Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (215)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ve stopách Zdeňka Trošky. 1)  Spousta známých tváří a profesionální rutinér za režijním stolkem nic nemění na faktu, že jde o totálně vyprázdněný film, pokud jde o obsah či sdělení divákovi._____ 2)  S tou profesionalitou 70letého Jiřího Adamce to taky nebude zas tak slavné: 70letý Jaromír Hanzlík (správce zámku) se do role nehodil a jeho předstírání fyzické kondice a jízdy na koni působilo chvílemi až trapně. Do očí bouchne 46letá Alena Antalová (Anna), která hraje matku své dceři 38leté Lucii Vondráčkové, no toto._____ 3)  Pod produkcí se podepsali rukou jednotnou a nerozbornou Jiří Adamec a Jaromír Hanzlík, který si napsal i scénář. Důchodci sobě._____ 4)  Film byl natočen v roce 2018 a k tomuto datu uvádím věk protagonistů._____ 5)  Aluze na Léto s kovbojem jsou zřetelné stejně jako pár docela milých fórků do vlastních filmových řad (za znění melodie ze Sanitky soused Adamec vypouští splašky na ulici - cameo Jiřího Adamce), ale ani to nestačí. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Dľa hodnotenia tunajších užívateľov som logicky ani veľa od tohto filmu nečakal. V niečom som sa nemýlil, istotne filmový kritici Gentlemana roztrhajú. Občas je to trochu hlúpe, hra na náhodu, niektoré postavy, resp. činy divákovi občas bijú do očí. Bolo tu ale niečo, čo občas u niektorých českých filmov postrádam, a to je predovšetkým, že to bolo milé, príjemné, dobre sa na to pozeralo ( ako aj lokality ) a čas od času to bolo aj vtipné ( prirodzený humor, žiaden kameňák ). Pre staršíčh, či ženy dokonale odporučujem, u mňa ľahká spokojnosť. ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

pojišťovna štěstí po třiceti letech,aneb Adamec vrací úder...jak novácký film na sobotní večer to asi u někoho obstojí,ale pustit něco podobného do kin chce hodně odvahy.Hanzlík si evidentně napsáním podobného scénáře splnil sen,ve kterém byl za vrchního lamače srdcí,ale kdyby si ho nechal pro sebe,udělal by lépe...0% ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Snímku výrazně uškodilo to, že byl natočen tak pozdě... v éře zvukového filmu. Kdyby postavy nemluvily, zlepšila by se úroveň tak o 100%, což ovšem znamená, že by i nadále zůstala v totálním odpadu, páč nulu nulou nezvětšíš. Ale aspoň by byl nešťastný divák ušetřen těch blábolivých dialogů doslova o ničem, bez špetky jakéhokoli nápadu a vtipu, se spoustou klišé a lidových, všeobecně známých moudrostí. Z Hanzlíkových promluv navíc kapal sliz na všechny strany. I vzhledem k jeho chování, kdy si zrovna nejsem jistý, že pravý gentleman se snaží ošustit každou vdanou paničku v okolí, bych navrhoval přejmenovat film na "Léto s echt slizákem". Mimochodem, nechápu, kde se v komkoli vzala ta drzost toto vůbec srovnávat s velmi vtipnou a zábavnou komedií Léto s kovbojem, vždyť kromě ročního období a jakés takés lásky se jedná o naprosté protiklady. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je bohužel dost vidět, že je tohle Hanzlíkova scenáristická premiéra. Hodně věcí zajede do slepé ulice. Několik postav tu je naprosto zbytečně a v celkovém počtu jen filmu ubírají (celá linka s Vondráčkovu, která je o osm let mladší než její filmová maminka Alena Antalová nebo Etzler). Hanzlíka jako herce mám ale hodně rád. Má přirozené charisma a ten jeho kukuč s úsměvem zvládá stejně dobře jako vážné role. Vztah jeho Artura s Aničkou je sice občas takový letně hezký, stejně tak výprava do nejkrásnějších míst republiky, jejich (ne)vztah se ale na 100 minut nepodařilo věrohodně přenést. Ve spojení s příjemnou hudbou si to ale stejně svý fanoušky najde (mou přítelkyni) a líbit se to bude kdekomu. Filmově hlavně ve druhé polovině šíleně špatný. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Jiří Menzel byl zvažován ne režisérský post, ale ze zdravotních důvodú z toho sešlo. (Duoscop)
  • Část filmu se odehrává v jednom z nejznámějších českých poutních míst – Bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře u Příbrami. (Tonula)

Reklama

Reklama