Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (215)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně nevyužitý herecký potenciál a že se tu sešla teda parádní skvadra. Příběh, nebo to, co se momentálně odehrávalo na obrazovce se strašně vleklo a působilo strašně nemastně a neslaně. Hanzlík je sice starý herecký pardál, ale tohle mu nějak nevyšlo. Jediný, kdo tu asi něco pořádně zahrál, byl Igor Bareš. Jinak je to spíše sled několika letních epizodek v pěkných exteriérech. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Léto s kovbojem pro 21. století. Ať se herec (a tentokrát i autor scénáře) Jaromír Hanzlík vehementně vzpírá tomu, že v žádném případě se nejedná (ani) o (volné) pokračování proslulé letní komedie, jistou podobnost přece jen popřít nelze. Ivo Novák už sice dávno nežije, Daniela Kolářová v tom nehraje a nevyskytují se zde krávy (tedy dobytek). Ovšem je zde citově strádající vdaná a stále atraktivní žena Alena Antalová, která má záletné choutky s místním a tak trochu tajemným seladonem, co má co do činění s místním chátrajícím zámečkem, který prochází rekonstrukcí. Scházejí se tajně po večerech, občas i ve dne a nemůžou bez sebe být. Na vdanou ženu čeká trpělivě doma její manžel Igor Bareš (svého času na tom nebyl Oldřich Vízner jinak), je (zase) parné léto, jsme (zase) na venkově, Hanzlík má (už) šediny, je hodný a herecky z formy. Situaci zachraňuje úžasně herecky i sexuálně (rozto)milá Antalová, která do filmu/větší filmové role prorazila až těsně před padesátkou, což je nepochopitelné, a stačit jí dosud k úspěchu musely jen televizní Četnické humoresky a divadelní prkna. Obdobný filmový debut zažívá i na tv obrazovkách dávno zavedený režisér Jiří Adamec, který s nepříliš objevným scénářem bojuje po svém: v pyžamu čelí neurvalým vesničanům a hraje u toho song z jeho seriálu Sanitka, Antalovou pošle vykoupat večer do lomu jen ve spodním prádle, popřípadě využije skladatelských kvalit bratří Ormových a nechá zpívat Olgu Lounovou v duetu s Noidem. Televizní obrazovka tomuhle počinu bude stoprocentně svědčit, přece jen se režisérovi tak úplně nedaří zpracováním vymanit se ze zaběhaných televizních postupů. Pár hereckých antitalentů se také najde-Uršula Kluková, Lucie Vondráčková, Arnošt Goldflam. Vesměs na mě tenhle počin působil blahodárně klidně a pohodově a neunavoval přetaženou stopáží a ohranými herci. Zvláště starší generace diváků, unavená přehršlí agresivní tvorby, by mohla vzít tohle téměř romantické letní poblouznění na milost. 7/10 ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Nadrženkově. Jakmile sem jednou zabloudíte, pravděpodobně si zapícháte. Minimálně vás to napadne. Prakticky všichni o tom s váma totiž budou chtít mluvit. A je úplně jedno, jestli jim bude deset nebo osmdesát. Pojedou vály o sexu. A snad že mají Svijany účinek jak extoška, budete tady děsně v kurzu. Příkladně o Hanzlíkově nepopsatelným kouzlu si čtyři výrazně mladší ženský vydržely povídat, dokud odtud nevysmahly. A možná si o něm a o jeho kvalitách vykládají ještě dnes..? Třeba kvůli němu Blanarovičová s Jungmannovou nemůžou klidně spát dodneška... I to je možný. Dyť byl podle scénáře tak strašně dobrej... A koho do role takovýho superfrajera obsadit, když ne sebe, že, pane Hanzlíku..? Šiklo by se mi 10 procent vašeho sebevědomí. Ještě pořád bych byl lidem k smíchu, ale byl bych se sebou náramně spokojenej. Bez uzardění bych psal pitomý scénáře a točil podle nich filmy. O své inteligenci, vybraných způsobech, neodolatelnosti, vynalézavosti a báječném smyslu pro humor. To by bylo, aby se někdo nechytil. Přeju vám to. Přeju vám, aby se do vaší skoliózy zamilovala nějaká chutná třicítka. Zjevně o to hodně stojíte. Film jste ale s panem Adamcem natočili příšernej. Po vaší genialitě, nadhledu a dobrém vkusu ani památky. Možná vám teda aspoň ještě stojí hůlka, dá se vám to ale věřit? ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení si prvotina z pera pana Hanzlíka nezaslouží. Nejde o žádný klenot nebo nadprůměr, ale formulace frází z úst postavy Artura sice vyznívají zastarale naivně, ale právě to mi v současné české tvorbě chybí. Vlastně v celosvětové. Když pomineme tolik propíraný fakt, že Antalová porodila Vondráčkovou, když jí bylo teprve 8 let, tak vidím na filmu dva mínusy. První je ten, že Alena Antalová mi nesedí k Jaromíru Hanzlíkovi, protože působí spíš jak otec a dcera. A druhé mínus, ale extrémní je - Jiří Adamec. Když režisér, který v životě natočil nějaký ten seriál, který si pamatujete přijde z televize k celovečerní tvorbě, stane se katastrofa. Překvapilo mě, že nemá ani tušení, že film určený pro distribuci v kinech, se natáčí zcela jinak, než ten televizní. Vlastně to působí, jako by film ani žádné vedení neměl. scény jsou natáčeny převážně statickou kamerou, která se ani nehne a když už se nějak otočí, tvoří to nejakčnější prvek snímání. Rozhodně nechci, aby to mělo šílenou kameru jak od Baye (není třeba se bát, vím, jaký je rozdíl mezi režisérem a kameramanem). Potíž je v tom, že herci nejsou zrežírovaní vůbec, spíše jen volně konstatují svůj text a kdyby se alespoň dělo v záběru něco neprvoplánového, odvedlo by to pozornost. Po této divné změti vět si musíte myslet, že jsem buď blb a nebo aspoň dost mimo. Ale vězte, že i s těmito dvěma mínusy je to průměrný film, který neuškodí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kde se tu vzala Uršula Kluková? Tu jsem viděl naposledy snad v DO-RE-MI... Ale k filmu - je na tom znát snaha a nějaká myšlenka, ale bohužel to prostě moc nefunguje. Je tam znát, že se Adamec snažil o styl komedií Zdeňka Trošky, ale prostě to nefunguje jak by mělo, v dialozích to občas skřípe a ani jako komedie to neobstojí. Pár vtipných situací tady je, ale pořád je tady mnoho nevtipného. Zase ale na druhou stranu to sice bylo nevtipné, ale dokonce to nebylo trapné, což je problém mnoha současných českých komedií. Ten film je ale jinak celkem příjemný a má dobře vybrané prostředí a pěknou kameru, jinak to ale prostě moc nefunguje. Ale nutno uznat, z českých filmů tohoto roku bych Léto s gentlemanem řadil mezi ty lepší. 2* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu si zahráli skuteční obyvatelé Zduchovic. (JT19)
  • Když výsledný film sestříhali, tak zjistili, že má 2 a půl hodiny. Následně ho o 1 hodinu zkrátili. Kvůli tomu se ve filmu mnoho herců neobjeví. Například Pavla Tomicová nebo Ondřej Malý. (JT19)
  • Část filmu se odehrává v jednom z nejznámějších českých poutních míst – Bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře u Příbrami. (Tonula)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno