(6.11.2011)

Podobně jak už řekl a napsal Braddy skvělý dětský-film ale s poněkud zmateným dějem. Já jako divák jsem tenkrát musel být hodně trpělivý. No dnes už ale skoro zapomenutý no musím se přiznat neviděl jsem ho už skoro deset let ! A já se ptám proč neopráší česká televize ten svůj jistě bohatý archív a nenabídne nám znovu tyto zapomenuté dětské filmy z našeho mládí, které tenkrát a stejně tak i dnes nemohly nikoho urazit. Ani si už přesně nevybavuji děj tohoto filmu ale jelikož se jmenuji Musil a díky té nezapomenutelné hlášce v tomto filmu jsem si zažil a užil své a ted konečně po takové dlouhé době se mi k tomuto filmu podařilo konečně dopátrat. No teď se mi trochu už matně vybavuje že to bylo o jistém klukovi který se jmenoval Musil a který měl tátu který pracoval v jisté laboratoři a ten tam vynalezl nějakou želatinu kterou mu syn později vzal a ten vzorek co mu vzal tak když do toho vzorku uhodil blesk tak se naklonovala jeho úplná a originální kopie napřed ale jeden později dva a pak snad dokonce i tři kteří za něj chodily do školy atd. Moc pěkný film, myslím že s Uhlířovou hudbou...(26.5.2006)

Konečně jsem objevil tenhle svůj oblíbenej film z děství. Musil, ty si hovno zkusil!!! Neberte moje hodnocení moc vážně :-)(12.3.2009)

Neviděl tenhle skvělý film kdysi Harold Ramis? Vtipné, originální, zábavné. Téměř bezchybné.(29.10.2002)

V tytulcich nejsem, ale je to jediny film v kterem jsem "hral".(28.1.2012)

Hlasky o tom, jak se hlavni hrdina v nestrezenem okamziku obelstil a zavrel do komory, aby nemohl jit do skoly, a ackoli se nekolikrat zadal, pustil se az pozde, nemaji chybu! A takovymi hlaskami a vtipnymi momenty je film prospikovany. Ale jinak mi Musil, co jeste malo zkusil a porad chce na nekoho hupnout, k srdci az tak neprirostl. Ovsem to je muj problem, ne vada filmu.(15.1.2012)

• WANDRWALL

Ranní ptáče dál doskáče, ale nikdy bez lahváče. To říkávají hlavně milovníci piva. Dětem se dříve lilo pivo do hrníčku ke snídani, protože se věřilo, že díky pivu děti porostou a nebudou maličké, ale statné.***K filmu. Katapult a velký počet národa zpíval pár měsíců před tímhle filmem o tom "Až se bude lítat na Měsíc...pak bude možná pozdě na to chtít se ptát, co děti, mají si kde hrát...". Ano, tehdy se věřilo v oblasti vědy kdečemu, ale skutečnost nebyla tak kouzelná, avšak jak je vidět, tak tehdy se našlo dost lidí co tomu i věřilo. Pokroku, vědě, z nemožného možné. Děti ale už dorostly, rok 2.006 je za námi, ale nic zvláštního se s lidstvem nestalo. Snad jen jistý druh snění zmizel.(28.9.2010)

Tohle je velmi povedená sci-fi komedie pro mladší publikum. Jako dítěti se mi to hrozně líbilo. Celá myšlenka filmu je založená na tom, že kluk ukradne matce, která pracuje ve výzkumném ústavu, jakýsi speciálního preparát a s jeho pomocí si vytvoří dvojníky. Ti za něj na jedné straně třeba chodí do školy a dělají domácí povinnosti, na druhé straně se ale začnou hlásit o svá "lidská" práva. Motiv jejich dočasné existence mi trochu připomněl Blade Runnera nebo Já, robot (knihu). Kultovní záležitosti: Předtočená odpověď na matčiny ranní budící telefonáty a oblíbená větička chlapcových tyranů: "Musil, Musil, tys ještě málo zkusil." :o))(19.10.2007)

Můj velmi oblíbený dětský film o Musilovi a jeho dvojnících.... Celkem sranda!(1.5.2009)

"Čunderlíci! Vraťte ty kola nebo na vás hupnu!" Je fajn, že se u nás někdo pokusil takhle oživit žánr filmů pro mládež. Hajzlíci Čunderlíci, sci-fi zápletka a skvělý Miloslav Šimek v roli ředitele: "Obelstil jsi se do komory?"(24.3.2009)

Tak tenhle lehce pozapomenutý rodinný film jsem neviděla hezkou řádku let a když jsem na něj náhodou narazila, už jsem ho nedala z ruky. Jako dítě jsem ho měla strašně ráda a klidně přiznám, že i teď se na tom vůbec nic nezměnilo.(1.10.2010)

Vynikající dětský film. Na jeho kvalitě nijak neubírá ani to, že byl natočen v druhé polovině 80. let minulého století. Tvůrcům filmu se mistrným způsobem podařilo do života neskonalého kutila ze šesté třídy zařadit prvky sci-fi. Přestože se jedná o sci-fi, neoplývá film počítačovými triky, s jakými se setkáváme v dnešních filmech. Řekl bych, že to je právě jeho plus, protože díky tomu působí neobyčejně reálně. Ve filmu se setkáváme i s šikanou. Nemusíme se však bát, že by si z ní děti vzaly příklad, neboť bude po zásluze potrestána. Děj filmu má přiměřený spád a nepostrádá jak humorné scény, tak i scény k zamyšlení. Nelze si nevšimnout, jak Pavel a Luboš Divišovi (dvojčata) skvěle zahráli trojčata. Jejich výkon působí naprosto přirozeně a přesvědčivě. Filmu lze vytknout snad jen nevěrohodnou scénu, kdy Pavel krkolomným způsobem dostává nemocnou paní Mrázovou kladkostrojem do postele. Zdlouhavě také působí Pavlovo přesvědčování pana Mráze, aby se dostavil k nemocné manželce. A přesto, že právě toto přesvědčování zabírá několik minut filmu, se divák nakonec ani nedoví, zda bylo úspěšné. Film lze jednoznačně dětem doporučit, ale nudit se nebudou ani dospělí.(4.6.2008)

!Pane Mráz, pane mráz, žena je nemocná". :-)(3.12.2008)

film mého dětsví. smutně pokoukávám po vysílání do programu tv, bohužel už několik let marně :/(22.4.2007)

Velice divná pohádka!(15.9.2010)

Nestárnoucí skvělá česká komedie s nezapomenutelnými hláškami, bandou dacanú a "trojitým" Musilem. Celý film je nabitý vtipem a i po letech se stále musím smát. Jeden z filmů mého dětství, který nikdy neomrzí. Proč už se netočí tak skvělé filmy? 85%(11.12.2011)

Skvělá sci-fi pro děti, kterou jsem jako malý kluk děsně žral:-) Taky jsem chtěl mít naklonované dvojníky, hlavně aby za mě chodili do školy. Btw: "Musil, ještě´s málo zkusil!!!"(20.8.2003)

Teď jsem dokoukal film, který jsem naposled viděl někdy před patnácti lety. A nostalgie se vrátila a s ní i stejný dojem jako před lety (což nebývá vždy pravidlem). Jednoznačně se jedná o snímek, který je nadčasový, nabitý perfektními hláškami a maximálně zábavný. Rez se na něm neusadil ani po tak dlouhé době. Jen slabší herecké výkony (občas odrecitované) pánů"Čunderlíků". PS.: Dej ty pazoury pryč, nebo na tebe hupnu! :-)(27.6.2009)

Vesela komedie pro deti s ponekud scifi, fantastickou zapletkou.Jake by to asi bylo mit 2 bratry vzhledove uplne stejne,avsak povahove rozdilne ? Za zminku stoji v roli reditele skoly v pro neho ne uplne vzdalene roli Miloslav Simek a take parta tri vyrostku s Cundrlikem v cele. Rok vyroby 1986.(23.9.2008)

<< předchozí 1 2