Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (215)

Pink.Panther odpad!

všechny recenze uživatele

Jaromír Hanzlík je herecky z formy a scénáristicky se do ní ještě nedostal nebo úplně zbabovřeskovatěl. Celý útvar silně připomíná současné tuzemské seriály zde natočené na filmový formát. Kladem filmu je, že nic nevyčnívá, režie, scénář, dialogy, herecké výkony atd. tvoří jeden vzácně vyvážený sourodý celek - ale to věru není žádný důvod k chlubení. ()

Filmmaniak odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoli má jít o letní komedii, tak to jediné vtipné je na ní to, že si v ní sedmdesátiletý Jaromír Hanzlík napsal na tělo postavu záhadného šarmantního svůdníka, který balí výrazně mladší ženy na romantické básničky a projížďky kolem meandrů Vltavy, přičemž ale po celou dobu působí spíš jako chlípný psychopat, co obráží vesnice ve snaze zlákat do postele místní vdané paničky, a jehož lze za relativně solidní partii považovat jen díky tomu, že všechny ostatní mužské postavy ve filmu jsou odporní vyžilí ochlastové. Mimořádně bizarní je i obsazení hlavní ženské postavy, kterou hraje čtyřicátnice, přestože by podle všeho mělo jít spíše o cca šedesátnici. Už tak dost bídný příběh je ještě navíc prokládán nesmyslnými, nikam nevedoucími a s hlavní dějovou linií nijak nesouvisejícími odbočkami (např. debaty vesničanů o nakládání s žumpou, snaha dostat pohřební průvod skrz náměstí s kolotočáři). Ženám film nepokrytě podsouvá, že trpět v roli oběti i ve zcela zjevně toxickém manželství je součástí jejich životního údělu, protože "všechno je lepší než rozvod". Uslintaný sexismus si zde podává ruku s řádně pokleslým humorem a celý snímek tak nejlépe ze všeho vystihuje poslední záběr doprovázející závěrečné titulky, v němž hovnocuc rozlévá splašky po poli. ()

Reklama

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Hanzlík na bílém koni zachraňuje smutné ženy nad hrobem (čti ani ne 50letou babičku Antalovou), cituje básně a z veterána mu jdou bubliny (není eufemismus). Šťastné manželství neexistuje, ale radši se utrápit, než se nechat rozvést. Hvězdička za scénu, kde podnapilý (a často i polonahý) lid jede na kolotoči, hasiči na ně stříkají vodu a z repráků duní Když se u nás chlapi poperou, což by lépe nezrežíroval ani Gaspar Noé. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Doufam, ze toto byl prvni a posledni Hanzlikuv pokus o post filmoveho scenaristy. Uz z prvniho zaberu, jak si vykracuje na bilem koni lze rozpoznat, ze je neco spatne... Spousta zbytecnych scen a postav. Jedine, co stoji trochu za zminku je ukazka asi tradicniho manzelstvi po X letech, v podobe Antalova-Bares. A pokud se na film divate v zime, muze Vas jeste zaujmout fakt, ze sviti slunicko. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Patrně vše je zde popsáno ve všech odpadech, jen se mi ho nechce dávat panu H. a paní A, které mám ráda. Kdo ,,nezklamal" je Adamec. Natočil to co vždy - SRAČKU V té si po zásluze vymáchal hubu, jen je škoda, že nebyla opravdová. Tak jako nebylo nic opravdového a skutečného v celém tomto filmu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Když výsledný film sestříhali, tak zjistili, že má 2 a půl hodiny. Následně ho o 1 hodinu zkrátili. Kvůli tomu se ve filmu mnoho herců neobjeví. Například Pavla Tomicová nebo Ondřej Malý. (JT19)
  • „Překvapilo mě samého, že mi psaní šlo docela od ruky, píšu totiž ještě postaru tužkou do sešitu. Ale tím, že mě to od samého začátku úplně pohltilo a bavilo, se mi situace i dialogy skoro samy vybavovaly,“ přiblížil svoji práci na scénáři Jaromír Hanzlík. (SONY_)

Reklama

Reklama