Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný režisér Ang Lee (podepsaný pod filmy Svatební hostina, Rozum a cit, Jízda s ďáblem, Tygr a drak, Zažít Woodstock) se v tomto příběhu - tak jako již několikrát - zaměřil na rodinné a generační vztahy. V psychologicky laděném snímku, natočeném podle románu Ricka Moodyho Ledová bouře, se vrací do roku 1973, do předměstí connecticatského New Canaanu. Vyprávění se přitom soustřeďuje na členy sousedících rodin Hoodových a Carverových, kteří k sobě pocitují přátelské, milostné vztahy i nenávist. Jakýmsi katalyzátorem drobných a všedních událostí i vztahů je ledová kalamita, jež nastane v noci po neustávajícím mrznoucím dešti... Americký film oceněný na MFF v Cannes (cenou za scénář pro Jamese Schamuse) se vymyká z běžné hollywoodské produkce a spíše připomíná klasická díla filmařů Ingmara Bergmana a Michelangela Antonioniho. Hlavní úlohy ztělesnily známé herecké hvězdy Sigourney Weaverová (Vetřelec, Gorily v mlze, Krotitelé duchů, Smrt a dívka) a Kevin Kline (Ryba zvaná Vanda, Francouzský polibek, Dave). V dalších rolích hrají Joan Allenová (Šílená láska, Tváří v tvář), Tobey Maguire, Christina Ricciová (Casper, Malí válečníci), Jamey Sheridan, Elijah Wood (Všude dobře, doma nejlíp, Drtivý dopad). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Americké krásy. Tentokrát s ještě hvězdnějším obsazením, včetně mladičkých Christiny Ricci, Katie Holmes, Tobey Maguireho a Elijah Wooda. Film o rozpadu hodnot v americké společnosti 70. let minulého století a hledání cesty zpět ke skutečným hodnotám. Čekala jsem orgie, ale o orgiích to není. Dvě dějové linie, jedna dospělácká, druhá pubertální. Několikrát se ve filmu střetnou. Konec je asi z celého filmu nejlepší a ledová bouře úchvatná. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Málokdy se povede že se podle vynikající knížky natočí také vynikající film. Toto je jeden z důkazů že to jde. Hereckému obsazení nelze nic vytknout, všichni herci jsou typově přesní- od koketní S.Weaverové a její protějšek usedlá J.Allenová přes dospívajícího Tobey Maguira až k Christině Ricci , jíž jakoby role byla psána přímo "na tělo". Přidané scény oproti knize do příběhu skvěle zapadají. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po mé milované Zkrocené hoře je Ledová bouře druhým snímkem, který jsem od Anga Leeho zhlédla. Skvělé drama, zpracované civilně a bez jakýchkoliv zásahů klišé do příběhu. Bez snahy prvoplánově zapůsobit či snad ohromit publikum klasickým Hollywoodským formátem, vlastním spoustě snímků o rodinných vztazích. Excelentní herecké obsazení. Krásný a skvělý Tobey, který mě tím svým melancholickým, mlčenlivým výrazem naprosto dostal. V mnohých scénách jsem z něj doslova nemohla spustit oči. Parádní Sigourney Weaver, která zde vypadá křehce žensky a velmi přitažlivě:) Také mě velmi zaujal Adam Hann - Byrd coby Sandy a rovněž potěšil rozkošný malý Elijah Wood coby jeho bráška Mikey. A Christina Ricci má zkrátka talent. Thanks, Ang Lee. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Mám rád to období i tuhle část USA, mám rád Anga Leeho za ty jeho jemné, ale zároveň dost kruté skici mezilidských vztahů. Zde se setkáváme s chuchvalcem vzájemně propletených postav, které do sebe bezhlavě a zmateně narážejí, čili - slovy hlavního hrdiny - čím si jsou blíž, tím víc se odpuzují. A naopak. Trapnost všední existence, přetvářka sousedské pohody. Krása. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mistr David Fincher jednou prohlásil, že „co je to režie poznáte, až když zapadá slunce, vy musíte natočit pět záběrů a víte, že stihnete jenom dva.“ Takový Ang Lee zvládne stylově, tematicky i žánrově odlišné tituly, jeho pohled je vesměs vždy neotřelý. K tomu nabídne komplexní charaktery a netriviální pojetí konfliktů mezi hrdiny. Když vsadí na postavy, má často vyhráno. Ostatně jako tady. Intimní Lee. Režijně znovu velmi silný. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Aj keď sa udalosti vo filme odohrávajú v novembri, natáčanie sa začalo v skutočnosti neskoro na jar. Svedčí o tom dostatok zelene na záberoch z exteriéru. (Pat.Ko)
  • Kniha, ktorú Janey (Sigourney Weaver) číta pri sedení na vodnej posteli, je „When She Was Good“ od Philipa Rotha. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama