Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (214)

Fary 

všechny recenze uživatele

Má to své kouzlo, ale člověk se neubrání tomu, srovnávat to s Létem s kovbojem (už jenom tím, že je tam taky nedoceněná holka a idol, který ji vytrhne z běžného života). Film jako takový je fajn a tak jak Hanzlík s Adamcem chtěli "zahřeje na duši", ale nějak mu něco chybí k tomu, aby zaujal a zůstal v paměti. Působí to spíš v některých místech trochu jako Troškovy Babovřesky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nápad Léto s gentlemanem určitě má. To není problém. Vzdálená vzpomínka na Léto s kovbojem inspirovala další letní komedii... Legrační spíš je, pro kolik lidí to byl první celovečerák (Adamec, Antalová...) a že je to celé spíš taková malá televizní záležitost, která v kinech vedle skutečných filmů působí jako chudý příbuzný. Na druhou stranu Hanzlík chtěl pohodový generační film pro lidi, kterým bude lichotit už jenom to, že se znovu setkají se svými oblíbenci v podobných rolích, v jakých je byli zvyklí sledovat před lety. Takové vesnické drbny v podání Bouškové, Klukové, Hüttnerové nebo Kantorkové jsou zkrátka něčím, co některým divákům chybí. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Jaromír Hanzlík debutoval jako scénárista a napsal si roli na tělo - tajemného šlechtice kříženého básníkem, dobrodruhem a sedmilhářem, který verši motá hlavu dámám kolem obzvláště jedné zanedbávané Anně v podání Aleny Antalové, kterou úplně ignoruje manžel. Co na to říct? Čekal jsem to horší, ale svoje diváky si to asi najde, respektive divačky 50+, které sní o tom, že ještě jednou zažijou pořádnej vodvaz jako v sedmnácti. Pro mne velmi slabý film, který má plus v letní atmosféře a scéně s Adamcem v roli Adamce,. PS: některým herečkám chybí soudnost a přebývá plastik, taková to bývala kočka Yvettka, ale když ženská neumí stárnout, tak jí už moc nepomůžou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě mnohé jiné tuzemské kousky urazily podstatně víc. Nostalgicky romantická komedie je scenáristickou premiérou Jaromíra Hanzlíka, za kameru usedl ostřílený (ovšem totální) rutinér Jiří Adamec, který stojí za nespočtem nováckých estrád a seriálů (a samozřejmě i lehce kvalitních projektů z 80. let). Pochopitelně se vracíme k Honzovi z Léta s kovbojem, který se rovněž prohání na koni a ukazuje „cestu“ sympatické ženě. Zatímco v roce 1976, kdy pásl stádo družstevních krav, šlo o psycholožku Doubravku s tváří Daniely Kolářové, nyní v nešťastném vztahu „trpí“ Alena Antalová. Hanzlíkův Artur vede intelektuální řeči, recituje básně a je tak obecně trochu na přes držku. Možná z něho vycházejí „hluboké“ myšlenky, ale spíš by stačil prachobyčejný rozhovor, aby divák uvěřil jeho sblížení s mladší ženou. Ta si nikdy s necitlivým manželem nepromluvila o svých pocitech, takže i ona by potřebovala otevřít oči (rozuměj proplesknout). Ale smysl toho nedává víc, podstatně víc. Hanit moc nechci, spíš je škoda, že nějaký ten humor nevzešel z vedlejších linií, kde se postupně vystřídá obrovské množství známých tváří. Úplně trapně jsem se necítil. Jen doufám, že na takového prince z auta vypouštějícího bublinky nečeká třeba moje máma. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Často si říkám ,jak málo ,vlastně moc málo je nových, dobrých komedií a o českých komediích to platí dvojnásob.Jaromír Hanzlík si vzpoměl na svojí nezapomenutelnou komedii "Léto s kovbojem" a pojal myšlenku na jakési volné pokračování.Napsal si scénář a oslovil ,do té doby výhradně televizního ,režiséra Jiřího Adamce.Vybrali spolu herce a hurá točit.Musím říct ,že už sám námět a potažmo scénář je tak maximálně na bakalářskou povídku do televize ,nikoliv na celovečerní film do kin.Příběh je sám velmi slabý a nebojím se říct až o ničem.Spousta postav je tu nějak přidáno,aby bylo koho točit ,ale hercí nemají co hrát a hodně věcí vyšumí do prázdna.Srovnání s kovbojem je opravdu jen díky Hanzlíkovi ,který totiž asi zapoměl ,že na opravdu dobrou komedii potřebuje dobrý příběh ,dobrý scénář ,který je hlavně vtipný a skvělé herce.Tady se všeho nedostává a i zkušený televizní matador Adamec tu nic nepředvádí ,protože ani nemůže.Nic moc tu nepředvádí ani herci a například Šimůnek ,Vondráčková , Etzler jsou tu úplně nanic a vůbec jsem nechápal ,naco tady jsou.Celý film působí velmi televizně a nezachraňuje to ani kamera,ač se snaží sebevíc ,ani hudba ,ani krásné exteriéry ,které jsou největším plusem filmu.Ale pro mě je hlavní to ,že bych se měl u komedie smát a bavit a tady jsem ze za cellý film pousmál asi dvakrát ,což je opravdu málo.Možná film vezmou na milost televizní diváci ,kterým romantika a lehkost bude stačit.Dávám 40% za krásně nasnímané exteriéry a těch pár pousmání ,na víc to opravdu není.A prosím Jiřího Adamce ,aby se vrátil k tvorbě televizní ,která mu sedí a je v ní jako doma a Jaromír Hanzlík ať užívá zaslouženého důchodu a občas se mihne ve filmu jako vedlejší postava ,na celý film už prostě nemá.No a teď si pustím nějakou dobrou českou komedii ,abych si spravil chuť. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu si zahráli skuteční obyvatelé Zduchovic. (JT19)
  • Jiří Menzel byl zvažován ne režisérský post, ale ze zdravotních důvodú z toho sešlo. (Duoscop)

Reklama

Reklama