Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (215)

castor 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě mnohé jiné tuzemské kousky urazily podstatně víc. Nostalgicky romantická komedie je scenáristickou premiérou Jaromíra Hanzlíka, za kameru usedl ostřílený (ovšem totální) rutinér Jiří Adamec, který stojí za nespočtem nováckých estrád a seriálů (a samozřejmě i lehce kvalitních projektů z 80. let). Pochopitelně se vracíme k Honzovi z Léta s kovbojem, který se rovněž prohání na koni a ukazuje „cestu“ sympatické ženě. Zatímco v roce 1976, kdy pásl stádo družstevních krav, šlo o psycholožku Doubravku s tváří Daniely Kolářové, nyní v nešťastném vztahu „trpí“ Alena Antalová. Hanzlíkův Artur vede intelektuální řeči, recituje básně a je tak obecně trochu na přes držku. Možná z něho vycházejí „hluboké“ myšlenky, ale spíš by stačil prachobyčejný rozhovor, aby divák uvěřil jeho sblížení s mladší ženou. Ta si nikdy s necitlivým manželem nepromluvila o svých pocitech, takže i ona by potřebovala otevřít oči (rozuměj proplesknout). Ale smysl toho nedává víc, podstatně víc. Hanit moc nechci, spíš je škoda, že nějaký ten humor nevzešel z vedlejších linií, kde se postupně vystřídá obrovské množství známých tváří. Úplně trapně jsem se necítil. Jen doufám, že na takového prince z auta vypouštějícího bublinky nečeká třeba moje máma. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Do poloviny filmu se jednalo o 3* film, příběh celkem ušel, Alena Antalová měla příšerného manžela, a tak se objevil Hanzlík na bílém koni a vypadalo to, že bude opět zase šťastná. Pak však přišel nepochopitelný zvrat, kdy z ničeho nic se Antalová rozhodla zůstat s Barešem, který ji ani nedokázal říct, že ji miluje (tak proč s ním zůstávala?), a z prince Hanzlíka se najednou stal kurevník. WTF? Na konci filmu pak divák vůbec neví, jaké poselství vlastně tento snímek měl... ()

Reklama

Pink.Panther odpad!

všechny recenze uživatele

Jaromír Hanzlík je herecky z formy a scénáristicky se do ní ještě nedostal nebo úplně zbabovřeskovatěl. Celý útvar silně připomíná současné tuzemské seriály zde natočené na filmový formát. Kladem filmu je, že nic nevyčnívá, režie, scénář, dialogy, herecké výkony atd. tvoří jeden vzácně vyvážený sourodý celek - ale to věru není žádný důvod k chlubení. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ono si tady asi ani není na to stěžovat. Každému, kdo v životě viděl alespoň pět filmů a umí se do třech pokusů podepsat bez chyby, musel být podle daných indicií jasné, jak asi bude léto s rádoby šarmantním Hanzlíkem probíhat. Nebo já alespoň já jsem věděl, do čeho jdu a bohužel jsem to i dostal. Pana Hanzlíka mám rád a považuji ho za jednoho ze symbolů určité generace….ale tohle opravdu bylo hodně špatně. Snaha o nenáročnou letní oddechovku skončila ostudou pro všechny zainteresované. Slunce, seno, nic. Pan Hanzlík si vyzkoušel jaké to je psát scénář, Adamec režírovat celovečerní film a atraktivní Antalová hrát matku ani ne o osm let mladší Vondráčkové….ale už to prosím nikdy nedělejte. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že se Adamec po přečtení scénáře od Hanzlíka neválel pod stolem. Ovšem byla to šance, jak se na stará kolena dostat do kin, tak ji využil. Sledovat Hanzlíkův sebeklam, že zrovna on je tím princem, na kterého české ženy čekají, je skutečně úsměvný. Překvapivě největším omylem je však casting, který z valné části proběhl v nováckých vodách a přinesl i úlet v podobě obsazení dvou žen, které vypadají na čtyřicet, ale stejně hrají matku s dcerou. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • „Překvapilo mě samého, že mi psaní šlo docela od ruky, píšu totiž ještě postaru tužkou do sešitu. Ale tím, že mě to od samého začátku úplně pohltilo a bavilo, se mi situace i dialogy skoro samy vybavovaly,“ přiblížil svoji práci na scénáři Jaromír Hanzlík. (SONY_)

Reklama

Reklama