Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (921)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hollywoode, Hollywoode, kam kráčíš ? Vzpomínám si jako kdyby to bylo včera, sedím v kině s hubou dokářán, hltám tu Spielbergovu nádheru a žasnu a žasnu. To bylo ale bohužel včera a to ještě "jako včera", to co bylo dneska bylo bláto. Je hezký nechat dvacet minut efektivně vybuchovat sopku, hrát si stíny všech možných ...saurů a být stomatolog jsem z tolika záběrů na ..sauří zuby úplně odpáranej, ostatně on i obvoďák si přijde na svý, tolik pohledů do otevřených sauřích hub nezažije ani v době chřipkových epidemií, ale k čemu to? Kde je to snílkovství kluka filmaře, kde jsou ty nápady ? Dát do filmů digitální efekty ještě neznamená, že film bude mít duši. Scény které dopadnou tak jako ve 100 +1 jiných filmech. Hlavní hrdinové bez charismatu, myšlenový IQ scénaristů na úrovni fotbalistů. Zatím největší kino zklamaní tohoto roku. Jo a je tam potitulka, tak seďte na prdeli až do konce. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice příjemný sequel. Je hodně znát, že tradičnějšího dobrodružnějšího Trevorrowa s příklonem k dětským hrdinům vystřídal podstatně temnější J.A. Bayona, jehož Monster Calls ovšem přesně vystihuje spíše jedničku Jurského světa. Už od úvodní scény tohoto dílu je jasně znát, že tady tvůrci hodně citují seňora Spielberga a jeho vůbec první Jurský park a všiml jsem si tak pěti scén, které vyloženě vzdávají hold starému filmu. Také jsem velice rád, že z původních klaďasů se vrátili pouze mí oblíbení Chris Pratt a Bryce Dallas Howard. Nikdo další mi nechyběl a budu rád, když to podobně bude i u třetího dílu, kterému Zánik říše vyloženě vykopává dveře dokořán. A proč tedy ode mě možná malinko přestřelený pětikvalt? Protože jsem se možná ještě více bavil než tehdy před třemi lety, dinosauři nejen mně hodně chyběli a mnoho scén na mě opravdu hodně zapůsobilo. K čemuž dopomáhá i vážnější nota a taková scéna s hořícím Brachiosaurem je vyloženě srdceryvná. Čekal bych, že tentokrát mi bude chybět bombový vyšinutý záporák Vincenta D'Onofria, ovšem pozapomenutý Ted Levine (kapitán z Monka) jej zastoupil více než dostatečně. Velice povedený blockbuster, který je vyloženě vysoustružený přímo pro IMAX, se skvělým akčními scénami běžících dinosaurů a lehce odsýpajícím tempem, u něhož popcorn mizí rychleji, než tučné miliony, které opět potečou na účty spokojených Universalů. Vlastně mě trochu mrzí, že se příště vrací Trevorrow. PS : Potěšilo víceméně cameo Jeffa Goldbluma propálené už v trailerech, který po delší době působí o něco seriózněji (Kdo viděl Ragnarok nebo Grand Budapest Hotel, ví dobře). Škoda, že v jedničce otáleli s Attenboroughem, tam už to ovšem zdravotní stav asi nedovoloval. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě to, ale kouzlo předchozího dílu (o Spielbergově originálu nemluvě) se tentokrát neopakuje. Co naplat, že dinosauři jsou skvělí a mnohdy přicházejí na scénu stoprocentně hororovým způsobem, když podivný scénář z některých z nich dělá nefalšované akční hrdiny a film má kvůli tomu například rozhodně nejhorší (nejtrapnější) finále z celé série. Chris Pratt je sice fajn, ovšem tentokrát je spíše za supermuže než za toho drzého sympaťáka Owena z Jurského světa, postava Bryce Dallas Howard zase nemá skoro vůbec co říct, na záporáky si (snad s výjimkou Teda Levina) brzy nejspíš ani nevzpomenu... A za největší zradu považuji štěk Jeffa Goldbluma. Škoda toho všeho, protože druhý Jurský svět fakt skvěle vypadá, má několik opravdu dobrých scén (třeba ta s brachiosaurem stojícím na zadních je stoprocentně dojemná) a díky bombastické hudbě Michaela Giacchina také skvěle zní, ale ve výsledku je to s ním dost podobné jako s Jurským parkem 3. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatujete toho debila, co spáchal sebevraždu, ale předtím vypustil asi čtyřicet kousků svých mazlíčků jako jsou tygři, lvi a jiná roztomilá zvířátka, mezi lidi? Tak zhruba stejně debilní je tenhle film a jeho závěr tomu nasazuje korunu. Kde skončila myšlenka Crichtonovy knihy? Devalvovaná v nablblém hollywoodském průjmu. Co u Darwina přimělo Bayonu, který se propracoval až do mé topky režisérů, aby se zhostil režie něčeho takového, to nechápu. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak,prostě nemohu. Jurský park od Spielberga jsem hodnotil 4* tahle slátanina bez napětí zaměřená pouze na to aby divák otevřel údivem hubu a po dvou hodinách ji zavřel už dávno nefunguje...možná tak před 6-8 lety... nesahá původnímu filmu ani po kotníky a to doslova. Ale což, prašule se posypou,(už to má celosvětově skoro 400mio.) tak můžeme asi čekat i trojku ve stylu "Jurrasic World versus Kong Island" ... prý už se to začíná točit. Jako rozhodčího tohoto zápasnického filmu filmaři oslovily Gojiru a Optima Prima. Za mě 25% ()

Galerie (120)

Zajímavosti (30)

  • Carnatosaurus byl původně zvažovaný do Jurského parku 3 (2001). Konkrétně do scény, v níž Dr. Grant (Sam Neill) a ostatní naleznou satelitní telefon v hromadě trusu. Nakonec byl nahrazen Ceratosaurem, a Carnatosaurus se objevil až nyní, ve scéně s gyrosférou. (NiWi)
  • Natáčení probíhalo tradičně na Havaji, nově ale neměla hlavní zastoupení, převážná část filmu totiž vznikla v londýnských studiích Pinewood. Natáčelo se od 27. února do 8. července 2017. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama