Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vtip a nadsázka přebíjejí romantiku a dobrodružství. Řemeslně nápadité podobně jako 1. díl - většinou zajímavý střih. Ale za chybu považuji nepřesvědčivou zimní scénu - probořený umělý led. Navíc hned následuje obraz, kde se všechno zelená. I klíčový moment: únos Constance z vězení je víc komický než dobrodružný (chůdy X směčka psů). ()

Dzanecki 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně druhý díl nebyl slabší. Naopak mi zde přijde větší důraz kladený na vtip, který se povedl. I akční scény jsou koukatelnější. I přesto, když se řekne tento film, první, na co si vzpomenu je legendární snídaně mušketýrů během boje s protestanty. Tato scény by měla být nesmazatelně zapsána v knize světové kinematografie, protože její smysl pro humor mě doslova dostal.. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného příběhu (zpracovaného do podoby dvojfilmu) až do hořkého finále... "Jsem ztracena, musím zemřít..." dí krutá mylady pod mečem kata z Lille ve svém tragickém posledním výstupu této filmově velmi zdařilé (byť s větším důrazem na akci a tím pádem nutným větším odstupem v ději a postavách od románové předlohy) a nestárnoucí filmové adaptace nestárnoucího historického románu... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Někde v půlce sedmdesátých let se pomalu začínala rozjíždět mánie pokračování úspěšných filmů a mnohodílných sérií, což bylo do té doby výsadou jen béčkových hororů. Takže jsem rok 1974 nastartoval druhým dílem Mušketýrů dokud mám jedničku v paměti. Je to tedy spíše druhá část románu než sequel, kde nechybí nic a nikdo z originálu. Zlá trojice intrikuje, do popředí se dostává opravdu odpudivá Milady de Winter. Trošku ubylo soubojů a přibylo nablblého humoru - chůdy, souboj na ledě... no a anglická ponorka to je už opravdu moc. Na druhou stranu finále u kláštera a především závěrečný souboj jsou opravdu strhující. A režisér měl koule držet se románu skoro do konce včetně nečekaných úmrtí SPOILER Constance! SPOILER. Každopádně jsem spokojený, ač tyhle "šermovačky" uměli Francouzi či Italové lépe a i přes pár výtek se mi tohle zpracování moc líbilo. Historický film roku 1974. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Začnu kladnými body. V pokračování Lesterových mušketýrů jsem si zvykl na Hestona v roli kardinála, potěšilo mě nevynechání obléhání La Rochelle a jsem rád, že smrt Constance nebyla odbyta tak šíleným způsobem jako ve francouzské verzi. Jinak se ale budu opakovat, tohle prostě nejsou mušketýři, jak bych si je představoval. "Užasné mezinárodní obsazení" je sice jménovitě hvězdné, ale například takový Finlay vůbec nevypadá jako vazoun, co by jednou ránou skolil půlku armády a York je sice předloze věrnější d´Artagnan, ale i tak mě baví daleko méně, než Barray. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama